- Dołączył: 2007-05-06
- Miasto: Londyn
- Liczba postów: 4266
11 czerwca 2009, 14:55
Witam Zaczynam właśnie dietę metodą Montignaca (MM) Montignac uważa, że otyłość wynika ze źle skomponowanej diety, złego doboru produktów, a nie z powodu zbyt dużej ilości jedzenia dostarczanego organizmowi. Podstawowa zasada tej diety to zwracanie uwagi na dobór węglowodanów w jadłospisie. Trzeba dobierać je tak, aby spożyty pokarm w jak najmniejszym stopniu przyczyniał się do znacznego podnoszenia poziomu glukozy we krwi.tutaj jest cały opis:http://vitalia.pl/index.php/mid/3/fid/2/diety/dieta&article_id=137mam do niej ksiązkę (e-booka ) do pobrania na chomiku Montignac - Jeść aby schudnąć
http://chomikuj.pl/calineczkazbajki/szczup*c5*82o+i+zdrowo/Montignac
czy jest ktoś chętny na tą dietkę
Edytowany przez calineczkazbajki 16 sierpnia 2011, 19:59
24 czerwca 2009, 11:58
ja albo kawał albo wcale :-)
- Dołączył: 2009-05-19
- Miasto: tu i tam gg: 2725263,jeśli masz coś do powiedzenia
- Liczba postów: 854
24 czerwca 2009, 12:55
w książce pisze, że olej słonecznikowy jest dobry. ja zrobiłam jajecznicę z 3 jaj właśnie na takim oleju. jak się do tego odniesiecie?
anikasy podasz mi nazwę piekarni , stronę inter. i jakbyś mogła do, gdzie rozwożą?
- Dołączył: 2007-12-15
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 1268
24 czerwca 2009, 12:58
Anuska, link do piekarni jest tutaj:
http://www.piekarniagrzybki.pl/chleby_zytnie.php
a gdzie rozwozą hmm... na pewno do spożywczaka w którym robię zakupy:)
wiem że dobre pieczywo jest też almie
- Dołączył: 2009-05-19
- Miasto: tu i tam gg: 2725263,jeśli masz coś do powiedzenia
- Liczba postów: 854
24 czerwca 2009, 13:17
anikasy , szkoda ,że u mnie takich nie ma :((. nie no, a czym mogę takie wypieki zastąpić, gdy nie jestem pewna w jaki sposób jest zrobiony chleb? jakbym chciała zrobić kanapkę...?
- Dołączył: 2009-05-19
- Miasto: tu i tam gg: 2725263,jeśli masz coś do powiedzenia
- Liczba postów: 854
24 czerwca 2009, 13:19
makaron spaghetti : pasta ZARA 4 z semoliny z pszenicy twardej - mogę ? aha, skąd mam wiedzieć ,czy pastyfikowany?
- Dołączył: 2007-12-15
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 1268
24 czerwca 2009, 13:40
heh nie znalazłam odpowiednika polskiego ale na wszystkich forach mm polecane są chleby typu mastemacher:
http://www.mestemacher.de/english/fbio.html
na pewno widziałam tego typu chleb w lidlu i prawie każdym "hiper-super"
co do pastyfikacji, ja też nie wiem, kupuję te które mi polecają dziewczyny na forum mm-owym
24 czerwca 2009, 13:43
a ja wczoraj odkryłam, że w sąsiednim mieście jak piekarenka co ma bułeczki orkiszowe z pełnoziarnistej mąki i chleb o niskim IG, robiony zgodnie z zasadami MM...
tylko byłam za późno i chlebka już nie było, więc kupiłam tylko bułeczki- na próbę... Dobre, przy następnej okazji zrobię zapas i zamrożę :-)))
24 czerwca 2009, 13:44
na makaronach jest napisane czy są pastyfikowane...
zasadniczo spaghetti jest pastyfikowane...
- Dołączył: 2009-05-19
- Miasto: tu i tam gg: 2725263,jeśli masz coś do powiedzenia
- Liczba postów: 854
24 czerwca 2009, 13:47
ja też pochodzę po piekarniach i się podowiaduję co i jak. poza tym (prawdopodobnie, bo ja jeszcze nie spotkałam) po mojej okolicy jakiś facio rozwozi chleb. jak mnie nie było mama kupiła mi od niego czarny z ziarnami chlebek- przepyszny. wiem ,że tam była karteczka z info ,ale nie przeczytałam ;/
dziewczyny może znacie ten makaron i wiecie ,czy zalicza się do tych "lekkich" z niskim IG:
pasta ZARA 4 z semoliny z pszenicy twardej - mogę ? aha, skąd mam wiedzieć ,czy pastyfikowany?
mrożenie? świetny pomysł uważam :). moja mam mroziła chleb ,a tak włascwie to ile taki może siedzieć w zamrazalce?
- Dołączył: 2009-05-19
- Miasto: tu i tam gg: 2725263,jeśli masz coś do powiedzenia
- Liczba postów: 854
24 czerwca 2009, 13:49
tu nie pisze ;/. jest taka adnotacja PL co napisałam wyżej