Temat: dieta dukana od jutra czyli od 7.06.2010

tak jak w temacie od jutra zaczynam dietę dukana kto chętny??
aby dołączyc proszę wpisywac swoją wage startową!
i cel ile chcecie ważyc:)


4 łyżki stołowe otrębów owsianych

2 łyżki stołowe otrębów przennych

3 łyżki serka homo 0 %

1/2 (12 gram?) proszku do pieczenia

1 lyżeczka olejku migdałowego

trochę soli

Wymiksować i przelać do foremek. 230 stopni przez 15 minut. Trzeba pilnować, żeby się nie przypaliły, ja połowę czasu piekłam pod folią aluminiową. Mi wyszło 10 sztuk, każda 46 kcal. Jutro na śniadanie z pastą jajeczną/tuńczykową jak znalazł, szczególnie, że jak się je dobrze pougniata w środku, można je nafaszerować :)

 

Pasek wagi
No właśnie - tu NIE MA mąki. Same dozwolone cudeńka z proteinowej. I tylko 6 łyżek otrębów, czyli teoretycznie można 5 babeczek dziennie zjeść ;)
Pasek wagi
to w poniedziałek wypróbuję przepis ... bo na jutro mam jeszcze bułeczkę ;]
właśnie ja chyba 1 raz w życiu to mam (oprócz sałatek oczywiście:), że jestem na diecie i to jedzenie mi smakowało:) Ja to nie mogę określić tej wagi mojej dokładnie, ale jeśli nie mam tyle ile moja waga przedstawia w domu- bo jest zepsuta i trzeba jak przed ważeniem jakoś ustawić to jest dobrze:) bo ja może waże 81kg a nie 85kg:) w poniedziałek zobaczymy;]
Hej Kello, a można jeden rodzaj otrębów? Bo ja mam tylko pszenne w domu... Jest różnica? Nie znam się na pieczeniu nic a nic A twaróg zamiast serka homo?
dobra laseczki ja już spadam lulku ;] miłych snów :)

mmalinowskaa, może z okazji romansu z Dukanem czas na solidną wagę elektroniczną? :>

Pasek wagi
Może zmielony twaróg.. Chyba prędzej jogurt naturalny by się nadał. A co do otrębów - pewnie tak. Na pewno będzie wtedy mniej kaloryczne, bo przenne są bardziej lajtowe ;)
Pasek wagi
oo to ja też zrobie te babeczki :):) super ze bez maki :)
Kochana tak, tak:) jestem tak bardzo zafascynowana Dukanem, że sobie taka wagę sprawię:) Kupie na dniach:) Kochane musimy się trzymać i będzie dobrze, a te babeczki to takich nawet w cukierni nie ma:)
Dobranoc:)

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.