- Dołączył: 2009-07-17
- Miasto: Rzeszów
- Liczba postów: 129
28 lipca 2009, 12:20
A może stworzymy post na którym będzie można wpisywać przepisy do diety proteinowej :) Na każdą z faz ;) Kto sie przyłączy i pomoże mi w poszukiwaniu lepiej smakujących potrwa :)Zapraszam
- Dołączył: 2008-08-31
- Miasto: Łódź
- Liczba postów: 20477
18 października 2009, 17:03
CIASTO LODOWIEC
2 DUŻE JOGURTY
2O G ŻELATYNY
SŁODZIK
można dodać pianę ubitą z białek jaj
NA GALARETKĘ
1 litr lifta, dobra jest orenzada rubinowa lift
słodzik-niekonieczmie
20 g żelatyny
Robimy galaretkę: 20 g żelatyny rozpuszczamy w minimalnej ilości wody-kilka łyżek, wlewamy ją do odgazowanego 1 litra lifta , mozna dodać rozpuszczony na łyżce słodzik,całość mieszamy i do lodówki.musi być całkowicie "twarda" aby móc przygotowywać masę jogórtową, dlatego warto ją zrobić dzień wcześniej.
Jeśli mamy stężałą galaretkę to kroimy ją w kostkę , kładziemy na płaski talerz ,żeby sie nie pozlepiała i do lodówki.
Teraz można robić masę: jogurty , słodzik , i żelatynę ( rozpuszczoną w 1/2 szklanki wrzątku i przestudzoną) ubijamy energicznie mikserem, odkładamy , nie do lodówki i ubijamy pianę z białek, wszystko mieszmy delikatnie łyżką i dodajemy kostki galaretki , całość wymieszć b. delik.
Wykładamy masę do np. tortownicy i do lodówki , jeść aż całość będzie sztywna. SMACZNEGO
- Dołączył: 2009-10-18
- Miasto: Poznań
- Liczba postów: 10
18 października 2009, 18:17
czesc dziewczyny:) stosuje diete od 28 dni i jak narazie schudlam tylko 2 kg wszytsko robie jak nalezy i nie wiem czy chudne w dobrym tepie czy tez nie:( wiec zwracam sie do was z pytaniem czy to normalne?
- Dołączył: 2008-08-31
- Miasto: Łódź
- Liczba postów: 20477
18 października 2009, 19:14
Wejdż na temat dieta Proteinowa i zapytaj
- Dołączył: 2009-08-25
- Miasto: Forks
- Liczba postów: 594
19 października 2009, 18:42
RACUCHY Z MARCHEWKI (FAZA P+W)
100g marchwi
3-4 łyżki mąki kukurydzianej
1/2 łyżeczki sody
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 jaja
sól i pieprz do smaku
Marchew
obrać, zetrzeć na tarce o małych oczkach. Do mąki dodać proszek do
pieczenia i sodę, zamieszać, do tego dodać roztrzepane jajka, sól i
pieprz. Zamieszać, dodać marchew, dokładnie wymieszać i łyżką kłaść na
patelnię, smażyć z obu stron. Podawać z jogurtem.
- Dołączył: 2009-08-25
- Miasto: Forks
- Liczba postów: 594
19 października 2009, 18:49
KOTLETY JAJECZNE (FAZA P)
6 jaj
mleko
2 łyżki otrębów
cebulka i szczypiorek
sól,pieprz
Otręby
namoczyć w mleku żeby nasiąknęły odrobinę.% jajek ugotować na twardo i
zmielić,razem z namoczonymi ,odciśniętymi otrębami.Dodać posiekaną i
podsmażoną cebulkę,posiekany szczypiorek,sól,pieprz,wbić surowe
jajko,wymieszać.Uformować kotlety,można obtoczyć w otrębach całych lub
zmielonych.Usmażyć na teflonie.
- Dołączył: 2009-08-25
- Miasto: Forks
- Liczba postów: 594
19 października 2009, 18:49
KOTLECIKI A'LA SZWEDZKIE (FAZA P+W)20 dag.buraków
1 cebula
ząbek czosnku
40 dag.mielonego mięsa drobiowego
1 łyżka natki pietruszki
3 łyżki otrębów
2 jaja
sól ,pieprz
Ugotowane buraczki,cebulę i czosnek pokroić w drobną
kostkę,wrzucić
do miski,dodać mięso,natkę,otręby i jajka,Wyrobić
masę,doprawić.Uformować kotleciki,odstawic w chłodne miejsce na ok.30
minut.Po tym czasie smażyć na teflonie.
- Dołączył: 2009-08-25
- Miasto: Forks
- Liczba postów: 594
19 października 2009, 18:50
Jajecznica z białym serem (faza P)Składniki:-2 jajka,
- biały ser-1/2 kostki
- w zaleznosci od upodoban vegeta lub sól.
Jak przyrządzić:
Na wysmarowaną kroplą oliwy
patelnię
wsypać ser ,smazyc na wolnym ogniu az stanie sie ciągnący (trochę
śmierdzi serwatką ale później świetnie smakuje! )no i wreszcie można
dodać jaja .Smażyć aż jaja się zetną.
Uwagi:
Najlepsze na ciepło ale na zimno też można-np. pokroić na kanapki.
- Dołączył: 2009-08-25
- Miasto: Forks
- Liczba postów: 594
19 października 2009, 18:52
CUKINIA NADZIEWANA (FAZA P+W)
2 małe cukinie
10 dag.mielonego miesa drobiowego albo wołowego
pomidor
zabek czosnku
mała cebula
oregano
pieprz,sól
Cukinie
przekroić wzdłuż na połówki,wydrążyć miąższ.Miąższ,pomidor,cebulęi
czosnek drobno posiekać,wymieszać z mięsem,doprawić.Napełnić farszem
połówki cukinii.Piec w rozgrzanym piekarniku przez ok.20 minut.Podawać
z sosem pomidorowym,posypane koperkiem lub natką pietruszki.
- Dołączył: 2009-08-25
- Miasto: Forks
- Liczba postów: 594
19 października 2009, 18:53
ZRAZY ZAWIJANE (FAZA P+W)
filet z indyka
kawałek papryki
ogórek kwaszony lub konserwowy
cebula
musztarda
jajko
kostka rosołowa
indyka
kroimy na plastry, lekko rozbijamy, smarujemy musztardą, kładziemy
słupek papryki, ogórka i cebuli, zawijamy jak na zrazy, spinamy
wykałaczkami lub związujemy nitką. Obtaczamy w jajku i lekko podsmażamy
ze wszystkich stron, a potem dusimy w bulionie z kostki. Mozna dodac
koncentrat.
- Dołączył: 2009-08-25
- Miasto: Forks
- Liczba postów: 594
19 października 2009, 18:57
KOKTAJL PROTEINOWY (FAZA P)Bardzo smaczny i syty- idealny na śniadanie.
3 łyzki otrebów ( 2 owsianych i 1 pszennych)
1/3 szk. mleka odtłuszczonego ( uzywałam 0,00%)
1/2 kostki twarogu chudego ( ok. 125 g)
2 łyzki mleka w proszku odtłuszczonego
dowolny aromat
słodzik-2-3 tabletki pokruszyć
Wszystko
do blendera i miksujemy 2-3 minuty. Koktajl robilam wieczorem i
wstawilam na noc do lodówki. Rano zrobil sie gesty i aksamitny,
bardziej do jedzenia łyzką niż picia