Temat: Po diecie warzywno-owocowej dr Ewy Dąbrowskiej :zdrowe żywienie , stabilizacja i utrzymanie wagi na resztę życia.. rady, porady

Witam serdecznie. Będzie to wątek dla osób, które zakończyły post wg zasad dr Ewy Dąbrowskiej i chcą przejść na zdrowe żywienie. Osoby, które skończą post Daniela zapraszamy tutaj, aby ustabilizować wagę i do końca życia cieszyć się dobry zdrowiem i kondycją fizyczną. 

Pasek wagi

Pasek wagi

200g wiórków kokosowych zalewam 700ml cieplej przegotowanej wody, mieszam, zostawiam do przestygnięcia. Gdy ostygnie wkładam na noc do lodówki. Rano wyjmuję, podgrzewam by bylo cieple i dodaje jeszcze 200ml przegotowanej wody zimnej.

Pasek wagi

mieszam, blenduje i przeciskam przez sitko. Wyszło ok. 700ml

Pasek wagi

wiórki dziś przeinaczę na Kokosanki :) Ja uwielbiam wszystko co jest kokosowe, wiec ta śmietanka głowę mi urwała... :)

Pasek wagi

Sylwia a jak robisz kokosanki i smietane? ja nadal mecze zeby wyszedl mi jogurt i zakwas do chleba ale nie wychodzi :( smutno mi boo przez to jem jogurty ze sklepu ktore sa z ulepszaczami. mleko kokosowe robie, wychodzi troche cienkie ale mi nie przeszkadza

ja dzis postaram sie zrobic dzien na wodzie. biegunka nadal mnie meczy-masakra totalna, dobrze ze jestem na urlopie. staram sie pic duzo wody zeby sie nie odwodnic i schudlam kolejne 0.5kg. chcialam zrobic hydrokolonoterapie ale boje sie ze moge tam nie dojechac (1h drogi) lol

Kurczę może pojedynczo (jednego dnia to drugiego to) wprowadzaj każdy produkt z tych co jesz po poście wtedy zobaczysz czego Twój organizm nie toleruje i trzeba będzie to wykluczyć... Ja bym tak zrobiła...

Pasek wagi

Śmietanka sama mi sie zrobila jak zostawiłam mleko kokosowe do odstana przed wstawieniem do lodówki... :) Najlepsza śmietanka :)

Pasek wagi

A kokosanki mam zamiar zrobić. tak:

Pasek wagi


* 2 jajka
 * 20 dag wiórków kokosowych
Sposób przygotowania Ubić doskonale białka, dodawać  po jednym żółtku, cały czas ubijając. Wymieszać z wiórkami. Nakładać łyżką lub łyżeczką na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec 15 min w temp.170 st. do lekkiego zrumienienia

Pasek wagi

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.