- Dołączył: 2009-07-17
- Miasto: Rzeszów
- Liczba postów: 129
28 lipca 2009, 12:20
A może stworzymy post na którym będzie można wpisywać przepisy do diety proteinowej :) Na każdą z faz ;) Kto sie przyłączy i pomoże mi w poszukiwaniu lepiej smakujących potrwa :)Zapraszam
- Dołączył: 2009-09-06
- Miasto: .
- Liczba postów: 13557
19 listopada 2009, 17:35
hahah zarowa;d
w skrócie chodzilo jej:
http://wwwpysznejedzonko.blox.pl/html/1310721,262146,21.html?601016
- Dołączył: 2009-03-23
- Miasto: Gdynia
- Liczba postów: 2226
19 listopada 2009, 19:58
Sałatka z paluszków surimi
Paczka (lub dwie) surimi mrożonego kroimy w miare cienkie paseczki
mała czerwona cebula (jest łagodniejsza) w drobną kostkę
1 ząbek czosnku wycisnięty przez praskę
1 jogurt naturalny
Do jogurtu wciskamy czosnek jak się trochę przegryzie zalewamy pokrojone surimi z pokrojoną cebulką
- Dołączył: 2009-09-06
- Miasto: .
- Liczba postów: 13557
20 listopada 2009, 17:34
Mój ulepszony sernikos:
- 600g twarogu chudego
-5 jaj
-łyzka proszku do pieczenia
-25 słodzików
(OPCJONALNIE-łyżka jogurtu nat.)
bialka ubiłam z 10 słodzikami, 15 pozostałych zmiksowałam z resztą składników.
Wylany na blachę ładnie rośnie i smakuje jak prawdziwy.
PRZEPYSZNE!!!
Edytowany przez innocent88 23 listopada 2009, 20:01
- Dołączył: 2007-05-08
- Miasto: Bębenek
- Liczba postów: 1158
20 listopada 2009, 19:06
INNOCENT88 ...a długo pikałaś:):)tego sernikosa?????
bo ja chyba go zrobię???i to jutro ....
na bank!!!
- Dołączył: 2009-09-06
- Miasto: .
- Liczba postów: 13557
20 listopada 2009, 20:21
trzeba zagladac do niego, ale ok.50 minut. Daj wiecej slodziku jak ma byc slodki, bo moj taki średnio słodki, ale smaczny;)
- Dołączył: 2007-05-08
- Miasto: Bębenek
- Liczba postów: 1158
20 listopada 2009, 21:03
dzięki......już nie mogę się doczekać;):)
pa;)
- Dołączył: 2009-05-11
- Miasto: Baku
- Liczba postów: 8366
21 listopada 2009, 21:48
KLUSKI LENIWE wg Sharlotka
mała kostka chudego białego sera
2 jajka
mąka kukurydziana (na oko wg uznania, aby masa się nie rozpadała)
sól lub cukier (jak kto woli, ja lubię na słono)
ser rozgniatamy widelcem, dodajemy jajka i mąkę, gnieciemy, kroimy na paseczki bądz kwadraciki (jak kto lubi), wrzucamy na osoloną, wrzącą wodę, gotujemy 3-4 min, odcedzamy :)
można podawać na słodko np z kakao, serkiem homo i słodzikiem bądz na słono z serkiem wiejskim :)
- Dołączył: 2009-05-11
- Miasto: Baku
- Liczba postów: 8366
21 listopada 2009, 21:58
Faszerowane pomidory
Składniki na 1 porcję:
2 duże pomidory
4-6 pieczarek
mała papryka
50-100 g mięsa (ja dodałam pieczeń z cielęciny, ale równie dobrze może być kurczak czy gotowana wołowina)
łyżeczka koncentratu pomidorowego
oregano, bazylia, zioła prowansalskie, sól, pieprz cayenne
Pomidory płuczemy, ścinamy wierzch i drążymy, zawartość kroimy i
wrzucamy na patelnię lub garnek z teflonowym dnem. Dodajemy pokrojone
pieczarki, paprykę, koncentrat, doprawiamy. Dolewamy wody i dusimy ok
20 min pod przykryciem, potem bez - do odparowania. Tak przygotowany
farsz mieszamy z drobno pokrojonym mięsem i nadziewamy pomidory,
przykrywamy "czapeczką" i wkładamy do rozgrzanego do 160 C piekarnika
na ok 15-20 minut (dla reszty rodziny możemy dodać żółtego sera).