- Dołączył: 2009-07-17
- Miasto: Rzeszów
- Liczba postów: 129
28 lipca 2009, 12:20
A może stworzymy post na którym będzie można wpisywać przepisy do diety proteinowej :) Na każdą z faz ;) Kto sie przyłączy i pomoże mi w poszukiwaniu lepiej smakujących potrwa :)Zapraszam
- Dołączył: 2010-03-01
- Miasto: Ant
- Liczba postów: 1287
15 czerwca 2010, 10:25
mini pizze z patelni
1
jajko
3 łyżki mleka
3 łyżki mąki kukurydzianej,skrobii
kukur. lub mielonych otrębów
dodatki:
może być parówka, chuda wędlina - jak kto woli ..., pieczarki,cebula,papryka,pomidory,
ogórek. przyprawy
Składniki ciasta
zmiksować,dodać pokrojone
w większą kostkę dodatki i wymieszać łyżką.Doprawić
solą,pieprzem i przyprawą do pizzy oraz oregano. Dodałam też troszkę
koncentratu pomidorowego. Smażyć pod przykryciem na teflonie aż ciasto
się
zetnie.Podawać z sosem czosnkowym.
16 czerwca 2010, 18:07
Czekoladowe pianki
Składniki:
-
3 białka jajka
- łyżka żelatyny i pół szklanki wody
-
2 łyżeczki kakao, słodzik i aromat waniliowy
- mały jogurt
naturalny.
Żelatynę rozpuścić w pół szklanki wody, poczekać aż przestygnie. W
międzyczasie ubić 3 białka na sztywno. Na gotową pianę wsypać słodzik,
kakao, wlać jogurt, żelatynę i 3 krople aromatu. Miksować jeszcze przez
chwilę. Po rozlaniu na porcje, wstawić do lodówki i za 2-3h wychodzą
takie cudeńka:
- Dołączył: 2010-03-01
- Miasto: Ant
- Liczba postów: 1287
17 czerwca 2010, 09:26
Oooo cholipcia .... ale one cudnie wyglądaja :DDD a ja dzisiaj poszczę :(((((
- Dołączył: 2005-12-23
- Miasto: Legnica
- Liczba postów: 10
18 czerwca 2010, 16:21
SUPER KALAREPKI Z MIĘSKIEM I PIECZARKAMI
SKŁADNIKI:
250 g mielonego drobiowego do 10% tłuszczu
cztery kalarepki
200 g pieczarek
pół papryki
1 cebula
pół kostki rosołku drobiowego
100 ml jogurtu 0%
natka pietruszki
sól, pieprz
PRZYGOTOWANIE:
Kalarepkę obrać i odciąć z góry czapeczki. Warzywa wydrążyć pozostawiając ok 0,5 cm brzeg. Resztę miąższu pokroić w drobną kostkę. Pieczarki obrać i pokroić w drobną kostkę razem z cebulką. Wrzucić na patelnię cebulę i podsmażyć bez tłuszczu na małym ogniu, dodać pieczarki i poczekać aż puszczą sok. Dodać paprykę pokrojoną w kostkę i miąższ z kalarepki. Wszystko podsmażyć ok 5 minut. W międzyczasie usmażyć mielone na suchej patelni z dodatkiem przypraw i ziół- wedle uznania. Dodać mięso do warzyw, i podlać je bulionem rozpuszczonym w 100 ml wrzątku. Dusić 10 minut. Dodać jogurt 0% i posiekaną natkę, doprawić do smaku. W żaroodpornym naczyniu postawić kalarepki, nałożyć farsz i przykryć kapeluszami. Podlać wodą i piec 20 minut w 180-200 C.
SMACZNEGO!!!
Jeżeli komuś nie chce się bawić w wydrążanie i faszerowanie to polecam po prostu pokroić wszystkie kalarepki w kostkę i zjeść sam "farsz" jest przepyszne!!!
- Dołączył: 2010-04-11
- Miasto: Szczecin
- Liczba postów: 529
18 czerwca 2010, 23:12
hej wam, mam pytanko.........czy ktoś ma sposób na to by babeczki te
serowe czy też inne łatwiej odchodziły od papierków muffinkowych?????
bo wcale nie chca odchodzić
19 czerwca 2010, 00:07
Potrawka jogurtowo-kapuściana - czyli pyszny obiad na szybko.
1 opakowanie warzyw Hortexu 'Zupa prezydencka'
1 bulionetka
pierś z kurczaka pokrojona w paseczki
200g jogurtu naturalnego
curry, czerwona papryka, zioła, sól, pieprz i dużo pietruszki
0,5l wody
Wszystko poza jogurtem (on idzie na końcu) wrzucić do garnka i dusić do skutku - dobre, sycące i przede wszystkim: szybkie i proste :)
- Dołączył: 2005-12-23
- Miasto: Legnica
- Liczba postów: 10
20 czerwca 2010, 10:45
Pyszny szpinak
250g szpinaku
serek wiejski 200g
2-3 jajka na twardo
sól, pieprz
Szpinak wrzucamy na wrzątek i gotujemy ok 5 minut, odcedzamy. wrzucamy do miski z posiekanymi jajkami i dodajemy serek wiejski. Wszystko dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku. Bardzo to lubię!!!
Edytowany przez Justys101 20 czerwca 2010, 10:47