- Dołączył: 2009-01-26
- Miasto:
- Liczba postów: 1098
24 marca 2010, 11:14
Wszystkich stosujacych diete Dukana zapraszam do dzielenia sie wrazeniami ,opiniami , wzlotami i upatkami a my postaramy sie razem wytrwac do uzyskania wymazonej wagi. ZAPRASZAM
30 marca 2010, 16:07
Hej! Ja dzisiaj zaczełam II faze! Będę stosowac system 1/1 jak mi już radziłyście, nie wiem dokładnie jak to powinno wygladać z tymi warzywami, ale ja sobie wymyśliłam, że w dniach białkowo warzywnych śniadania i kolacje będę jadła raczej czysto proteinowe a obiady białkowo warzywne. Co myślicie? Ja jestem tu tylko na chwilkę, ponieważ mamy z mamą bardzo pracowity dzień, zaczełysmy piec, ale tylko rzeczy bez mas i kremów, upiekłam muffinki, babeczki kruche, które przed samymy świętami wypełnię masa budyniową, upiekłam ciasteczka pod piękną nazwa "cipeczki" (zgadnijcie dlaczego taka nazwa?
), a teraz na koniec pieke po raz pierwszy sernik Dukana, mam nadzieje, że bedzie dobry, bo surowa masa była bardzo smaczna, mam nadzieje, że równie dobry będzie po upieczeniu! Mamy w te święta gości dlatego zaczynamy wczesniej, bo roboty mamy kupę i musimy jakoś się wyrobic a jeszcze troche sprzatania zostało! Uff, tak to jest z tymi swiętami - dwa dni świąt a tydzień roboty żeby sie do nich przygotować! Ok, konczę! Wpadne wieczorem! Paaaaa!
- Dołączył: 2009-01-26
- Miasto:
- Liczba postów: 1098
30 marca 2010, 16:18
ja yez chce upiec ten sernik dukanowy- dziewczyny dajcie na niego przepis tylko dokladny. Z gory dzieki
30 marca 2010, 16:23
Acha co do mojego jedzenia, to rano zrobiłam sobie "budyń z chudego mleka i zagęsciłąm maizeną i otrębami, na obiad zreobiłam sobie galarete z miesa z kurczaka, brokuł i kalafiora na kolacje nie wiem jeszcze co mam zrobić. A co wy macie w planach na kolacje? Właśnie przed chwilka przyszedł mi do głowy pomysł zeby na jutro zrobic sobie chlebki dukana, właśnie dalam do piekarnika, ale nie mam pojęcia co z tego wyjdzie. Sernik sie studzi, wyszedł troche płaski, ale to nic!
- Dołączył: 2009-01-26
- Miasto:
- Liczba postów: 1098
30 marca 2010, 16:31
ANIA- daj przepis na ten sernik dukana
- Dołączył: 2009-01-05
- Miasto: Łódź
- Liczba postów: 31614
30 marca 2010, 17:57
> zrobilam fajna salatke z glowy. puszka tunczyka w
> wodzie, trzy jaja ale tylko jedno z zoltkiem,
> odrobine korniszona doslownie na smak, troszke
> cebulki w kosteczke pokrojonej i chudy serek homo
> ja uzylam serek proteinowy 0 procent tluszczu, sol
> i pieprz. wyszlo pycha
ja sobie zawsze do pracy taką sałatkę robiłam,tylko cebulę albo szczypiorek jeszcze,no i tutaj nie ma serka 0% tłuszczu...
- Dołączył: 2009-01-05
- Miasto: Łódź
- Liczba postów: 31614
30 marca 2010, 17:59
> Justynko mi akurat zimno nie jest wręcz
> orzeciwnie, ale za to bez przerwy chce mi się pić!
> Nie wiem czy to normalnie?! Dobranoc!
całkiem normalne,no i korzystaj z tego i dużo pij...
30 marca 2010, 17:58
hej dziewczyny, jesli chodzi o jedzenie to u mnie dzisiaj porazka, to znaczy w tym sensie ze do tej pory zjadlam tylko omleta z 2 jaj z serem wiejskim i jogurt naturalny.
sluchajcie bo tak sie zastanawiam czy to normalne ze mimo ze ze pije ok 2 litrow wody dziennie, to jak dostalam @ waga mi podskoczyla? ja wiem ze jak sie ja dostaje to waga jest wyzsza ale przy takiej ilosci plynow wypitych?
- Dołączył: 2009-01-05
- Miasto: Łódź
- Liczba postów: 31614
30 marca 2010, 18:04
Kinga,jak masz @ to ci się woda w organizmie zatrzymuje....to całkiem normalne,po @ spadnie...pij dużo
- Dołączył: 2009-01-05
- Miasto: Łódź
- Liczba postów: 31614
30 marca 2010, 18:11
Bogusia,daję przepis na sernik z książki(dziwny jakiś,ale zrobię)
-5 łyżek stołowych beztłuszczowego twarożku
-2 łyżki stołowe maizeny
-2 żółtka
-2 łyżki stołowe soku z cytryny
-3 łyżki stołowe słodziku
-5 białek
ubić trzepaczką twarożek,maizenę,żółtka,sok z cytryny i słodzik,tak,by uzyskać kremową konsystencję.Ubić białka na sztywną pianę i delikatnie dodać do masy serowej.Wlać do formy ....
i teraz tutaj pisze,że podgrzewać 12 minut w mikrofalówce na średniej mocy i spożywać na zimno...
ja tam włożyłabym zwyczajnie do piekarnika.pamiętajcie tylko,że piecze się szybko,bo nie ma mąki...