- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
© Fitatu 2005-24. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
28 lipca 2009, 12:20
22 czerwca 2010, 17:56
23 czerwca 2010, 23:48
Witam dziewczyny
jestem "początkującą" dukanką i mam jedno ważne dla mnie pytanie...w wielu przepisach na dukanowe chleby, bułki czy inne wypieki pojawia się instrukcja: otręby zmielic na gładki, drobny puch. Ale jak to zrobic????
Próbowałam takim ręcznym blenderem to rozdrobnic, ale to syzyfowa praca, nie ma efektu no i wszędzie odpryskują, po całej kuchni ;-(
Moze któraś z Was podzieli się swoimi sposobami jak poskromic te "uparte" otręby?????
Z góry dziękuję za odpowiedzi, zwłaszcza, że nie znalazłam żadnej porady w necie...
Pozdrawiam!
24 czerwca 2010, 13:19
24 czerwca 2010, 13:20
24 czerwca 2010, 13:39
Witajcie,
w wielu pysznych przepisach widzę kakao i mąkę kukurydzianą. Czy można te składniki stosować już w fazie uderzenniowej?
24 czerwca 2010, 23:01
27 czerwca 2010, 15:33
28 czerwca 2010, 18:47
Edytowany przez Pinacoladaaa 28 czerwca 2010, 18:48
30 czerwca 2010, 16:22
Podpatrzone w TVN Style - Kuchenne Rewolucje
SERNIK pieczony w kąpieli wodnej
800 g twarogu śmietankowego (4% tłuszczu)
3 jaja
1/2 szklanki cukru.
1 laska wanilii
truskawki
Rozkroić laskę wanilii, wyjąć ziarenka i dodać do twarogu. Dodać cukier i zmiksować. Stale miksując kolejno dodawać po jednym jajku. Wyłożyć formę papierem do pieczenia wlać masę serową. Formę wypełnioną ciastem zakryć folią aluminiową. Postawić na blasze do pieczenia, na którą należy wlać wrzątek. Piec 60 minut w 180*. Po tym czasie wyłączyć piekarnik i nie otwierając go pozostawić w nim ciasto na kolejne 15 minut. Robimy to po to by ciasto nam nie opadło.
Uchylić drzwiczki piekarnika i odczekać kolejne 15 minut.
Wyjąć ciasto z piekarnika i nie wyjmując go z formy wystudzić.
Gdy jest chłodne wstawić na kilka godzin (najlepiej na całą noc) do lodówki.
porcja tradycyjnego sernika 350 kcal, naszej wersji 150 kcal