- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
-
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
11 czerwca 2009, 14:55
Edytowany przez calineczkazbajki 16 sierpnia 2011, 19:59
27 września 2009, 12:31
27 września 2009, 13:50
27 września 2009, 16:30
Witajcie...2 dni mnie tu nie było i już natrzaskane 5 stron i to jakich pysznych...wspaniałe przepisy podajecie...
Kurczak na winie
pierś z kurczaka w kostkę, a dalej co się nawinie - ostatnio;
pieczarki, cukinia, cebula i pomidory z puszki;
na oleju lub oliwie obsmażyć kurczka i dodawać po kolei
pieczarki w plasterki,
cebulę w półplasterki
cukinie - dużą w kostkę, małą w plasterki,
poddusić, jak potrzeba podlac odrobiną wody
na koniec dodać pomidory z puszki i doprawć w/g uznania
A dzisiaj zrobiłam leniwe, ale szczerze powiedziawszy nie do końca mi smakowały :(
bułkę tartą można zastąpić granulatem sojowym lekko zmielonym
27 września 2009, 16:37
27 września 2009, 17:30
27 września 2009, 17:58
Edytowany przez makadamia 27 września 2009, 17:58
27 września 2009, 18:01
> A ja gdzieś znalazłam taki przepis ,może być
> fajny.Roladki w musztardzie.2 piersi z kurczaka2
> łyżki posiekanej pietruszki zielonej2 łyżki
> musztardy z Dijonsól, pieprz3/4 szklanki bulionu
> drobiowego2 kieliszki likieru porzeczkowego /a
> może winko/łyżka masła\W każdej piersi naciąć
> kieszeń,oprószyć piersi sola pieprzem,posmarować
> kieszeń musztardą i posypać natką.Uformować
> roladki,każdą zawinąć w folię aluminiową i upiec w
> tem 220 C ok.15 minut.W garnku gotowac bulion tak
> długo az zredukuje sie do 1/3 objetosci,dodac
> masło i likier porzeczkowyZagotować. Takim sosem
> polać pokrojone na kawałki roladki drobiowe.
> Podobno pycha.
Fajny przepis, ale masło i likier nie są mm - niestety
27 września 2009, 18:19
Uciekam na zakupy, bo od zapachu tych moich muffin ssać mnie zaczyna, a do kolacji jeszcze "chwila" - chuba liściem sałaty przegryzę
27 września 2009, 18:24
27 września 2009, 20:57
Dochodzi Helenkowy bigosik z cukinii (zamiast kiełbasy - kawałki z indyczego udźca w paski pokrojone i obsmażone) - cały gar mi wyszedł , to będzie co pomrozić i szybkich pare obiadków do pracy gotowych.