Temat: SOUTH BEACH - od nowego 2011 roku

1 stycznia, kto uderza ze mną? :D
Isaa też przejrzałam ten przepis, ale zrobiłam sporo zakwasu więc pierwszy będzie ten:
http://piekarniapogodzinach.blogspot.com/2010/11/powrot-do-korzeni-tatterowiec.html
Hanejowa ja na pewno nie skończę na jednej kromeczce. Pochwalę się jutro jak mi wyszedł.
nie nie selvijka błagam nie rób tego.... nie mów mi że był pyszny...... ja na serio mam uzależnienie od chleba
Pasek wagi
a ja już pieczywo moge i nagle odeszła mi na nie większa ochota:D

do śniadania zamiast dotychczas wymarzonego chlebka była wasa żytnia:) no nie dogodzisz babie;)
coś w tym jest, że owoc zakazany kusi najbardziej :)

Błagam, temamt o kosmetykach bardziej mi się podobał. Ja tu umieram z głodu a Wy znęcacie się nade mną.

Ale skoro mowa o chlebie to mam pytanie. Chleb mogęzrobić w thermomixie i to w taki sposób, że kupuję różne rodzaje zboża i mielę sama na mąkę. Czy taka mąka będzie pełnoziarnista ? Bo tak na dobrą sprawę ja nie wiem co to mąka pełnoziarnista..

Pasek wagi
no jeszcze sie taki nie urodził co by kobiete zadowolił

kurde dopadło mnie ssanie.... pije już drugą herbate i 3 szklankę wody


yyy ewcia pełnoziarnista jest wtedy jak jest mielona razem z tą otoczką na ziarenkach.... tak mi się wydaje.... ale nie dam sobie ręki uciąć....
http://www.wasa.com/pl/wszystko-o-penym-ziarnie/
Pasek wagi
Tak pełnoziarnista jest wtedy jak po zmieleniu nie oddziela się tych "skorupek", ale pełnoziarnista od zwykłej różni się też stopniem zmielenia, jest tak jakby "grubiej" mielona, stąd typy mąki 2000, 750 itd.
a kobietki co macie dzisiaj na obiadek??
ja mam resztę z wczoraj czyli niby boloński z warzywkami..... ale nie mam pomysła na jutro.....
Pasek wagi
Leczo :) z chudą drobiową wędliną więc w wersji light :)
a co wrzucasz do tego leczo??
Pasek wagi
2 cukinie, bakłażana, paprykę czerwoną, cebulkę i przecier pomidorowy (ale można też normalne pomidory, albo z puszki). I jakieś mięsko żeby było bardziej treściwe.

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.