Temat: Bagietka czosnkowa z Biedronki

Biedronkowa, ta do odpieku.

Jecie? Lubicie? Wsuwacie w całości? Solo, czy z dodatkami? 

 Ja już od dawna się w niej lubuje, ale ostatnio mam jakąś straszną chcice. Chyba trzeci dzień pod rząd ją jem + miskę czerwonej fasoli. WIem, kolosalna ilość białej buły, ale dla mnie jest tak pyszna...Stąd jakoś mnie naszło, żeby zapytać, czy istnieje tu ktoś, kto też ją tak lubi :D

oj tak też ją bardzo lubię :) szczególnie jak jest świeżunia 

Pasek wagi

Dziś na kolację zjedliśmy. Młody nie chciał ryby, a coś trzeba mu wcisnąć. Jak mu zaproponowałam bułkę czosnkową, to piekła się w stresie pokrzykiwań i ponagleń: "bu-ła, bu-ła, bu-ła." Zjadł prawie całą, my z mężem drugą na pół. Dziś bez dodatków, a zazwyczaj jest dodatkiem do kremowej zupy z kalafiora lub do sosu z awokado (gaspacho?). 

kiedys mialam parcie na bagiete czosnkowa z Piotra i Pawla i zajadalam sie nia solo, ale teraz jakos mnie do niej nie ciagnie. za to nie odmowilabym miski czerwonej fasoli :PP

Pyszna jest.

Uwielbiam z michą pomidorów malinowych :) teraz nie jem w ogóle,  czekam na sezon pomidorowy :) 

sama robie taka bagietke. bagietke lub paluch nacinam co 1-2 cm, nie dokonca. Na oko ilosc : miekkie maslo wrzucam do blendera, troche oleju ok 2-3 lyzki i zabki czosnku - w zaleznosci od ilosci masla. Dla kostki takiej 60 g daje 2-3 duze. Miksuje do gladkiej konsystencji. Smaruje kazde naciecie bagietki po obu stronach . Wkladam do piekarnika (nagrzewam ok 200 stp) i czekam az troche sie maslo rozpuści. Kilka minut. Im bledsze pieczywo tym w sumie lepiej bo wam zarumieni sie w piekarniku

Pasek wagi

wrednababa56 napisał(a):

sama robie taka bagietke. bagietke lub paluch nacinam co 1-2 cm, nie dokonca. Na oko ilosc : miekkie maslo wrzucam do blendera, troche oleju ok 2-3 lyzki i zabki czosnku - w zaleznosci od ilosci masla. Dla kostki takiej 60 g daje 2-3 duze. Miksuje do gladkiej konsystencji. Smaruje kazde naciecie bagietki po obu stronach . Wkladam do piekarnika (nagrzewam ok 200 stp) i czekam az troche sie maslo rozpuści. Kilka minut. Im bledsze pieczywo tym w sumie lepiej bo wam zarumieni sie w piekarniku

Szkoda że nie mam piekarnika bo brzmi pysznie :)

Co do tematu to też miałam kiedyś faze na te bagiety, ale szczerze nie czuje różnicy między tymi z lidla, biedry, tesco czy tymi do samodzielnego upieczenia. Wg mnie to jedno i to samo :)

Bardzo lubiłam. Zjadałam całą, jeszcze dodawałam ser żółty lub mozzarella w przecięcia podczas zapiekania. Nie jadłam już jej 2 lata, nie ciągnie mnie. Wygląda niewinnie, ale jest niezdrowa, tłusta i kaloryczna.

Kiedyś kupowałam ją często,na zmianę z pasztecikami z kapustą i grzybami...ale już od dawna omijam cały dział pieczywa z Biedronki, po prostu tak postanowiłam,żeby mnie nic nie kusiło :p

Pasek wagi

Ja uwielbiam ją jak jest taka cieplutka i miękka, dopiero co wyjęta z pieca <3

Zjadam ją w całości albo na pół z narzeczonym ;)

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.