Temat: Zdrowa Rywalizacja Punktowa, część 66. 21.05-24.06

Zdrowa Rywalizacja Punktowa, część 66

Poprzednia edycja

Zapisy ZAMKNIĘTE

Czas trwania: 5 tygodni

21 maja 2018 (poniedziałek) - 24 czerwca 2018 (niedziela)

Zapraszam wszystkich serdecznie do 65 części naszej wesołej rywalizacji! Na czym polega akcja? Na wspólnej walce z kilogramami! Jeżeli chcesz pozbyć się nadprogramowych kilogramów i prowadzić zdrowy tryb życia, to miejsce jest dla Ciebie. Co z tego masz? Uczestnicy poprzednich edycji ZRP mogą potwierdzić, że dzięki tej niewinnej rywalizacji zyskasz motywację, wsparcie w grupie, miejsce do wygadania się na każdy temat i oczywiście nowych znajomych. Wszyscy dążymy do tego samego: zbudowania w sobie zdrowych nawyków żywieniowych łącząc je z ćwiczeniami!

Zasady: NIE PISZEMY W TEMACIE DO CZASU ROZPOCZĘCIA EDYCJI. PROBLEMY Z WKLEJENIEM TABELKI SĄ WYJAŚNIONE PONIŻEJ. W RAZIE POTRZEBY PISZCIE NA PRIV NIE W TEMACIE.

1) Zapisy do Zdrowej Rywalizacji Punktowej cz. 65 zbieram do poniedziałku 21 maja 2018 do godziny 9-ej.
2) Akcja trwa do 24 czerwca. Potem kolejna część...
3) Każdego dnia zdobywamy punkty za dane kategorie opisane poniżej. Należy wpisać je do tabelki, po czym w każdy wtorek tworzony będzie ranking - zarówno ogólny jak i tygodniowy - według zdobytych punktów.
4) Zgłaszamy się do akcji poprzez wklejenie poniższej tabelki. Wklejona tabelka = chęć uczestnictwa.Przy dopisywaniu punktów czy w kolejnych tygodniach EDYTUJEMY post z naszą tabelką, nie dodajemy nowych - wszystko po to, by było przejrzyście i łatwo dla mnie znaleźć Wasze tabelki.
5) W każdym tygodniu wpisujemy aktualne daty, numer tygodnia rywalizacji i sumę uzyskanych punktów - ułatwia to tworzenie rankingów.
6) Pogaduchy zostawiamy na później - kiedy nasza grupa będzie pełna i gotowa do ruszenia zacznie się pisanie o wszystkim i o niczym. Do tego czasu proszę o wklejanie tylko tabelek, bez zbędnego zaśmiecania. Czyt. wyżej.
7) Osoby na rygorystycznych dietach nie zostaną przyjęte do grupy (głodówki, diety poniżej 1000 kcal czy poniżej PPM). To samo tyczy się osób dążących do wagi poniżej normy.
8) Bardzo proszę o zapisywanie się tylko osób zdecydowanych, które nie wykruszą się po kilku dniach i są pewne, że wytrwają do końca.
9) Gramy fair. Jeśli chcecie kogoś oszukać - to tylko siebie. Wpisujemy więc punkty zgodnie z prawdą.

Zgłoszenie do akcji:
Twoje zgłoszenie = wklejenie tabelki. Nie musicie pisać postów z prośbami o dodanie. Jak tylko dodasz swoją tabelkę automatycznie jesteś zapisana/y do naszej rywalizacji. Jeżeli masz problemy ze skopiowaniem i wklejeniem tabelki polecam zmianę przeglądarki na Mozillę Firefox. Na niej wszystko powinno działać prawidłowo! Innym sposobem jest wklejenie tabel do Worda i z Worda na Vitalię.

Co należy podać przy zgłoszeniu?
1) Wagę początkową (z jaką dołączamy do akcji)
2) Wzrost w centymetrach
3) Cel do osiągnięcia – pod koniec edycji napiszcie proszę ile łącznie schudłyście, to mi bardzo ułatwi sprawę w liczeniu
4) Centymetry (mierzymy najszersze miejsca)
5) Wiek (jeśli ktoś bardzo nie chce, to nie jest to obowiązkowy punkt).

co myslicie o tym, zeby utrzymywać pozniej ten watek i wspierac sie w odchudzaniu? Ew utworzyć nowy badz jakas grupę? Ja jestem.na tak ;)

Kiyanka po każdej edycji jest nowa, Dominika pewnie na dniach utworzy nowy wątek i wrzuci tutaj linka ;)

Pasek wagi

kiiwi napisał(a):

Kiyanka po każdej edycji jest nowa, Dominika pewnie na dniach utworzy nowy wątek i wrzuci tutaj linka 

Oczywiście, będzie następna edycja :)

Balonka super, że trafiłaś na dobrego lekarza :) Teraz leki i dieta i powinno być dobrze :D

Właśnie wróciłam z roboty, matko jaki zapieprz. Nawet na przerwę nie poszłam :D

Ile właściwie kosztuje eythyrox25?

Pasek wagi

Corinek napisał(a):

Ile właściwie kosztuje eythyrox25?

Jakies 8 zl ;)

Pasek wagi

Dominika- a powiedz mi, jak to w koncu jest z tym glutenem? Dietetycy i czesc trenerow mowi ze wywalic z diety, lekarze twierdza ze nie ma na to naukowego wytlumaczenia. Podobnie z nabialem ...

Pasek wagi

Balonkaa napisał(a):

Corinek napisał(a):

Ile właściwie kosztuje eythyrox25?
Jakies 8 zl 

ale to chyba refundowany?

Balonkaa moim zdaniem i nie tylko jak nie masz celiakii to nie ma sensu wykluczać glutenu. Chodzi o to żeby nie pogłębiać stanu zapalnego jedząc coś na co ma się alergię/nietolerancję. Ale ja się nie znam aż tak na tym, myślę że jedz tak jak jadłaś do tej pory, badaj się i jak nic się nie będzie pogarszać to możesz być spokojna ;)

Dominika47 napisał(a):

Balonkaa napisał(a):

Corinek napisał(a):

Ile właściwie kosztuje eythyrox25?
Jakies 8 zl 
ale to chyba refundowany?Balonkaa moim zdaniem i nie tylko jak nie masz celiakii to nie ma sensu wykluczać glutenu. Chodzi o to żeby nie pogłębiać stanu zapalnego jedząc coś na co ma się alergię/nietolerancję. Ale ja się nie znam aż tak na tym, myślę że jedz tak jak jadłaś do tej pory, badaj się i jak nic się nie będzie pogarszać to możesz być spokojna 

Nie mam pojęcia, czy jest refundowany. Ale nawet jeśli to pewnie bez refundacji też kosztuje jakieś śmieszne pieniądze. Na pewno o wiele droższe są suplementy ;)

Pasek wagi

No właśnie z tym glutenem i laktozą kwestia jest sporna. Lekarka twierdzi, że mam nic nie eliminować z diety, ale dietetycy kliniczni każą wywalać gluten i eliminować go do zera. Moja koleżanka wczoraj też się oburzyła, że zamierzam jeść normalnie :p W necie jest mnóstwo skrajnych opinii, czytałam publikacje naukowe w których mowa o tym, że o ile nie ma się nietolerancji czy celiakii to nie ma sensu wyrzucać glutenu.

I bądź tu człowieku mądry :? Z drugiej strony nietolerancja może się ukrywać ....

Pasek wagi

Chyba lekarze mają rację ;) teraz jest lekka histeria nt/glutenu (zresztą co jakiś czas jest na cos taki nalot, za 5 lat będzie pewnie na cos innego). Moja mama kilka dekad była na euthyroxie i nie miała diety bezglutenowej, było ok a wyniki stabilne, podobnie ma moja siostra. Mam koleżankę z Hashimoto i tez nie eliminuje glutenu. Tak że póki nie ma takiej rzeczywistej potrzeby to nie ma po co "wychodzić przed orkiestrę".

© Fitatu 2005-24. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.