- Dołączył: 2009-01-26
- Miasto:
- Liczba postów: 1098
24 marca 2010, 11:14
Wszystkich stosujacych diete Dukana zapraszam do dzielenia sie wrazeniami ,opiniami , wzlotami i upatkami a my postaramy sie razem wytrwac do uzyskania wymazonej wagi. ZAPRASZAM
- Dołączył: 2009-01-05
- Miasto: Łódź
- Liczba postów: 31614
28 marca 2010, 19:47
> Zaneta czyli mozna wszystko z mlecznych produktow,
> byle nie przekraczalo 3% tluszczu? dobrze
> rozumuje?
dokładnie tak.Dukan pozwala nawet od czasu do czasu na jakieś jogurty light owocowe,ale 1 mały dziennie.I lepiej te,które nie mają całych kawałków owoców.
- Dołączył: 2009-01-05
- Miasto: Łódź
- Liczba postów: 31614
28 marca 2010, 19:52
Boguśka!
Przepis na I fazę.
Jajka faszerowane makrelą.W przepisie jest makrela z puszki w białym winie.U nas nie do zdobycia,przecież Dukan to Francuz,wiele rzeczy jest tu dla mnie nowych,ale od czego są improwizacje???Ania jest tego świetnym przykładem,podaje przepisy,które sama wymyśla.Ja sama kiedyś zrobiłam dukanowe gołąbki.I golonkę(z indyka)w kapuście,ale to na II fazę.
- Dołączył: 2009-01-05
- Miasto: Łódź
- Liczba postów: 31614
28 marca 2010, 19:57
zapomniałam o tych jajkach.
-4 jajka na twardo
-makrela wędzona
-1 serek naturalny homogenizowany
-musztarda
-sól,pieprz
Jajka przekroić wzdłuż,żółtka włożyć do salaterki,dodać makrelę,serek,musztardę,sól i pieprz.Rozgnieść wszystko widelcem i dokładnie wymieszać.Nałożyć farsz na połówki białek w taki sposób,aby na wierzchu ułożył się zgrabny kopczyk.Odstawić w chłodne miejsce,następnie rozkoszować się smakiem.
- Dołączył: 2009-01-05
- Miasto: Łódź
- Liczba postów: 31614
28 marca 2010, 20:04
co do otrębów żytnich to nic nie ma w książkach,za to dokładnie Dukan opisuje jak działają pszenne i owsiane,okazuje się,że zupełnie inaczej!!!Więc lepiej nie ryzykować.
- Dołączył: 2009-01-05
- Miasto: Łódź
- Liczba postów: 31614
28 marca 2010, 20:07
Boguśka,ty tam w Norwegii masz pole do popisu z owocami morza...i do tego jeszcze je lubisz,a Dukan ma mnóstwo przepisów właśnie na te....."świństwa"...ja poprostu nie cierpię choćby surimi,próbowałam na różne sposoby,no nie mogę,a szkoda,bo mają ogromne zasoby białka.
28 marca 2010, 20:09
ja mam jeszcze takie pytanie. jogurty serduszka na przyklad waniliowe maja ok. 1,5 gram tluszczu na 100 gram jogurtu. rozumiem ze takie moge jesc? sorki ale ogarnac to wszystko na poczatku to jakas czarna magia:)
Edytowany przez kingsol 28 marca 2010, 20:11
28 marca 2010, 20:54
Dzięki bardzo Żaneta! Jestes naszym guru!!!!
Kinga myślę, że z Żanetą nie zginiemy!!! A co do serków to znalazłam serek wiejski 0%, z Piątnicy nie jest on w takim małym okrągłym opakowaniu, tylko w takim bardziej trójkątnym. Jest go 250 g. Ja kupiłam sobie dwa i leżą w zamrażalce, bo na świeta pieke sobie sernik dukanowski! Dlatego go zamroziłam bo miałam kłopoty żeby znaleźc odpowiedni i bałam się, że do świąt nie znajde podobnego a nie mam zamiaru ani patrzeć jak inni jedzą ciasta a ja muszę sobie odmawiac ani nie chcę wystawiac się na pokusy! Kinga co do jogurtu wyadaje mi się, że możesz jeśc taki jogurt! Ale lepiej niech wypowie się nasz ekspert
29 marca 2010, 08:10
hej kobietki:) ja tez jestem zadowolona bo na dukanie stracilam dwa kilo:) jak zaczynalam wazylam 67 a dzisiaj waga pokazala 65!
29 marca 2010, 08:24
Gratuluje Kinga! Czyli jednak sie opłaca! Oby tak dalej! Trzymam kciuki za nasze dalsze spadki na wadze!!!