25 grudnia 2010, 11:12
1 stycznia, kto uderza ze mną? :D
- Dołączył: 2010-03-04
- Miasto: Biała
- Liczba postów: 7638
22 listopada 2011, 12:11
Isaa też przejrzałam ten przepis, ale zrobiłam sporo zakwasu więc pierwszy będzie ten:
http://piekarniapogodzinach.blogspot.com/2010/11/powrot-do-korzeni-tatterowiec.html
Hanejowa ja na pewno nie skończę na jednej kromeczce.
![]()
Pochwalę się jutro jak mi wyszedł.
- Dołączył: 2007-11-09
- Miasto: Poznań
- Liczba postów: 17175
22 listopada 2011, 12:13
nie nie
selvijka błagam nie rób tego.... nie mów mi że był pyszny...... ja na serio mam uzależnienie od chleba
- Dołączył: 2011-05-05
- Miasto: Wrocław
- Liczba postów: 20543
22 listopada 2011, 12:20
a ja już pieczywo moge i nagle odeszła mi na nie większa ochota:D
do śniadania zamiast dotychczas wymarzonego chlebka była wasa żytnia:) no nie dogodzisz babie;)
coś w tym jest, że owoc zakazany kusi najbardziej :)
Edytowany przez Kasmi 22 listopada 2011, 12:19
- Dołączył: 2010-02-05
- Miasto: Koszalin
- Liczba postów: 13764
22 listopada 2011, 12:36
Błagam, temamt o kosmetykach bardziej mi się podobał. Ja tu umieram z głodu a Wy znęcacie się nade mną.
Ale skoro mowa o chlebie to mam pytanie. Chleb mogęzrobić w thermomixie i to w taki sposób, że kupuję różne rodzaje zboża i mielę sama na mąkę. Czy taka mąka będzie pełnoziarnista ? Bo tak na dobrą sprawę ja nie wiem co to mąka pełnoziarnista..
- Dołączył: 2007-11-09
- Miasto: Poznań
- Liczba postów: 17175
22 listopada 2011, 12:38
no jeszcze sie taki nie urodził co by kobiete zadowolił
![]()
kurde dopadło mnie ssanie.... pije już drugą herbate i 3 szklankę wody
yyy
ewcia pełnoziarnista jest wtedy jak jest mielona razem z tą otoczką na ziarenkach.... tak mi się wydaje.... ale nie dam sobie ręki uciąć....
http://www.wasa.com/pl/wszystko-o-penym-ziarnie/
Edytowany przez hanejowa 22 listopada 2011, 12:40
- Dołączył: 2006-10-29
- Miasto: Kraków
- Liczba postów: 10982
22 listopada 2011, 12:42
Tak pełnoziarnista jest wtedy jak po zmieleniu nie oddziela się tych "skorupek", ale pełnoziarnista od zwykłej różni się też stopniem zmielenia, jest tak jakby "grubiej" mielona, stąd typy mąki 2000, 750 itd.
- Dołączył: 2007-11-09
- Miasto: Poznań
- Liczba postów: 17175
22 listopada 2011, 12:46
a kobietki co macie dzisiaj na obiadek??
ja mam resztę z wczoraj czyli niby boloński z warzywkami..... ale nie mam pomysła na jutro.....
- Dołączył: 2006-10-29
- Miasto: Kraków
- Liczba postów: 10982
22 listopada 2011, 12:45
Leczo :) z chudą drobiową wędliną więc w wersji light :)
- Dołączył: 2007-11-09
- Miasto: Poznań
- Liczba postów: 17175
22 listopada 2011, 12:47
a co wrzucasz do tego leczo??
- Dołączył: 2006-10-29
- Miasto: Kraków
- Liczba postów: 10982
22 listopada 2011, 12:52
2 cukinie, bakłażana, paprykę czerwoną, cebulkę i przecier pomidorowy (ale można też normalne pomidory, albo z puszki). I jakieś mięsko żeby było bardziej treściwe.