Temat: Piekarnik

Mam piekarnik gazowy, który ma grzanie tylko od dołu. I jak robie ciasto to mi się góra nie rumieni. Np wczoraj robiłam jabłecznik z kruszonką i góra była dobra, ale kolor miała jak surowa. Macie jakieś patenty żeby góra ciasta też się rumieniła? Kiedyś nie było przecież piekarników z grzaniem od góry a ciasta były rumiane. Jak kiedyś to robiono? Jakich patentów używano? 

Z góry dziękuję za rady

Pasek wagi

PodlaLalka napisał(a):

Doma19 napisał(a):

Zmniejsz temperature.
w przepisie bylo 180 a pieklam w 170. Zmniejszyc bardziej?

O 20 zmniejsz, do 160. Wiadomo czas pieczenia sie wydluzy ale powinno sie nie spalic

Doma19 napisał(a):

PodlaLalka napisał(a):

Doma19 napisał(a):

Zmniejsz temperature.
w przepisie bylo 180 a pieklam w 170. Zmniejszyc bardziej?
O 20 zmniejsz, do 160. Wiadomo czas pieczenia sie wydluzy ale powinno sie nie spalic

Ok, super, nastepnym razem tak sprobuje. Dzieki wielkie :)

Pasek wagi

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.