- Dołączył: 2009-01-13
- Miasto: Rathmore
- Liczba postów: 8
27 września 2011, 20:55
Zaobserwowałam u znajomych spektakularne efekty i też chcę spróbować, a że zasada stara jak świat mówi, że w grupie zawsze raźniej do zapraszam do wspólnej walki!!!!!!!!!
- Dołączył: 2008-05-18
- Miasto: Poznań
- Liczba postów: 235
4 października 2011, 10:06
> bardzo dobre jest filet z kurczaka z bialym
> serkiem 0% tluszczu z piekarnika ;-)))))
filet razem z tym serkiem do piekarnika wkładasz? czy jak?;p
- Dołączył: 2010-09-17
- Miasto: Kędzierzyn-Koźle
- Liczba postów: 800
4 października 2011, 10:14
mówisz i masz ....
-3 jajka
-2 lyzki otreb owsianych
-2 lyzki otreb pszennych
-szczypta soli
-4 tabletki slodziku ( zalezy jak kto lubi )
-kostka twarogu chudego
-lyzeczka proszku do pieczenia
-lyzka mleka 0%
-cynamon(jezeli ktos oczywiscie lubi)
Bialka ubic na sztywna piane ze szczypta soli, dodac polowe sera, proszek do pieczenia i otreby, ja dale po 2 lyzki stolowe z kazdego rodzaju
ale trzeba patrzec jaka konsystencje ma ciasto ;] odrobine slodzika.... calosc przelewam do malutkich babeczkowatych foremek ;p ...
Reszte sera rozgniatam z cynamonem lyzka mleka i reszta slodziku.... serowa mase nakladam na ciasto wykonane wczesniej i gotowe ;] ... oczywiscie jak sie upiecze ;] jakies 30 min w temp 180stopni, piekarnik trzeba wczesniej nagrzac
....
Edytowany przez befcia 4 października 2011, 10:14
- Dołączył: 2011-06-13
- Miasto: Gliwice
- Liczba postów: 2104
4 października 2011, 10:16
Dziękuję ;*
Później sobie spróbuje :)..
A one słodkie wychodzą?
- Dołączył: 2011-09-06
- Miasto: Katowice
- Liczba postów: 80
4 października 2011, 10:21
befcia a używasz do tego jeszcze papierowych papilotek? czy od razu do formy na muffiny? Ja mam formę niby nie przywierającą ale nie wiem jak sie zachowa ciasto w tych papilotkach :/ Aaa i czy twaróg trzeba zmielić, czy normalnie dodawać kostke do tego ubitego białka?
sory ze sie tak pytam, ale ostatnio nic mi nie chce wyjść z dukanowych przepisów i zastanawiam sie co robie źle :P
- Dołączył: 2010-09-17
- Miasto: Kędzierzyn-Koźle
- Liczba postów: 800
4 października 2011, 10:28
Asioor ja nie daje słodziku ;-)))))))))))))))) duzo cynamonu bo lubie ha ha
Maribel87 dokładnie jest jak mowisz pare razy zrobila i nie przywieralo potem nie wiem co sie stalo i zaczely przywierac wiec pieke w mufuinowej brytfance i daje papierkowe foremki na mufinki i jak wysyygna to sciagam papier bo kiedys zapomnialam i nie moglam pozniej sciagnac :-(((
twarog , otreby daje razem a potem ubite na prawie piane bialka i dopiero mieszam bo jestem leniwa ha ha
- Dołączył: 2011-09-06
- Miasto: Katowice
- Liczba postów: 80
4 października 2011, 12:07
Zrobiłam te bułeczki....dziewczyny co ja moge robić źle? wszystko tak jak w przepisie, a upiekły się ładnie z wierzchu i od spodu, a w środku jakby nieupieczone:/ takie mokre ciasto..dodam, że trzymałam je nawet dłużej niż te 30minut... W smaku dobre, tylko mało wyrosły, praktycznie są takiej wielkości jak początkowa masa .POMOCY!
- Dołączył: 2011-09-29
- Miasto: Gliwice
- Liczba postów: 26
4 października 2011, 12:08
Zaczęłam od 03.10. Faza uderzeniowa 5 dni mam nadzieje ze wytrwam, stosuje tez koktajle proteinowe naprawdę pomagają jeśli chodzi o mega ssanie w żołądku, jeszcze nie wiem jaki rytm wybrać ale zdecyduje się chyba na 3/3 choć w książce dukana go nie ma.
Edytowany przez Kitchen 4 października 2011, 12:11
4 października 2011, 12:14
cześć dziewczynki! Jak tak dietka? Z tymi buleczkami to ja kiedyś tez próbowalam i wyszły mi takie same jak Tobie Maribel. Wiec przyłaćzam sie do pytania
- Dołączył: 2011-09-27
- Miasto: Bełchatów
- Liczba postów: 248
4 października 2011, 12:14
Ale o jakim ssaniu Ty piszesz?
Tu nie ma o nim mowy, masz jeść do syta.
Kiedy i ile chcesz (dozwolonych rzeczy).
To żelazna zasada Dukana.
- Dołączył: 2011-09-29
- Miasto: Gliwice
- Liczba postów: 26
4 października 2011, 12:17
Mam ten sam problem nigdy mi nie wyrastają !? może one mają to do siebie ze takie płaskie są.