- Dołączył: 2004-12-13
- Miasto: Suchy Las
- Liczba postów: 107
20 lutego 2006, 14:27
Tutaj prosimy dzielcie się swoimi doświadczeniami z tymi dietami.
Dieta South Beach(plaż południowych) - nasz dietetyk opisuje
Tematy są narzucane, aby utrzymać spójność tematyczną wątków.
Prośby o nowe tematy można zgłaszać na forum Pomysły, sugestie.
- Dołączył: 2006-01-20
- Miasto:
- Liczba postów: 582
28 marca 2006, 21:53
na kązdego działa inna dieta, każdy chudbnie inaczej. Ja na kapuścianej raz schudłam 6 kg, mama chyba 8 (nie pamiętam), znajoma 11, a jedna kumpela 4, druga 3. Żadna z nas nie łamało diety, a jak widzisz każdy schudł inaczej i nie każdemu pasowała ta dieta. Więc nie można określić wg mnie. Złotą metodą jest poprostu jeść mniej-schudniesz napewno ;]
- Dołączył: 2006-02-07
- Miasto: Sosnowiec
- Liczba postów: 7943
28 marca 2006, 22:14
i nie szukajcie jakiejś diety cud... zmieńcie sposób odżywiania i tyle...czy to ważne ile schudniesz w dwa tygodnie?? szybkie efekty nie są za zwyczaj trwałe. Dla mnie szczęściem jest jak schudnę tygodniowo kilogram...
- Dołączył: 2006-01-20
- Miasto:
- Liczba postów: 582
28 marca 2006, 22:23
To może ja tez dodam pere przepisów, nie ręcze za wszystkie ale całkiem smaczne :
SKLADNIKI (na 1 porcje):
1. piers kurczaka podziel na duze kawalki, oprosz sola i pieprzem, zrumien na rozgrzanej oliwie; 2. cebule pokroj w cwiartki, papryke w duze kawalki, pomidory w ósemki, chili w paseczki, czosnek w plasterki; 3. warzywa dodaj do miesa wraz z oliwkami (mozna je pokroic na plasterki, bo bywaja twarde), oprosz sola i pieprzem i dus pod przykryciem okolo 20 minut.
przygotowanie: okolo 35 minut, wartosc kaloryczna: okolo 300 kcal
- Dołączył: 2006-01-20
- Miasto:
- Liczba postów: 582
28 marca 2006, 22:25
POMIDORY FASZEROWANE JAJKIEM
4 jajka, 4 większ pomidory, szczypiorek, sól, pieprz
Pomidory myjemy, odkrawamy górna część i wydrążamy środek pozostawiając dość grube ścianki. wnętrz solimy, pieprzymy i obsypujemy drobno posiekanym szczypiorkiem. wbijamy jajko i jeszcze solimy i pierzymy. wkładamy do dobrze rozgrzanego pik arnika (ok. 200 st. C). zapiekamy 8-10 min. długość pieczenia zależy od tego jak mocno ścięte jajko chcemy mieć. po wyjęciu nakładamy kapelusiki i ozdabiamy 1-2 listkami świeżej bazylii
- Dołączył: 2006-01-20
- Miasto:
- Liczba postów: 582
28 marca 2006, 22:28
FASOLKA SZPARAGOWA INACZEJ
Fasolke gotujemy w osolonej wodzie i odcedzamy. Przygotowujemy sos z lyzki majonezu light (dozwolony w pierwszej fazie, ale trzeba kontrolowac jego ilosc) i lyzeczki musztardy bez cukru (np. Roleski, ale nalezy sprawdzic etykiete, bo zaleznie od linii produkcji oznaczonej A lub B moze byc slodzona cukrem lub fruktoza), dwie lyzeczki posiekanej cebuli, plaska lyzeczka slodzika w proszku i odrobina soli. Skladniki sosu mieszamy ze soba a nastepnie laczymy z jeszcze ciepla fasolka. Taka porcja sosu wystarcza na prawie cale opakowanie mrozonej fasolki. Palce lizac
Doskonaly dodatek do roladek z kurczaka
28 marca 2006, 22:30
hehe bede próbować tylko ze fotke zle panna wkleiła :D ach tak sie smacznie by juz z wyglądu smakowało ;) masło maślane napisałam ale wiecie o co chodzi nie :)
- Dołączył: 2006-01-20
- Miasto:
- Liczba postów: 582
28 marca 2006, 22:31
PIERŚ Z KURCZAKA W SOSIE POMIDOROWO-SEZAMOWYM
jedna pojedyncza pierś z kurczaka
łyżka oliwy
cebula
szklanka bulionu (może być z kostki)
pół puszeczki koncentratu pomidorowego (w sumie mogą być tez świeże pomidory)
łyżka sezamu
sól i słodka papryka w proszku (lub jakie kto woli przyprawy)
Na rozgrzanej łyżce oliwy zeszklić posiekana cebule następnie dodać pokrojona w małe kawałki i przyprawiona solą i słodka papryka pierś z kurczaka. podsmażyć z każdej strony, wlać szklanek bulionu i dusić ok. 10 min na małym ogniu, dodać przecier pomidorowy i uprażony wcześniej sezam a wszystko dusić jeszcze 10 min. doprawić do smaku.
- Dołączył: 2006-01-20
- Miasto:
- Liczba postów: 582
28 marca 2006, 22:33
kurczak z mozzarellą
Potrzeba nam:
- pierś z kurczaka
- ser mozzarella
- oliwki czarne
- przecier pomidorowy
- oliwa z oliwek
- ocet winny
- oregano, sól, pieprz, czosnek, słodka papryka
Pierś dzielimy na pół i z każdej połówki robimy nożem sakiewkę, mieszamy w misce 2 łyżki oliwy, łyżkę octu i przyprawy piersi moczymy w tym co nam wyszło powyżej. Mozzarellę trzemy na tarce, kroimy drobno oliwki, mieszamy ser i oliwki z odrobiną przecieru pomidorowego, doprawiamy oregano. Piersi nadziewamy serem z oliwkami (można "zamknąć" sakiewkę za pomocą wykałaczki) i wkładamy na ruszt jakieś 15 minut i gotowe
- Dołączył: 2006-01-20
- Miasto:
- Liczba postów: 582
28 marca 2006, 22:36
DESER A'LA TIRAMISU
- serek homogenizowany waniliowy (BEZ CUKRU)
- twarozek
- jogurt (nat. bez cukru)
- kawa rozpuszczalna
- kakao naturalne
- cynamon
Pół opakowania serka homogeniozowanego wyłóż na dno miseczki, posyp kakao, nastepnie naloz wymieszany twarozek, jogurt, kawe (tylko nie za duzo bo bedzie gorzkie) mozna dodac troche slodziki i np. platkow migdalowych, znow posyp kakao i naloz reszte serka homogenizowanego, ozdob z wierzchu cynamonem. SMACZNEGO :=)