- Dołączył: 2010-01-03
- Miasto: Raj
- Liczba postów: 535
19 lutego 2010, 20:54
Czy któraś z Vitalijek stosuje sposób żywienia Montignac?
mam nadzieję, że nie jestem tu sama...
opiszmy przygodę z Montignac, efekty, zalety i wady...
Czekam na wasze wpisy:)))
- Dołączył: 2009-09-18
- Miasto: Szczecin
- Liczba postów: 104
19 lipca 2010, 10:09
SPAGHETTI SILICIANA
400 g pomidorów z puszki (najlepiej podłużnych)
sól
1 ząbek czosnku
5 listków bazylii
świeżo mielony pieprz
250 g spaghetti
3 łyżki oliwy z oliwek
50 g tartego parmezanu
czy to danie MM?? (oczywiscie ja zjem bez sera rzecz jasna:) )
grubolinia - ja waze sie raz na 2 tygodnie, bo nie chce sie dolowac wahaniami wagi :) u mnie jak narazie bez zmian...
- Dołączył: 2007-12-15
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 1268
19 lipca 2010, 11:40
i jeszcze oliwa, chociaż nie ortodoksi jej używają w małych ilościach przy węglach
Edytowany przez anikasy 19 lipca 2010, 11:40
- Dołączył: 2009-09-18
- Miasto: Szczecin
- Liczba postów: 104
19 lipca 2010, 11:46
no tak, ja naleze do nieortodoksów hehe, bo odkąd przeszlam na MM to prawie codziennie uzywam oliwy:) a to do sałatki, warzyw duszonych, kurczaka i itd...
dziewczyny czy troche oliwy to źle wpływa na diete???
Edytowany przez sch.k 19 lipca 2010, 11:48
- Dołączył: 2007-12-15
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 1268
19 lipca 2010, 11:55
ja używam, bo jestem fanem - zwłaszcza smakowych (czosnkowych czy paprykowych). poza tym nie widziałam większego wpływu na wagę u mnie co innego hamuje wagę (kawa, za dużo nabiału)
- Dołączył: 2009-09-18
- Miasto: Szczecin
- Liczba postów: 104
19 lipca 2010, 12:34
:) ciesze sie ze oprocz mnie sa inni milosnicy oliwy:)
- Dołączył: 2010-07-19
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 21
19 lipca 2010, 15:23
Stosuje dietę Montignac od końca czerwca, bardzo mi sei podoba ten sposób odżywiania, po pierwszym tygodniu straciłam 3 kilo, teraz to nie wiem, jak to wygląda, bo nie mam wagi w domu ;) Co do oliwy, to do posiłków tłuszczowych nie am się co jej bać, bo to dobry tłuszcz i bardzo zdrowy, ja jej sobie nie żałuję.
- Dołączył: 2010-07-19
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 21
19 lipca 2010, 15:23
Stosuje dietę Montignac od końca czerwca, bardzo mi sei podoba ten sposób odżywiania, po pierwszym tygodniu straciłam 3 kilo, teraz to nie wiem, jak to wygląda, bo nie mam wagi w domu ;) Co do oliwy, to do posiłków tłuszczowych nie am się co jej bać, bo to dobry tłuszcz i bardzo zdrowy, ja jej sobie nie żałuję.
- Dołączył: 2009-12-14
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 1309
19 lipca 2010, 17:56
Jesli chodzi o oliwe to powiem wam ze mi nawet sluzy, nie boje sie jej...warta ja dodawac do posilkow T..
Jak odwrocic uwage od jedzenia??hmm kiepsko:)ale ja to zawsze robie tak ze najadam sie MM przed wyjsciem do znajomych gdzie wiem ze beda pysznosci i wtedy jedynie pije, albo wode albo %;) ale nie jem:)
Jezeli chodzi o przepis na spaghetti: wszystko ok tylko w pomidorach nie moze byc cukru i nie wolno dodawac sera(parmezanu)ani oliwy-ewentualnie ciupinka bo to sa Tluszcze a makaron wegle;)Aha, makaron musi byc durum i 100g na posilek...
- Dołączył: 2010-07-19
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 21
19 lipca 2010, 18:44
Ja jakoś jeszcze nie trafiłam na puszkowane pomidory z cukrem, choć teraz lepiej je zastępować świeżymi.
- Dołączył: 2009-12-14
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 1309
19 lipca 2010, 20:26
> Ja jakoś jeszcze nie trafiłam na puszkowane
> pomidory z cukrem, choć teraz lepiej je zastępować
> świeżymi.
wiadomo kochana ze swieze warzywka lepsze od mrozonych i puszkowanych:)ale tak na szybko to ja preferuje pomidory z puszki:)fakt, moze nie maja cukru..napisalam z przyzwyczajenia:P
Smacznego:)