- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
-
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
28 lipca 2009, 12:20
1 grudnia 2009, 16:43
1 grudnia 2009, 17:08
2 grudnia 2009, 11:46
a co z maka? tzn zeby zamiast kukurydzanej uzyc sojowa? da sie?
2 grudnia 2009, 23:37
Kurak z marchewka
| Marchew (malo) mięso z piersi kurczaka bez skóry, mleko spożywcze 0.5 % tł , cebula , koper ogrodowy, pieprz, sol. |
|
|
| Mięso umyć w zimnej wodzie, posypać solą, pieprzem i podsmażyć na patelni bez tłuszczu Cebulę obrać, pokroić w talarki, podsmażyć, umyć marchew, obrać i pokroić w plasterki, do cebuli dodać mięso, pokrojoną marchew i mleko. Doprowadzić do wrzenia i gotować przez kilkanaście minut. Potrawę podawać z drobno pokrojonym koperkiem. |
3 grudnia 2009, 07:35
3 grudnia 2009, 13:04
3 grudnia 2009, 17:15
3 grudnia 2009, 17:35
Salatka kalafiorowo - pomidorowa (P+W)
1 kalafior surowy, ok 3-4 pomidory, zabek czosnku, jogurt, pieprz i sol.
Kalafior podzielic na male czastki, pomidora pokroic na kawalki, czosnek zmiazdyc. Wymieszac wszystkie skladniki, podawac odrazu po zrobieniu, bo pomidorek puszcza wode jak sie go posoli.