- Dołączył: 2007-05-06
- Miasto: Londyn
- Liczba postów: 4266
11 czerwca 2009, 14:55
Witam Zaczynam właśnie dietę metodą Montignaca (MM) Montignac uważa, że otyłość wynika ze źle skomponowanej diety, złego doboru produktów, a nie z powodu zbyt dużej ilości jedzenia dostarczanego organizmowi. Podstawowa zasada tej diety to zwracanie uwagi na dobór węglowodanów w jadłospisie. Trzeba dobierać je tak, aby spożyty pokarm w jak najmniejszym stopniu przyczyniał się do znacznego podnoszenia poziomu glukozy we krwi.tutaj jest cały opis:http://vitalia.pl/index.php/mid/3/fid/2/diety/dieta&article_id=137mam do niej ksiązkę (e-booka ) do pobrania na chomiku Montignac - Jeść aby schudnąć
http://chomikuj.pl/calineczkazbajki/szczup*c5*82o+i+zdrowo/Montignac
czy jest ktoś chętny na tą dietkę
Edytowany przez calineczkazbajki 16 sierpnia 2011, 19:59
- Dołączył: 2007-12-15
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 1268
26 września 2009, 19:15
Witajcie dziewczęta,
podobają mi się te cukiniowe specjały, sprobuję przepis z tartą:)
26 września 2009, 19:54
Witajcie ponownie dziewczyny.
A może jakieś wariacje na ciekawe przyrządzenie bądź to kurczaka lub indyka.Macie jakieś pomysły, bo te grillowane lub duszone piersi kurze mi się znudziły. Ale niezbyt pracochłonne ,bo wiadomo jak się pracuje i głodnym wraca do domu to się chce szybko coś treściwego zjeść.
- Dołączył: 2007-05-06
- Miasto: Londyn
- Liczba postów: 4266
26 września 2009, 20:28
Ja czasem robię takiego kurczaka :
Filety z kurczaka w zalewie jogurtowej
2 piersi kurczaka (indyk jest lepszy), troszke oliwy z oliwek , 1 szklanka jogurtu naturalnego, 2 cebule, ząbek czosnku, 2-3 łyżeczki curry, ew .sól.
Cebulę i czosnek obrać, drobno posiekać i podsmażyć na rozgrzanej na
patelni oliwie Wystudzić, wymieszać z jogurtem, curry i solą. Pokrojone
na kawałki mięso włożyć do zalewy jogurtowej, odstawić na minimum 30
minut. Następnie przełożyć do garnka i dusić całość pod przykryciem na
małym ogniu aż do momentu, gdy mięso będzie miękkie. Smacznego!
Edytowany przez calineczkazbajki 26 września 2009, 20:28
- Dołączył: 2007-05-06
- Miasto: Londyn
- Liczba postów: 4266
26 września 2009, 20:29
Augustyna a devolye lubisz?
- Dołączył: 2008-12-20
- Miasto: Przy Szosie
- Liczba postów: 31256
26 września 2009, 20:30
Krysiu, mam taki na kotlety drobiowe
Pierś drobno pokroić. Dodać 2 jajka, 2 łyżki majonezu, 2 łyżki mąki i 2 łyżki sera. Wymieszać i kłaść na patelnię placki. Masę tą można sobie przygotować wcześniej i smażyć tyle ile potrzeba. Do tego surówka z kapusty pekińskiej i pycha jedzonko.
26 września 2009, 20:37
Dziękuję dziewczyny. Calineczko ten przepis w zalewie jogurtowej wygląda "smacznie"Już wyciągam dwie piersi/nie swoje/ ale kurze i jutro je tak zrobię.Kotleciki tez niczego sobie Helenko.
A devolye to takie zawijane,tak?
Aha ,chlebek wyszedł pyszny, taki chrupiący.,czyli mieszanie mąk to dobry sposób..
- Dołączył: 2007-05-06
- Miasto: Londyn
- Liczba postów: 4266
26 września 2009, 20:41
devolye to takie zawijane , z serem i czosnek oraz masełkiem w środku .... pychaaa
26 września 2009, 20:53
Też dobry pomysł, przecież takie robiłam kiedyś, mojej córci bardzo smakowały, oj sklerozę mam już chyba. Dzięki.Ale jutro na tapecie piersi w zalewie jogurtowej. Do tego sałata zielona, bo cos za mało jej jem a przecież ma takie niskie IG.Trochę urozmaicenia potrzeba.
Sos winegret robię sama a nauczyłam się też w mikserze robić własny majonez.O niebo lepszy niż kupny kielecki./bo taki tylko z gotowych jest dozwolony w mm/.
26 września 2009, 20:57
Zastanawiam się czy my możemy jeść wątróbkę drobiową. Mam taka ochotę na nią usmażoną z cebulką i jabłkiem.Chodzi za mną od kilku dni.
- Dołączył: 2008-02-29
- Miasto: Wrocław
- Liczba postów: 78
26 września 2009, 21:00
Augustyna, poprosze o przepis na majonez: jak robisz w mikserze?
Gdzieś czytałam, że wątróbka drobiowa odpada......