Ilość białka, tłuszczu i węglowodanów w 100 gramach produktu: Nabiał do 1,5% tłuszczu do posiłków węglowodanowych: - twaróg chudy max 1,5% tłuszczu B - 20g, T - 0,5g, W - 3,5g - mleko B - 3,5g, T - 0,5g, W - 5,1g - mleko w proszku odtłuszczone B - 36g, T - 1,25g, W - 51g - mleko w proszku pełne B - 26g, T - 26g, W - 38g - kefir B - 3,2g T - 1,5g W - 4,7g - jogurt naturalny B - od 3,6g do 4,3g T - 1,5g W - 6,2g - jogobella light B - 4,1g T - 1,1g W - 8,4g - maślanka B - 3,4g T - 0,5g W - 4,7g Śmietany do posiłków tłuszczowych: - 12% B - 2,7g T - 12g W - 3,9g ? nie używamy - 18% B - 2,5g T - 18g W - 3,6g - 30% B - 2,2g T - 30g W - 3,1g Jajka B - 12,5g T - 9,7g W - 0,6g - całe jako tłuszcz, białko do węgli Sery - do posiłków tłuszczowych: - ser tofu feta B - 9,9g T - 24,7g W - 5,3g (za dużo węgli) - feta B - 17g T - 16g W - 1g - camembert B - od 18g do 21,5g T 23g W - 0,2g - brie B - od 17g do 20g T - 28g W - 0,2g - parmezan B - 41,5g T - 32g W - 0,1g - salami B - 25g T - 28g W - 0,1g - edamski B - 26g T - 23,4g W - 0,1g - gouda B - 28g T - 22,9g W - 0,1g - ementaler B - 29g T - 30,6g W 0,1g - rokpol B - 22,6g T - 30,6g W - 0,1g Mięsa - jako posiłek tłuszczowy: - piersi kurczaka B - 21g T - 1,3g - udo B - 17g T - 10,2g - schab B - 21g T - 10g - łopatka B - 16g T - 21,7g Ryby: - makrela wędzona B - 21g T - 15,5g , 0 ?węgl - dorsz wędzony B - 22,1g T - 0,5g ,0 ? węgli - filety z mintaja, morszczuka (świeze, mrożone) B - 17g T - 0,6g ? mało tłuszczu może być do węgli - łosoś świezy B - 19,9g T - 13,6g - 0 ?węgli - śledź świezy B - 16,3g T - 10,7g ? 0 ?węgli - śledź solony B - 19,8g T - 15,4g - 0 ?węgli - dorsz-filety bez skóry B - 16,5g T - 0,3g 0 ?węgli - sardynka w oleju B - 24g T - 13,9g ,0 ? węgli - tuńczyk w oleju B - 27g T - 9g , 0 ? węgli - tuńczyk w sosie własnym B - 21g T - 1,2g, 0 ?węgli Produkty sypkie: produkty raczej do posiłków węglowodowych - kasza perłowa B - 7g T - 2,2g W - 68,8g - kasza jęczmienna pęczak B - 10,4g T - 1,38 W - 74,7 - kasza gryczana B - 12,6g T - 3,1g W - 70,1g - makaron razowy B - 8,9g T - 2,6g W - 74,7g - makaron sojowy B - 0,6g T - 0g W - 45g - makaron bezjajeczny B - 10g (Lubella 12g) T - 1,7g W - 77,2g - ryż Basmati B - 6,7g T - 0,4g W - 80,4g - ryż brązowy B - 7,1g T - 1,9g W - 68,1g - chleb żytni B - 7g T - 1,8g W - 47,8g - chleb żytni razowy B - 5,6g T - 1,7g W - 45,6g - chleb graham B - 7,6g T - 1,7g W - 44,4g - bułka grahamka B - 8,2g T - 1,7g W - 51.5g - WASSA B - 11,5g T - 9,6g W - 66g (w 1 kromce B - 1,7g T - 1,6g W - 11g) - soczewica B - 25g T - 0,6g W - 60,8g - soja ziarna B - 34g T - 19,6g W - 17g - fasola biała ziarna B - 21g T - 1,6g W - 4,9g - groch suchy B - 24g T - 1,4g W - 45,2g - płatki owsiane B - 12g T - 7,2g W - 62,4g - płatki pszenne B - 9g T - 3g W - 70,9g - płatki żytnie B - 6,4g T - 3,2g W - 7,1g - płatki jęczmienne B - 9,8g T - 3,6g W - 69,8g - otręby owsiane B - 14g T - 7g W - 45g - otręby pszenne B - 16g T - 4,6g W - 19,5g - kostka sojowa B - 50g T - 2g W - 30g - granulat sojowy B - 50g T 2g W 30g - sezam B - 23,2g T - 59,9g W - 2,1g - koncentrat pomidorowy B - 5,6g T - 1,5g W - 16,7g - orzeszki ziemne B - 23,7 do 27g T - 46,1g W - 11,9 - majonez domowy B - 1,3g T - 79g W - 2,5g - p.tłuszczowy - musztarda B - 5,7g T - 6,4g W - 20,3 - kakao, proszek B - 18,2g T - 21,7g W - 44,9g - pestki słonecznika B - 24,4g T - 43,7g W - 18,6g Warzywa jako dodatek do posiłków tłuszczowych i węglowodanowych: - szpinak B - 2,6g T - 0,4g W - 0,4g - czosnek B - 6,4g T - 0,5g W - 5,2g - szczypiorek B - 4,1g T - 0,8g W - 0,4g - seler bulwowy B - 1,6g T - 0,3g W - 2,8g - kalarepa B - 2,2g T - 0,3g W - 4,3g - kalafior B - 2,4g T - 0,2g W - 2,6g - brokuły B - 3g T - 0,4g W - 2,7g - fasolka szparagowa zielona B - 2,4g T - 0,2g W - 3,7g - cebula B - 1,4g T - 0,4g W - 5,2g - por B - 2,2g T - 0,3g W - 3g - papryka B - 1,3g T - 0,5g W - 4,6g - marchew B - 1g T - 0,2g W - 5,1g - koper ogrodowy B - 2,8g T - 0,4g W - 2,8g - kiełki soi B - 13,1g T - 6,7g W - 7g - reszta warzyw około B - 1g T - 0,3g W ? 2 -3g - pieczarki B - 2,7g T - 0,4g W - 0,6g |
|
|
|