- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
-
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
29 stycznia 2015, 15:18
Kilka miesięcy do wakacji, czas zacząć działać. Nawzajem potrzebujemy siebie, potrzebujemy wsparcia. Kto ze mną?
3 lutego 2015, 22:55
Hmm no dziewczyny muszę przyznać Wam rację. Jutro zakupy i rybki :)
Jaka przyprawa zastąpi mi kucharka?
3 lutego 2015, 23:01
Basiu może(tfu tfu) coś Cię bierze?
Ja też nieraz tak mam. Dobra teraz serio idę nyny:)
3 lutego 2015, 23:09
a ja dzisiaj na piersi z kurczaka i watrobce drobiowej. Tylko teraz nie moge sobie przypomniej czy jest dozwolona. Ale zjadlam ze smakiem. hihi/
Posilki robie bardzo proste, piers zazwyczaj kroje w male kosteczki i dusze w sumie kilka minut z koperkie, szczypiorkiem czy czosnkiem= w zaleznosci co mam. Zjadam te miecho z jogurtem i do tego wkrajam zawsze troche konserwowego(ogorek konserwowy traktowany jest jako przyprawa) Zmienia to zupelnie smak tych suchych piersi. Moge powiedziec, ze dzionek zakonczylam dzisiaj zwyciestwem.
Jutro mielone :) czekaja lub/i watrobka.
Do jogurtu oprocz slodzika dodaje cynamon.
W razie potrzeby robie ptasie mleczko jogurtowe, nie ma z tym duzo roboty a uniknie sie napadu na skodycze. Jutro poszukam w pamietniku i tu wkleje, chyba, ze ktos ma pod reka.
No to spokojnych snow a jutro znowu na starcie.
3 lutego 2015, 23:52
Hmm no dziewczyny muszę przyznać Wam rację. Jutro zakupy i rybki :)Jaka przyprawa zastąpi mi kucharka?
Może zwyczajnie sól, pieprz, czosnek, zioła jakie lubisz, czosnek, koperek, listek laurowy, ziele angielskie... Można trochę cebulki suszonej :)
3 lutego 2015, 23:57
Iza - spokojnie, wątróbka drobiowa właśnie dozwolona, bo chuda :). Podoba mi się Twoje gotowanie. I też jestem uzależniona od cynamonu .
A na mnie już czeka na jutro pieczeń indycza z pieczarkami :). Mam chyba z milion przepisów z poprzednich lat, zgarniętych z różnych forów i stronek Dukanowych, podrukowane i popakowane w celofany, wygodnie, bo w kuchni bałaganię na całego przy gotowaniu. W sumie będzie tego 5 dużych segregatorów A4. Niektóre tylko sprawdzone, oznaczone, nawet czasem poprawione, wg mojego gustu hehe.
4 lutego 2015, 07:18
Hej dziewczyny!
Waga 105,6 czyli prawie 2 kg mniej:)
Ja dzisiaj lososia kupię, bo go uwielbiam:) Teraz pierś gotuję bo nie długo do pracy... W wątróbkę się też zaopatrze, no i o cynamonie muszę pomyśleć.
Czyli fajnie, że mogę doprawiać tak jak lubię:)
4 lutego 2015, 09:10
Hej dziewczynki!!!!
Postanowiłam sie do was dołączyć:)
Ja na dukanie już 2 raz.... Od kilku miesięcy się zbieram by znowu zacząć i coś nie moge... Ale jak trafiłam na to forum to postanowiłam, ze razem bedzie lepiej... Mój cel to 55 kg:)
4 lutego 2015, 10:12
Ola - witaj wśród nas. Wklejaj fotkę, rób pasek postępów, załóż pamiętnik, i dukaj z nami .
Angela - gratulacje spadku. A, i jak możesz, postaraj się nabyć dzikiego łososia, jest duuużo zdrowszy, a przynajmniej więcej tłuszczy omega-3, i nie nafaszerowany hormonami, jak zwykły hodowlany
. A cynamon lubię, bo jest zdrowy, fajnie reguluje poziom cukru. I też fajnie smakuje :).
Ja już po uderzeniówce:
Razem: -2,9kg (74kg)
4 lutego 2015, 10:16
Aha, i wczoraj u siebie w pamiętniku wkleiłam ciąg dalszy info na temat Dukana - produkty tolerowane, i ich dozwolone ilości, żeby uniknąć ewentualnych błędów, i żeby nie było, że robimy samowolkę, a potem jęczymy, że spadku nie ma .
4 lutego 2015, 10:52
Witajcie! postanowiłam ponownie do Was dołączyć. Jestem drugi raz na Dukanie. Zaczęłam 01.09.14 i przez dwa miesiące szło super, było już 8 kg na minusie
niestety przyszły Święta, następnie urlopy i wyjazdy, zaczęłam jeść normalnie i waga poszła w górę o prawie 3 kg. Wróciłam do Dukana 20.01.15, jestem w fazie naprzemiennej, wyrównałam wynik, jest znów 3 kg mniej
i działam dalej!!! Trzymam za Was kciuki!!!
Betka-69.5 - Widzę, że mamy podobną wagę, ślędzę Twój pamiętnik, wpisy są bardzo ciekawe i pomocne, pisz więcej!
Edytowany przez arwena777 4 lutego 2015, 10:59