- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
-
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
30 listopada 2016, 10:56
Mam piekarnik gazowy, który ma grzanie tylko od dołu. I jak robie ciasto to mi się góra nie rumieni. Np wczoraj robiłam jabłecznik z kruszonką i góra była dobra, ale kolor miała jak surowa. Macie jakieś patenty żeby góra ciasta też się rumieniła? Kiedyś nie było przecież piekarników z grzaniem od góry a ciasta były rumiane. Jak kiedyś to robiono? Jakich patentów używano?
Z góry dziękuję za rady
1 grudnia 2016, 07:51
w przepisie bylo 180 a pieklam w 170. Zmniejszyc bardziej?Zmniejsz temperature.
O 20 zmniejsz, do 160. Wiadomo czas pieczenia sie wydluzy ale powinno sie nie spalic