Temat: Dieta Montignaca- pytania , odpowiedzi, przepisy...

Witam
Zaczynam właśnie dietę metodą Montignaca (MM)

Montignac uważa, że otyłość wynika ze źle skomponowanej diety, złego doboru produktów, a nie z powodu zbyt dużej ilości jedzenia dostarczanego organizmowi. Podstawowa zasada tej diety to zwracanie uwagi na dobór węglowodanów w jadłospisie. Trzeba dobierać je tak, aby spożyty pokarm w jak najmniejszym stopniu przyczyniał się do znacznego podnoszenia poziomu glukozy we krwi.

tutaj jest cały opis:
http://vitalia.pl/index.php/mid/3/fid/2/diety/dieta&article_id=137

mam do niej ksiązkę (e-booka ) do pobrania na chomiku
Montignac - Jeść aby schudnąć

http://chomikuj.pl/calineczkazbajki/szczup*c5*82o+i+zdrowo/Montignac 

czy jest ktoś chętny na tą dietkę
Pasek wagi
pp = z pełnego przemiału
Pasek wagi
O kurcze jasne pełny przemiał , ale ja ciemna jestem dzięki , ale teraz wcinam coś super pysznego , do jogurtu nat. dodałam duuuużo truskaweczek i troszkę fruktozy , pycha
i jeszcze zestaw produktów mm:

http://montignac.webd.pl/viewtopic.php?t=101
pp - pełny przemiał to mąki oznaczone cyfrowo 1850 lub 2000
np. młyn bpguty taką produkuje,
można też kupić w carefure na dziale ze zdrową żywnością
> i jeszcze zestaw produktów
> mm:http://montignac.webd.pl/viewtopic.php?t=101
>
>A tego mi nie otwiera , pisze że taki nie istnieje :(
miało być BOGUTY
http://montignac.webd.pl/viewtopic.php?t=101
co do truskaweczek, to wczoraj kupiłam fruktozę żelującą, a dzisiaj lece po truskawki, zamierzam dzisiaj wziąć się za zrobienie kilku słoiczków dżemów
Dzięki ta stronka jest super , wrzuciłam sobie do zakładek , nie jednokrotnie się przyda :)
Hejka Laski,
Wczoraj zakupilam ksiazke Slim Forever

Planuje ja przeczytac do konca piatku, w sobote rano na targu kupic duzo produktow o niskim indeksie glikemicznym i dolacze sie do Was, dobra?

Poki co, w mojej niewiedzy, zjadlam dzis 1/4 arbuza, ale pozostale jedzenie spoczko, instynktownie trzymam sie niskiego GI

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.