Temat: Odchudzić się po 40...50...60... roku życia

  Temat taki jak inne, ale wszystkie wiemy, że właśnie wtedy jest to juz coraz trudniejsze...Ja jestem po 40 ale już bardzo blisko 50 ;)
   ...odchudziłam się z wykupioną tu dietą ...jestem teraz na etapie utrzymania tak ciężko zdobytej wagi . Jem nadal dietetycznie ale czaem  też zjem coś ponad to i nie zawsze dietetycznego. Oczywiście juz zaczęłam nieco przybierać na wadze ...i to jest tragiczne...

Każda z nas u siebie w pamiętniku wpisuje swoje spostrzeżenia z własnego odchudzania...może było by dobrze mieć je w jednym miejscu ? Chodzi mi o takie rady , które nam akurat bardzo się przydadzą. Po 40, 50 jest już nieco gorzej z ćwiczeniami ...często ma się dolegliwości żołądkowe i inne ...więc nie wszystko, co jest dobre dla młodych jest dobre dla tych nieco starszych..............

Co Wy na to ?
mnie żadna siła nie wyrzuci na dwór...... chyba każę sobie dziecko przywieźć, bo umrę jak wyjdę......
Pasek wagi
masz racje ..ja bylam pranie powiesic ...i wlasnie umieram ..jest juz 28 st ...a jak slonce wyjdzie to tak pazy ze szok ..nie a czym oddychac
Pasek wagi
a ja durna jeszcze przed wyjsciem prasowalam ...hehehe
Pasek wagi
zostalam w domu, zaraz malego ziec przywiezie, a dentystę odwołam... nie jestem w stanie dojechać.... leżę z laptopem na brzuchu, nogi na dwóch pufach w górze.... wsadzilam nogi w zimna wode też, jak radzials.......
Pasek wagi
kupiłam serowarnie....... juz pierwszy serek się robi, 10l mleka mi zabrali  sami, bez pytania... i znowu mozna rozbudować serowarnie, jak skończy się produkcja, to napiszę za ile.....
Pasek wagi
ja tez z pod zimnego prysznica wylazlam
Pasek wagi
nie wiem jak sie zmusilam na rower ...ale zrobilam 20 km ....
Pasek wagi
to świetnie, ja wieczorkiem pokręcę...... ale długo produkcja sera trwa...... jeszcze 32 godziny.... ciekawe ile bedzie tego......
Pasek wagi
leżę, a młody ogląda Króla Lwa........
Pasek wagi
dlatego ser jest tak drogi
Pasek wagi

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.