- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
-
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
31 sierpnia 2012, 22:19
15 grudnia 2012, 01:56
15 grudnia 2012, 01:56
15 grudnia 2012, 22:36
16 grudnia 2012, 12:22
16 grudnia 2012, 13:11
16 grudnia 2012, 20:22
Rozmrożony filet z łososia gotujemy z małą ilością wody, tak aby ledwo przykrywała mięso, dodajemy 1/2 kostki bulionowej.W osolonej wodzie gotujemy obrane ziemniaki, gdy będą już miękkie odcedzamy, dodajemy mleko, chrzan i ubijaczką tworzymy puree. Do małego rondelka wlewamy wodę, podgrzewamy wraz z 1/2 kostki bulionowej, dodajemy posiekany koperek, len i mąkę i intensywnie mieszamy aż do zagotowania i zgęstnienia sosu, którym następnie polewamy rybę oraz ziemniaki.Na talerzu układamy liście salaty, a na nich pokrojoną w cienkie plasterki paprykę. Całość polać sosem.
http://www.mojdietetyk.pl/cos_pysznego_zdrowego/gotowany-losos-w-sosie-koperkowym-z-chrzanowymi-ziemniakami-puree.html
Na kolację bukiet warzyw kwiatowy Hortex ( 200g - marchew, brokuły, kalafior)
+chleb żytni razowy + sok pomidorowy ze świeżych pomidorów
16 grudnia 2012, 22:41
17 grudnia 2012, 15:47
17 grudnia 2012, 18:47