Temat: Dieta Montignaca- pytania , odpowiedzi, przepisy...

Witam
Zaczynam właśnie dietę metodą Montignaca (MM)

Montignac uważa, że otyłość wynika ze źle skomponowanej diety, złego doboru produktów, a nie z powodu zbyt dużej ilości jedzenia dostarczanego organizmowi. Podstawowa zasada tej diety to zwracanie uwagi na dobór węglowodanów w jadłospisie. Trzeba dobierać je tak, aby spożyty pokarm w jak najmniejszym stopniu przyczyniał się do znacznego podnoszenia poziomu glukozy we krwi.

tutaj jest cały opis:
http://vitalia.pl/index.php/mid/3/fid/2/diety/dieta&article_id=137

mam do niej ksiązkę (e-booka ) do pobrania na chomiku
Montignac - Jeść aby schudnąć

http://chomikuj.pl/calineczkazbajki/szczup*c5*82o+i+zdrowo/Montignac 

czy jest ktoś chętny na tą dietkę
Pasek wagi
Witaj Calineczko
Uważam, że do niczego nie jest konieczna sól, ale też czytałam że aby usunąć tą goryczkę z bakłażana należy posolić go i z tym sokiem goryczka zniknie.

http://gotowanie.onet.pl/s zukaj.html?query=bak%B3a%BFan&kat=&opt=1

 

Witajcie,przeglądałam stronki i wpadł mi link z przepisami na bakłażany.

Witaj Krysiu.
Przejrzałam sobie Krysiu tą stronkę i mam ją w zakładkach, bo jest tam z czego wybierać.
Calineczko oczywiście, że soli możesz nie używać. Bakłażana solisz na początku żeby wydobyć z niego goryczkę. Później, jak puści wodę, po prostu wycierasz sól razem z wodą.
A generalnie doprawiasz czym tylko sobie życzysz, np. czosnek, zioła prowansalskie, oregano itp.
dziękuje dziewczyny
no to teraz czas poszukac bakłażana w sklepach

mąki orkiszowej nie kupiłam
kupiłam normalną mąkę z pełnego przemiału...
Pasek wagi
Moja teściowa ma tą książkę, właśnie mam zamiar sobie poczytać.
Witaj Maharet. O jakiej książce piszecie, bo nie jestem w temacie.
o tej
"IG Dzień po Dniu. W 30 Dni do Zdrowszego Trybu Życia" - http://www.empik.com/ig-dzien-po-dniu-w-30-dni-do-zdrowszego-trybu-zycia-ksiazka,prod19610050,p
Dzięki JJ27 .Zainteresuję się nią.
Dobranoc dziewczyny.

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.