Temat: Dieta Proteinowa - przepisy

A może stworzymy post na którym będzie można wpisywać przepisy do diety proteinowej :) Na każdą z faz ;) Kto sie przyłączy i pomoże mi w poszukiwaniu lepiej smakujących potrwa :)Zapraszam
hahah zarowa;d

w skrócie chodzilo jej:

http://wwwpysznejedzonko.blox.pl/html/1310721,262146,21.html?601016

Sałatka z paluszków surimi

Paczka (lub dwie) surimi mrożonego kroimy w miare cienkie paseczki

mała czerwona cebula (jest łagodniejsza) w drobną kostkę

1 ząbek czosnku wycisnięty przez praskę

1 jogurt naturalny

Do jogurtu wciskamy czosnek jak się trochę przegryzie zalewamy pokrojone surimi z pokrojoną cebulką

Mój ulepszony sernikos:
- 600g twarogu chudego
-5 jaj
-łyzka proszku do pieczenia
-25 słodzików
(OPCJONALNIE-łyżka jogurtu nat.)

bialka ubiłam z 10 słodzikami, 15 pozostałych zmiksowałam z resztą składników.
Wylany na blachę ładnie rośnie i smakuje jak prawdziwy.
PRZEPYSZNE!!!

INNOCENT88 ...a długo pikałaś:):)tego sernikosa?????
bo ja chyba go zrobię???i to jutro ....
na bank!!!
piekłaś......:):)hi hi
Słyszałam, że 60 minut
Pasek wagi
trzeba zagladac do niego, ale ok.50 minut. Daj wiecej slodziku jak ma byc slodki, bo moj taki średnio słodki, ale smaczny;)
dzięki......już nie mogę się doczekać;):)
pa;)
KLUSKI LENIWE wg Sharlotka

mała kostka chudego białego sera
2 jajka
mąka kukurydziana (na oko wg uznania, aby masa się nie rozpadała)
sól lub cukier (jak kto woli, ja lubię na słono)

ser rozgniatamy widelcem, dodajemy jajka i mąkę, gnieciemy, kroimy na paseczki bądz kwadraciki (jak kto lubi), wrzucamy na osoloną, wrzącą wodę, gotujemy 3-4 min, odcedzamy :)
można podawać na słodko np z kakao, serkiem homo i słodzikiem bądz na słono z serkiem wiejskim :)
Faszerowane pomidory

Składniki na 1 porcję:
2 duże pomidory
4-6 pieczarek
mała papryka
50-100 g mięsa (ja dodałam pieczeń z cielęciny, ale równie dobrze może być kurczak czy gotowana wołowina)
łyżeczka koncentratu pomidorowego
oregano, bazylia, zioła prowansalskie, sól, pieprz cayenne

Pomidory płuczemy, ścinamy wierzch i drążymy, zawartość kroimy i wrzucamy na patelnię lub garnek z teflonowym dnem. Dodajemy pokrojone pieczarki, paprykę, koncentrat, doprawiamy. Dolewamy wody i dusimy ok 20 min pod przykryciem, potem bez - do odparowania. Tak przygotowany farsz mieszamy z drobno pokrojonym mięsem i nadziewamy pomidory, przykrywamy "czapeczką" i wkładamy do rozgrzanego do 160 C piekarnika na ok 15-20 minut (dla reszty rodziny możemy dodać żółtego sera).

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.