- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
-
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
29 stycznia 2011, 18:39
Hej od 1 lutego chce zaczac diete dukana, czytalam o niej dosc duzo, znalazlam pare przepisów mysle ze dam rade.
chce schudnac jakies 20 kg.Kto jeszcze???
28 lutego 2011, 19:52
28 lutego 2011, 19:53
28 lutego 2011, 20:03
28 lutego 2011, 20:08
28 lutego 2011, 20:27
Składniki (na 1 pączka):
1 jajko (na jednego pączka zużyjemy połowę)
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka maizeny
1 łyżka otrębów owsianych
1 łyżeczka otrębów pszennych
2 łyżki mleka w proszku
3 łyżki jogurtu
przyprawy według uznania (cynamon, kakao, aromat)
słodzik według uznania
Do miski wbijamy jajko i roztrzepujemy je. Następnie połowę z tego odlewamy (będzie nam potrzebna jedynie taka mała ilość na jednego pączka). Dodajemy łyżkę jogurtu, otręby, maizenę, proszek do pieczenia, łyżkę mleka w proszku oraz słodzik. Jeżeli chcemy uzyskać pączka „jasnego”- możemy dodać odrobinę cynamonu, większą ilość mleka w proszku, bądź jakiegoś aromatu; jeżeli chcemy uzyskać pączka ciemnego- dodajemy łyżkę kakaa, cynamon oraz odrobinę gałki muszkatołowej; w przypadku pączka piernikowego- dodajemy łyżkę przyprawy do piernika. Całość mieszamy i połowę z tej masy wlewamy do filiżanki, po czym wkładamy do mikrofalówki na minutę. Po tym czasie wyjmujemy filiżankę i „wydrążamy” środek (tak, aby na samym spodzie zostało trochę ciasta, i dookoła też. Robimy, że tak to określę, dziurę). Dajemy do niej ok. łyżeczkę jogurtu, lub łyżeczkę zblendowanych owoców ze słodzikiem (dla fazy III). Zalewamy to pozostałą masą i wstawiamy na co najmniej 4 minuty z powrotem do mikrofalówki. Następnie nożem lekko „dociskamy” do środka jeden bok ciasta, równocześnie odwracając filiżankę- pączek powinien sam wylecieć. Jeżeli dodaliśmy jogurt, to musimy przekroić pączka poziomo do połowy. W środku powinna być „wolna przestrzeń”, do której (uważając, aby nie rozerwać pączka) wlewamy 1-2 łyżki jogurtu owocowego lub zwykłego ze słodzikiem, kakaem, albo aromatem. Następnie do drobnego sitka wsypujemy 1 łyżeczkę mleka w proszku i oprószamy nim wierzch pączka.
Edytowany przez wroobela 28 lutego 2011, 20:37
28 lutego 2011, 21:01
1 marca 2011, 06:40
1 marca 2011, 07:10
1 marca 2011, 07:20
właśnie cosik jasne te czekoladki może za mało kakao dałam, tylko łyżeczkę? no nic następnym razem zrobie ciemniejsze:)
jowitaaa może to byc przyczyna dietki, ale niedługo wszystko wróci do normy :)
1 marca 2011, 09:15
Edytowany przez wroobela 1 marca 2011, 09:15