- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
-
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
19 lutego 2010, 20:54
4 lipca 2010, 21:31
sch.k wedlug mojej wiedzy Mastermacher jest OK, jako jeden z niewielu chlebow.
Moze wez ze soba serek wiejski, ja zawsze wkladam do torebki jak gdzies jade, do tego pomidor i papryka i jakos zyje :D
4 lipca 2010, 21:34
mój dzisiejszy jadłospis...
10.00 jabłko
10.30 śniadanie: 3 tektury, chudzielec(100g) z ogórkiem, rzodkiewką, szczypiorkiem, czosnkiem, sałata, papryka
12.00 kawa z mlekiem 0%, woda
15.30 obiad: indyk w przyprawach połączony z kiełkami na patelnię (200g) serem żółtym mozarella, fasolką szparagową, jogut 0%
16.30 zielona herbata, woda
21.00 kolacja: makaron durum (50g) z cebulka, pieczarkami, zieloną fasolką szparagową, kefir
4 lipca 2010, 21:50
Oponka22 indyk to tluszcze, jogurt to wegle, wiec takie polaczenie nie jest MM. Wg MM lepiej tu zjesc smietane zamiast jogurtu. Ja osobiscie bym calkiem zrezygnowala, bo masz juz ser, ktory jest ciezki.
Wlasnie to mi w MM najbardziej przeszkadza, ze nie moge zjesc kurczaka z jogurtowym sosem.
4 lipca 2010, 22:46
4 lipca 2010, 23:15
5 lipca 2010, 05:36
5 lipca 2010, 13:29
sch.k tak jak napisalas - 2.5% tluszczu w nabiale eliminuje go calkowcie z pierwszej fazy Montignaca. Dozwolony serek wiejski jest w Lidlu - z serii Linessa. Ta seria jest bardzo fajna, jest tez jogurt naturalny o malej zawartosci tluszczu i dzemy slodzone fruktoza, dla tych co tesknia za slodkosciami.
Oponka22 ja tez bardzo lubie ser zolty, choc teraz z nim uwazam i kupuje taki z 15% tluszczu. Jem tez sery plesniowe - jak sie je zapiecze w piekarniku lub podgrzeje w mikrofalowce fajnie sie roztapiaja.
5 lipca 2010, 16:33
5 lipca 2010, 18:46
naszczesci LIDL jest jakies 5 minut od mojego domu:) ale rzadko tam kupuje.... tylko warzywa.
Ja jestem narazie na 1 fazie... troche bardziej jest dla mnie skomplikowwana ale mam nadzieje ze z wasza pomoca mi sie uda:)
ja kupuje ser który ma 13% tl - nazywa sie Hit z Ryk - bardzo smaczny :) prawie w kazdym supermarkecie mozna go znalezc
6 lipca 2010, 09:37
co do serów... no właśnie... mówimy, że wszystko powyżej 1,5% i poniżej 17% jest zakazane.... a co z tymi serami żółtymi? na przykłat właśnie Hit z Ryk, który ja też często stosuję a ma 13%????? wedle zasady... powinien być zakazany... czy tak?
i jeszcze... jak potraktować ser Mozzarella ( w kulce) o sładzie 100g: białko 19g, węglowodany: 1g, tłuszcz 17g, zaw. tł. w s.m.: 40%+/-5% (czyli to by było ok tak?)
Edytowany przez Oponka22 6 lipca 2010, 10:25