Temat: Dieta Montignaca- pytania , odpowiedzi, przepisy...

Witam
Zaczynam właśnie dietę metodą Montignaca (MM)

Montignac uważa, że otyłość wynika ze źle skomponowanej diety, złego doboru produktów, a nie z powodu zbyt dużej ilości jedzenia dostarczanego organizmowi. Podstawowa zasada tej diety to zwracanie uwagi na dobór węglowodanów w jadłospisie. Trzeba dobierać je tak, aby spożyty pokarm w jak najmniejszym stopniu przyczyniał się do znacznego podnoszenia poziomu glukozy we krwi.

tutaj jest cały opis:
http://vitalia.pl/index.php/mid/3/fid/2/diety/dieta&article_id=137

mam do niej ksiązkę (e-booka ) do pobrania na chomiku
Montignac - Jeść aby schudnąć

http://chomikuj.pl/calineczkazbajki/szczup*c5*82o+i+zdrowo/Montignac 

czy jest ktoś chętny na tą dietkę
Pasek wagi
Witaj Jutka82 :-)
Patrzcie jaką "pyszkę" wygrzebałam na MM-owym forum:
nutelka:
Składniki :
7 łyżek odtłuszczonego mleka w proszku
1 czubata łyżeczka odtłuszczonego kakao
Fruktoza wg uznania jak kto lubi.
8 kropli aromatu orzechowego
2 płaskie łyżki odtłuszczonego mleka w płynie

1. Zmiksować razem mleko w proszku, kakao, fruktozę aby uzyskać jednolitą masę bez grudek.
2. Dodać mleko w płynie. Ręcznie wszystko wymieszać przez kilka minut, aż do otrzymania kremu o gładkiej i błyszczącej powierzchni.
a tu było żółtko, ale zostało usunięte przez moderatorki, a nie zostało niczym zastąpione... więc ja dodałabym więcej mleka w płynie, bo inaczej się to nie wymiesza...
ciekawe zwłaszcza dla łakomczuszków...

własnie wyjełam stepper i mate , takze cwicenia czas zacząć :)
pozniej ang...i inne miłe spawy...
do wieczora dziewczyny


Pasek wagi
baw się dobrze Calineczko :-)

nutelka jak najbardziej dla mojego łasuchowego podniebienia :-)
a mnie takie coś kusi, niestety nie mm :(

http://www.kwestiasmaku.com/zielony_srodek/truskawki/grzanki_z_czekolada/files/g02.jpg

ooo tak, kwestia smaku to jest strona zakazana dla mnie!!!! no kupiłam herbatki......

Witaj Jutka82 :)


Zakupiłam jakiś zielony rooibos, bo tylko ten był bez dodatków - pycha:) taka herbata z cytryną i z miodem i kolor po zaparzeniu i zamieszaniu taki herbaciano-pomarańczowy:))) Dobra!! to ta na małej łyzeczce... ta druga - juz ją znam i wiem, że jest genialna - to pu-erh z la pacho, z mate i truskawkowo-wiśniowym aromatem - boska!! Dużo było rooibosów z gingko i z ...... imbirem:) były też z miodem...... w ogóle dużo dużo ,ale czysty był tylko ten zielony, napisane, że więcej vit i min zachowuje niż po fermentacji - nie wiem, nie znam sie - smakuje:) Dzieki za poradę:)
cieszę się, że trafił się dobry rooibos :-)
on ma sporo żelaza i takie tam inne zdrowe pierwiastki :-)))

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.