Temat: Pytania I faza dukana

Witam was.
Z góry się usprawiedliwiam, że szukałam, naprawdę odpowiedzi na to pytanie.. Widocznie nieudolnie, bo nie znalazłam jej nigdzie. Pytanie następujące : serki homogenizowane - mogą być smakowe? Czy parówki można jeść, kabanosy? Jogurty smakowe - można? Maślanki smakowe? Ogólnie czy można sobie jakoś urozmaicić te nabiały? I już nawet nie chodzi o samą I fazę.. Bo dziwnie wcinać jogurt naturalny urozmaicony o korniszona ;p
Z tego co wiem to białka musi być więcej niż tłuszcz i węglowodany razem.
Dzieńdoberek wszystkim,to znowu ja z tym samym pytankiem,czy na uderzeniówce  można kurczaka wędzonego?(bo ogólnie kurczaka można ,bez skóry oczywiście)
Najlepsze na uderzeniówce są piersi z kurczaka i oczywiście bez skóry,myślę,że wędzony jak najbardziej bo nie jest pieczony na tłuszczu
> Najlepsze na uderzeniówce są piersi z kurczaka i
> oczywiście bez skóry,myślę,że wędzony jak
> najbardziej bo nie jest pieczony na tłuszczu
Dziękuję za odpowiedz,a już myślałam że jakiś grzeszek popełnie zjadając go jutro.
A tak w ogóle jak wam idzie?
hej dziewczyny:) a powiedzcie mi ,bo ja pierwszy dzień, i chyba nie przegne jak sie spytam(przyznaję się bez bicia ,że ksiazki nie czytalam:)-czy buleczki dukanowe można od pierwszej fazy? wszystko fajnie ,pieknie ,ale tak bez jakiegokolwiek pieczywa to cięzko:)

Znalazłam przepis na tej stronce  http://www.metodadukana.pl/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=35&Itemid=11&limitstart=5  i jest w fazie uderzeniowej czyli można .Co do książki to można pobrać nową i nazywa się "Metoda doktora Dukana"

glorioza dzieki, ja miałam inny przepis-tez smaczny. fajna ta stronka, i bułki tez ciekawe, ale nie wiem co to ta maiza?:)
Mazeina jest to skrobia kukurydziana (nie mąka kukurydziana) możesz ją kupić w sklepach ze zdrową żywnością
kochane dziewczynki,macie jakiś dobry wypróbowany przepis na dukanowskie naleśniki?bo ten co mam to się mi strasznie rozlatują,będę wdzięczna
co się dzieję??czyżby wątek wygasał??

© Fitatu 2005-24. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.