- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
-
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
30 listopada 2016, 10:56
Mam piekarnik gazowy, który ma grzanie tylko od dołu. I jak robie ciasto to mi się góra nie rumieni. Np wczoraj robiłam jabłecznik z kruszonką i góra była dobra, ale kolor miała jak surowa. Macie jakieś patenty żeby góra ciasta też się rumieniła? Kiedyś nie było przecież piekarników z grzaniem od góry a ciasta były rumiane. Jak kiedyś to robiono? Jakich patentów używano?
Z góry dziękuję za rady
30 listopada 2016, 11:01
Może za nisko stawiasz albo masz za mało cukru w kruszonce?
30 listopada 2016, 14:12
Raz jak pieklam dluzej to sie spalil spod a gora byla dalej blada.
Stawiam, na tej najwyzszej polce. a cukru dalam tyle ile w przepisie i czuc ze jest slodkie
Ja juz nie mam pomyslow co moze byc powodem :(
30 listopada 2016, 14:16
Moja teściowa ma dachówkę w piekarniku. Dół się nagrzewa wolniej i nie przypieka tak spód, a góra robi się rumiana. Tak ona twierdzi przynajmniej.
30 listopada 2016, 14:30
Moja teściowa ma dachówkę w piekarniku. Dół się nagrzewa wolniej i nie przypieka tak spód, a góra robi się rumiana. Tak ona twierdzi przynajmniej.
A jak wyglada taka dachowka? bo google srednio pomaga :D
30 listopada 2016, 15:30
Taka zwykła ceramiczna dachówka do budowy dachu ;). Pomarańczowa, ona ma chyba 2 na całej powierzchni piekarnika, ale tak że nie zakrywają otworów z dopływem powietrza.
30 listopada 2016, 18:19
Taka zwykła ceramiczna dachówka do budowy dachu ;). Pomarańczowa, ona ma chyba 2 na całej powierzchni piekarnika, ale tak że nie zakrywają otworów z dopływem powietrza.
A ja tu szukam specjalnych piekarnikowych dachowek :D