Temat: Jak stracić 15 kg w 3 m-ce?

Bardzo mi zależy :)
Wystarczy nawet ok. 12 bo tak będzie odpowiednio zdrowo ^^
Proszę o pomoc :)
jeśli czytałaś, że "to jest ok" to na pewno przeczytałaś jak to zrobić...
Optymalnie powinno się chudnąć 0,5-1kg tygodniowo i to jest ok. Ab schudnąć 1kg trzeba ograniczyć bilans kaloryczny o 7000kcal. Jeśli chciałabyś chudnąć 1,25 kg tygodniowo, to tych kalorii musi być 8875. Tyle kalorii musisz zaoszczędzić, czyli mniej jeść i dużo ćwiczyć.
Pasek wagi
1. Zero słodyczy i fast food'ów.
2. Dużo warzyw.
3. Dużo wody.
4. Pełnoziarniste produkty, czyli zamiast białych: ciemny chleb, brązowy ryż, pełnoziarnisty makaron.
5. Regularne ćwiczenia.
6. 5 posiłków dziennie.
7. Ostatni posiłek 3 godziny przed snem.

To chyba takie najważniejsze 'przykazania'
dzięki ;)

Paulaa111 napisał(a):

Mysle ze sie da :) dieta 1000 kcal jak nie bedzie odpowiednich efektow to 800 kcal do tego cwiczenia i powinno zleciec :)

Taaaa 800 kcal w ogóle jak możesz jej tak doradzać? Przecież to jest niezdrowe i może mieć po tym problemy.

A wracając do tematu to da się. Ćwicz, zdrowo się odżywiaj (dużo warzyw, owoców, białka). Jedz raczej gotowane potrawy, bądź pieczone. Unikaj potraw smażonych, bardzo przetworzonych. Jeśli najdzie Cie ochota na słodkie to marchewka albo jabłko :P Na początku odchudzania waga najszybciej spada ale też jak ćwiczysz to Twoje mięśnie rosną a one ważą więcej więc się tym nie zrażaj . Lepiej się mierz, wtedy efekty będzie lepiej widać :)


chyba si da ;-)
da sie:)
dużo ruch i dieta
ja w 2,5 miesiąca 10 zgubiłam to chyba sie da :) zero smażonego, majonezu, sera żółtego,  żadnych schabowych ciężkostrawnych dań, zero słodkiego, żadnych napojów słodkich tylko woda i 6 dni w tyg godz ćwiczeń i jedziesz i schudniesz :)
Da się tyle schudnąć dieta MŻ z sporymi ograniczeniami. Ja naprawdę mało co ograniczam i 1kg tygodniowo chudnę więc w skali 3 miesięcy przy sporym rygorze można tyle schudnąć
zalezy jakie masz bmi
Pasek wagi

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.