- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
10 stycznia 2012, 11:05
Edytowany przez Golebica 1 czerwca 2012, 18:45
11 stycznia 2012, 13:50
ALE JA MAM II FAZE
11 stycznia 2012, 13:52
WŁAŚNIE ZACZYNA MNIE GŁÓD CHWYTAĆ,TERAZ PIJE KAWKE:)
11 stycznia 2012, 14:04
11 stycznia 2012, 14:11
Jak poprzednim razem byłam na tejbdiecie, to jadłam jak
jaj na 1f- im więcej, tym więcej spadało kilogramów...
po 10 jajek zjadałam JAK TY TO ROBIŁAŚ????
Składniki:
- 1 łyżka mąki kukurydzianej (zamiast mąki można zmielić otręby owsiane, a jeszcze lepsza mazeina będzie)
- 2 jaja
- 0,5 szklanki chudego mleka
- odrobina soli
Sposób przygotowania:
Mąkę kukurydzianą, jajka, mleko i szczyptę soli dokładnie mieszamy do uzyskania jednolitej masy (powinna być dość rzadka).Naleśniki smażymy na dobrze rozgrzanej teflonowej patelni bez dodatku tłuszczu (ewentualnie możemy na początku posmarować patelnię ręcznikiem papierowym z kroplą oliwy). Każdego naleśnika smażymy z obu stron, przewracamy go w momencie gdy widzimy, że brzegi się zarumieniają, a w środku naleśnik jest już ścięty.
Naleśniki możemy przygotowywać np “na słodko” z cynamonem lub dodatkiem słodziku ewentualnie z odrobiną niskotłuszczowego, waniliowego serka homogenizowanego. Na “konkretnie” możemy jeść naleśniki np ze szczypiorkiem, chudą wędliną z kurczaka lub wołowiny itd.
Edytowany przez Golebica 11 stycznia 2012, 14:14
11 stycznia 2012, 14:21
11 stycznia 2012, 14:25
11 stycznia 2012, 14:29
Edytowany przez 11 stycznia 2012, 14:31