Temat: Zdrowa Rywalizacja Punktowa, część 63! 05.02.-11.03.2018

Zdrowa Rywalizacja Punktowa, część 63

EDYCJA 64

(zegar)Zapisy ZAMKNIĘTE(zegar)

Czas trwania: 5 tygodni

05 lutego 2018 (poniedziałek) - 11 marca 2018 (niedziela)

Zapraszam wszystkich serdecznie do 62 części naszej wesołej rywalizacji! Na czym polega akcja? Na wspólnej walce z kilogramami! Jeżeli chcesz pozbyć się nadprogramowych kilogramów i prowadzić zdrowy tryb życia, to miejsce jest dla Ciebie. Co z tego masz? Uczestnicy poprzednich edycji ZRP mogą potwierdzić, że dzięki tej niewinnej rywalizacji zyskasz motywację, wsparcie w grupie, miejsce do wygadania się na każdy temat i oczywiście nowych znajomych. Wszyscy dążymy do tego samego: zbudowania w sobie zdrowych nawyków żywieniowych łącząc je z ćwiczeniami!

Zasady: NIE PISZEMY W TEMACIE DO CZASU ROZPOCZĘCIA EDYCJI. PROBLEMY Z WKLEJENIEM TABELKI SĄ WYJAŚNIONE PONIŻEJ. W RAZIE POTRZEBY PISZCIE NA PRIV NIE W TEMACIE.

1) Zapisy do Zdrowej Rywalizacji Punktowej cz. 63 zbieram do poniedziałku 05 lutego 2018 do godziny 11-ej.
2) Akcja trwa do 11 marca. Potem kolejna część...
3) Każdego dnia zdobywamy punkty za dane kategorie opisane poniżej. Należy wpisać je do tabelki, po czym w każdy wtorek tworzony będzie ranking - zarówno ogólny jak i tygodniowy - według zdobytych punktów.
4) Zgłaszamy się do akcji poprzez wklejenie poniższej tabelki. Wklejona tabelka = chęć uczestnictwa.Przy dopisywaniu punktów czy w kolejnych tygodniach EDYTUJEMY post z naszą tabelką, nie dodajemy nowych - wszystko po to, by było przejrzyście i łatwo dla mnie znaleźć Wasze tabelki.
5) W każdym tygodniu wpisujemy aktualne daty, numer tygodnia rywalizacji i sumę uzyskanych punktów - ułatwia to tworzenie rankingów.
6) Pogaduchy zostawiamy na później - kiedy nasza grupa będzie pełna i gotowa do ruszenia zacznie się pisanie o wszystkim i o niczym. Do tego czasu proszę o wklejanie tylko tabelek, bez zbędnego zaśmiecania. Czyt. wyżej.
7) Osoby na rygorystycznych dietach nie zostaną przyjęte do grupy (głodówki, diety poniżej 1000 kcal). To samo tyczy się osób dążących do wagi poniżej normy.
8) Bardzo proszę o zapisywanie się tylko osób zdecydowanych, które nie wykruszą się po kilku dniach i są pewne, że wytrwają do końca.
9) Gramy fair. Jeśli chcecie kogoś oszukać - to tylko siebie. Wpisujemy więc punkty zgodnie z prawdą.

Zgłoszenie do akcji:
Twoje zgłoszenie = wklejenie tabelki. Nie musicie pisać postów z prośbami o dodanie. Jak tylko dodasz swoją tabelkę automatycznie jesteś zapisana/y do naszej rywalizacji. Jeżeli masz problemy ze skopiowaniem i wklejeniem tabelki polecam zmianę przeglądarki na Mozillę Firefox. Na niej wszystko powinno działać prawidłowo! Innym sposobem jest wklejenie tabel do Worda i z Worda na Vitalię.

Co należy podać przy zgłoszeniu?
1) Wagę początkową (z jaką dołączamy do akcji)
2) Wzrost w centymetrach
3) Cel do osiągnięcia – pod koniec edycji napiszcie proszę ile łącznie schudłyście, to mi bardzo ułatwi sprawę w liczeniu
4) Centymetry (mierzymy najszersze miejsca)
5) Wiek (jeśli ktoś bardzo nie chce, to nie jest to obowiązkowy punkt).

Wydaje mi się, że Corinek opisała okno w swoim pamiętniku, więc proponuję tam zajrzeć xd

Pasek wagi

Marjanna007 napisał(a):

kluskaaaaa2015 napisał(a):

hmmm Corinek tłumacz nam to :)
Dołączam do prośby :) Corinek jest tu niezłomnym źródłem wiedzy ... 

<3 tutaj macie tak w pigułce o co chodzi: https://vitalia.pl/index.php/mid/49/fid/341/diety/odchudzanie/w_id/9034009 a tutaj mit dotyczący śniadań https://vitalia.pl/index.php/mid/49/fid/341/diety/odchudzanie/w_id/9033607

Pasek wagi

Dominika47 napisał(a):

Marjanna007 napisał(a):

Podpowiedzcie co jecie, by nabić 50% tłuszczu! ? Zwykle jem mięcho czy rybę z warzywami i mimochodem nabijają mi sie węgle...  i proporcja pada .
Ja jem sporo tłustych ryb, awokado, jajka, jeśli nabiał to tłusty, do tego oleje, dużo orzechów, nasion, masło orzechowe, zupy na maśle klarowanym, mleczko kokosowe... :D  I jem dużo warzyw a nie przekraczam 100g węgli, a dzis dobiłam do 60% tłuszczu :D

ja jeszcze jak jem już chleb, to warstwa masła na nim jest największa jak się da xD

Pasek wagi

Ja znow do gory :(

Pasek wagi

Corinek napisał(a):

Dominika47 napisał(a):

Marjanna007 napisał(a):

Podpowiedzcie co jecie, by nabić 50% tłuszczu! ? Zwykle jem mięcho czy rybę z warzywami i mimochodem nabijają mi sie węgle...  i proporcja pada .
Ja jem sporo tłustych ryb, awokado, jajka, jeśli nabiał to tłusty, do tego oleje, dużo orzechów, nasion, masło orzechowe, zupy na maśle klarowanym, mleczko kokosowe... :D  I jem dużo warzyw a nie przekraczam 100g węgli, a dzis dobiłam do 60% tłuszczu :D
ja jeszcze jak jem już chleb, to warstwa masła na nim jest największa jak się da xD

Toż to dieta "skrojona" na mnie :) Uwielbiam chlebek z masełkiem do jajecznicy ... prostuje: odrobina chlebka do duziej porcji jajecznicy :D

Pasek wagi

Ja jeszcze pesto robię :D 

kluska nie martw się :) Planujesz jakieś badania w końcu? Ja bym wykluczyła IO na Twoim miejscu.

Marjanna007 napisał(a):

Corinek napisał(a):

Dominika47 napisał(a):

Marjanna007 napisał(a):

Podpowiedzcie co jecie, by nabić 50% tłuszczu! ? Zwykle jem mięcho czy rybę z warzywami i mimochodem nabijają mi sie węgle...  i proporcja pada .
Ja jem sporo tłustych ryb, awokado, jajka, jeśli nabiał to tłusty, do tego oleje, dużo orzechów, nasion, masło orzechowe, zupy na maśle klarowanym, mleczko kokosowe... :D  I jem dużo warzyw a nie przekraczam 100g węgli, a dzis dobiłam do 60% tłuszczu :D
ja jeszcze jak jem już chleb, to warstwa masła na nim jest największa jak się da xD
Toż to dieta "skrojona" na mnie :) Uwielbiam chlebek z masełkiem do jajecznicy ... prostuje: odrobina chlebka do duziej porcji jajecznicy 

Moje kromki mają ok. 1 mm :D Dosłownie! Plasterek sera na nich jest tej samej grubości (smiech)

Pasek wagi

Dziewczyny a nie wiecie może co się stało z Yoona? 

Pasek wagi

Dzisiaj zjadłam LIONA i mam wyrzuty sumienia Strrraszne 

Pasek wagi

Malinowa  - właśnie też się kiedyś zastanawiałam nad Yooną. Bo tak ciach i zniknęła kiedyś, prawda?

Pasek wagi

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.