27 czerwca 2011, 21:56
Hej , słuchajcie mam zamiar w przyszłości pracować jako dietetyk. Idę teraz do trzeciej gimnazjum i zastanawiam się czy później iść do technikum gastronomicznego , czy do liceum ogólnokształcącego. wolałabym do technikum bo bym miała zawód , ale nie wiem. Możecie mi doradzić ?
27 czerwca 2011, 22:00
Technik żywienia i gospodarstwa domowego - dietetyk ;)
- Dołączył: 2009-05-21
- Miasto: Lublin
- Liczba postów: 1400
27 czerwca 2011, 22:03
Możesz iść do liceum, potem na studia, na kierunek dietetyka.
Edytowany przez Prosiaczek555 27 czerwca 2011, 22:03
- Dołączył: 2011-06-10
- Miasto: Gdańsk
- Liczba postów: 958
27 czerwca 2011, 22:03
Myślę że jeśli jesteś pewna że chcesz być dietetykiem Technikum Gastronomiczne będzie lepsze. Sporo się dowiesz przez te 4 lata na tematy które Cie interesują . Kiedyś sama wahałam się między technikum a liceum ale wybrałam technikum i jestem zadowolona bo uczę się czegoś co mnie interesuje , mam praktyki itd . ;)
- Dołączył: 2011-06-20
- Miasto: Rzeszów
- Liczba postów: 4682
27 czerwca 2011, 22:11
Lepiej iśc do ogólniaka jeżeli potem planujesz studia. Lepsze przygotowanie raczej do matury i najlepiej na bio-chem oczywiście.
- Dołączył: 2010-09-27
- Miasto: Brussel
- Liczba postów: 13213
27 czerwca 2011, 22:11
mozesz isc do technikum ,po liceum nie ma zawodu ,chyba ze pojdziesz na studia :)
27 czerwca 2011, 22:13
Moim zdaniem liceum lepiej przygotuje Cię do dalszej nauki na studiach.
- Dołączył: 2011-06-10
- Miasto: Gdańsk
- Liczba postów: 958
27 czerwca 2011, 22:13
U mnie w mieście z tego co wiem jest profil profil dietetyka ;)
27 czerwca 2011, 22:15
Jeśli chcesz iść na studia: liceum o profilu biol-chem lub inny ale z biologią. Zdecydowanie lepszy poziom biologii jest w liceum, nie oszukujmy się, nie będziesz miała zawodu ale zdecydowanie lepsze przygotowanie do dalszej edukacji. Coś za coś.