- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
© Fitatu 2005-24. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
2 marca 2011, 19:39
Edytowany przez Patrycja28100 2 marca 2011, 19:42
3 marca 2011, 12:56
I ja chętnie przyłączyłabym sie do Was, moja waga to 53kg przy 163cm wzrostu.mój cel to 47kg, a zasady:
- 0 słodyczy
- ograniczyć węglowodany
- cwiczenia 2 razy dziennie
- śniadanie i obiad to moje posiłki- między czasie ewentualnie jakieś jabłko lub mandarynka itp
- po 18 nic nie jesm absolutnie
- nie staję na wagę to pierwszego dnia wiosny :)
i to chyba tyle :)
trzymajcie kciuki i do roboty
3 marca 2011, 14:27
3 marca 2011, 17:03
- 1/2 jajka
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
- 1 łyżeczka maizeny,
- 1 łyżka otrębów owsianych,
- 1 łyżeczka otrębów pszennych,
- 2 łyżki mleka w proszku,
- 3 łyżki jogurtu,
- Cynamon lub aromat,
- słodzik według uznania
Przygotowanie:
Do połowy roztrzepanego jajka dodając łyżkę jogurtu, otręby, maizenę, proszek do pieczenia, łyżkę mleka w proszku, słodzik, ew cynamom lub aromat, dobrze wymieszać. Połowę masy wlać do filiżanki lub foremki i wstawić do mikrofalówki na 1 min. Wyjąć ciasto lekko wydrążyć, nałożyć łyżeczkę jogurtu, zalać pozostałą masą i wstawić do mikrofalówki na kolejne 4 minuty. Naciąć pączka i wlać 1-2 łyżeczki jogurtu owocowego. Pączka oprószyć mlekiem w proszku.
2) Pączki marchewkowo-orzechowe
Marchewki drobno utrzeć. Jajka cukier, cukier waniliowy, skórkę z
cytryny i sól ubić za pomocą robota kuchennego. Dodać twarożek, orzechy,
marchew, mąkę i proszek do pieczenia, wszystko dobrze wymieszać. Tłuszcz rozgrzać w garnku. Ciasto porcjami nakładać do gorącego tłuszczu i smażyć z obu stron 4-5 minut. Wyjąć, osączyć na papierowym ręczniku. Cukier puder zmieszać z cynamonem i oprószyć pączki.
Czas przygotowania 60 minut
Jedna porcja zawiera 500 kJ/119 kcal
3 marca 2011, 20:56
4 marca 2011, 10:15
4 marca 2011, 13:34
4 marca 2011, 17:01