- Dołączył: 2007-05-06
- Miasto: Londyn
- Liczba postów: 4266
11 czerwca 2009, 14:55
Witam Zaczynam właśnie dietę metodą Montignaca (MM) Montignac uważa, że otyłość wynika ze źle skomponowanej diety, złego doboru produktów, a nie z powodu zbyt dużej ilości jedzenia dostarczanego organizmowi. Podstawowa zasada tej diety to zwracanie uwagi na dobór węglowodanów w jadłospisie. Trzeba dobierać je tak, aby spożyty pokarm w jak najmniejszym stopniu przyczyniał się do znacznego podnoszenia poziomu glukozy we krwi.tutaj jest cały opis:http://vitalia.pl/index.php/mid/3/fid/2/diety/dieta&article_id=137mam do niej ksiązkę (e-booka ) do pobrania na chomiku Montignac - Jeść aby schudnąć
http://chomikuj.pl/calineczkazbajki/szczup*c5*82o+i+zdrowo/Montignac
czy jest ktoś chętny na tą dietkę
Edytowany przez calineczkazbajki 16 sierpnia 2011, 19:59
- Dołączył: 2007-12-27
- Miasto: deszczowa kraina
- Liczba postów: 1140
22 czerwca 2009, 21:41
magda soczewice mozesz laczyc ze wszystkim bo ma bardzo niskie indeks
- Dołączył: 2007-05-06
- Miasto: Londyn
- Liczba postów: 4266
22 czerwca 2009, 22:01
Witaj bojza:)) Witaj SapereAudeWitajcie dziewczyny :)ja dzis zrobiłam muffinki z mąki orkiszowej
i są nawet smaczne
ale nastepnym razem dodam wiecej przypraw
zmieszam make pszenną i orkiszową
i jabłka zetre na tarce , posypie fruktoza , wstawie na godzine do lodówki
i bede pamiętac o wyłożeniu blaszek folia alumn . lub papierem
taka blaszkę sobie kupilam . wyszło mi 12 muffinków
- Dołączył: 2007-12-15
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 1268
23 czerwca 2009, 08:28
dzień dobry,
ja dziś dzień zaczynam od muffinek kakaowych:)
formę kupiła sylikonową rewelka, świetnie się myje
polecam z soczewicy smarowidło do chleba (dusi sie z pieczarkami, potem miksuje) mniam
co do tych słodyczy to jakoś mnie wczoraj lekko wzięło no więc zrobiła te muffinki, zjadłam na kolację jedną i przyznam szczerze na więcej nie miałam ochoty, chociaż wyszły bardzo dobre, moje dziewczątko zjadło aż 2
23 czerwca 2009, 08:38
Witajcie,
ja dziś nie wytrzymałam i wlazłam na wagę... 0,7kg mniej :-)))
BasiaJurka, fasolkę gotowałam białą zwykłą, nie jasia.
Biała fasola ma IG 35, więc niskie, zatem można ją jeść spokojnie.
Fasolkę po bretońsku chyba też.
Ja robię taką bez kiełbasy i boczku- bo nie lubię z mięsem, więc moją mogę na pewno :-)))
23 czerwca 2009, 08:42
Calineczka, w Tesco można kupić takie papierowe foremki to wykładania formy do mufinek :-)
- Dołączył: 2008-01-21
- Miasto: Inne
- Liczba postów: 12796
23 czerwca 2009, 09:25

Calineczko, kup sobie takie papierowe foremki do blaszki i z głowy:) Ja też dziś upieke jakieś muffiny.... tylko musimy wyruszyć z Hanią po blaszkę.... cholercia, a mam kaskę wyliczoną co do korony w tym miesiącu........ może coś znajdę niedrogiego........ ja tradycyjnie na sniadanko placki:)) z jogurtem i dżemem....... na wadze uparagnione 78 kilka, ale.... musze chyba zmienić baterie, bo zakres, jaki pokazywała to od 78,4 - 79..... i bądż mądry i wyciągnij sobie człowieku średnią..... tak czy siak, na pewno to mniej niż 80 i okolice:))
Soczewica - musże własnie poszukać przepisów na zjadliwe pasty do chleba, bo twaróg 0% z moim śrutowcem działa jak jedzenie trocin wpychanych chochlą do gardła - wszytko stoi korkiem w przełyku........ przez to zapomniałam o chlebie:))))
23 czerwca 2009, 09:30
ja kiedyś robiłam soczewicę z czosnkiem, soczewicę dotowałam, a czosnek piekłam w łupince i miksowałam to to razem i dodawałam trochę oliwy, teraz czymś trzeba ją zastąpić... jogurtem 0%?
albo może nie osuszać soczewicy całkiem, żeby trochę wilgoci było?
- Dołączył: 2007-12-15
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 1268
23 czerwca 2009, 09:51
ja postaram się wytrzymać do soboty z ważeniem :)
23 czerwca 2009, 11:23
Witam dziewczynki z mokrych , paskudnych , deszczowych Katowic , dzięki za info o fasolce , ja na wadze bez zmian ale dopiero tydzień jak się uczę i parę błędów mi się zdarzyło , tutaj pytam i drugi raz ich nie popełnię . Na razie się nie przejmuję , będzie lepiej
23 czerwca 2009, 11:27
chcę zrobić gołąbki ale co to za farsz zrobić ? ryż brązowy , suszone grzybki i pieczarki i cebulka , sos pomidorowy to normalne a z mięska jakiegoś to nic nie można dołożyć ???hmm , to trochę cienkie te gołębie wyjdą nie ? :)))