- Dołączył: 2010-08-01
- Miasto: Rzeszów
- Liczba postów: 536
8 września 2010, 14:40
Czy ktoś ze mną od dzisiaj zaczyna, szukam stałejg rupy dziewczyn do sprawdzania i pilnowania się nawzajem =)
- Dołączył: 2006-02-22
- Miasto: Madryt
- Liczba postów: 985
8 września 2010, 14:53
ja jeszcze dzis nie ale jutro mam zamiar zaczac wiec bede ci towazyszyc , bo samej to ciezko, to juz moj drugi raz , w maju schudlam 8 kilo ale teraz bylam ponad misiac na wakacjach i przybylo mi 3 kilo
- Dołączył: 2009-03-09
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 816
8 września 2010, 14:55
hejo,
ja już zaczęłam tydzien temu. Jestem obecnie na 2 fazie. Bedzie mi raźniej w grupie :)
- Dołączył: 2010-08-01
- Miasto: Rzeszów
- Liczba postów: 536
8 września 2010, 14:56
ale się ciesze =) już myślałam że będe sama
szkotkawawa jakie efekty?
8 września 2010, 15:08
zaczynam za tydzień... po egzaminie ;] jak na razie zycze Wam powodzenia :)
- Dołączył: 2009-03-09
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 816
8 września 2010, 15:23
przez pierwszy tydzień schudłam 2kg. Dukan zaplanował mi 2,2 ale myślę, że to przez wszystkie rozliczne diety jakie dotychczas stosowałam.
Walczę ze sobą, uwielbiam dni warzywne, bo wtedy jem zupy itp. Na samych proteinach też nie jest źle, ale narazie eksperymentuje co mi smakuje, więc jest parę potraw do których się zraziłam
- Dołączył: 2010-07-21
- Miasto: Konin
- Liczba postów: 6794
8 września 2010, 15:25
ja zaczelam dzisiej, pierwsza faza ma trwac 7 dni u mnie :)
- Dołączył: 2010-09-03
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 932
8 września 2010, 19:03
Witam was :) też zaczęłam w ubiegły pt i z chęcią też do was dołączę :) I zaproszę tam gdzie
OREA :)
- Dołączył: 2005-08-11
- Miasto: Chrzanów
- Liczba postów: 229
8 września 2010, 19:24
Składniki (na dużą okrągłą blaszkę):
- 1kg białego sera do sernika
- 7 żółtek
- 8 białek
- 4 łyżki skrobii/mąki kukurydzianej
- 1 szkl mleka
- zapach waniliowy (ok.10kropel)
- 6 łyżek słodzika w płynie (1łyżka słodzika=3łyżeczki cukru)
Ser,
mleko, skrobię, żółtka, słodzi i zapach waniliowy dokładnie zmiksować. 5
białek ubić na sztywno i dodać do masy serowej. Wychodzi płynna masa.
Wylać do formy wyłożonej papierem do pieczenia i piec w 180st. Po około
50 min pieczenia wyłożyć na sernik bezę: 3 białka ubić z 2 łyzkami
słodzika. Piec ok.20-25min do zarumienienia się bezy i suchości
patyczka. Zostawić do wystygnięcia. Sernik nalezy do tych, które opadają
po wyjęciu z piekarnika, więc Wasza beza również opadnie w tym miejscu,
gdzie opadl sernik.
Wsadzić do lodówki i tam przechowywać. Ze względu na ilość skrobii/mąki kukurydzianej cały sernik ma nam wystarczyć na 4 dni.Przepis ze strony www.dukan.blox.pl
Edytowany przez bianexx1 8 września 2010, 19:28