Temat: Domowe wypieki

Dziewczyny mam do Was takie pytanie. Czy dalybyscie takie kwoty za domowe wypieki ciast pieczone indywidualnie pod zamówienie każdego klienta . Ciasta bez margaryn na maśle i na wiejskich jajkach. Torty średnicy 25 cm jednopietrowe. Czy to ewentualnie za wysokie lub za niskie ceny ? Wypowiecie się w tym temacie ?

Tort Rafaello z kulkami rafaello i płatkami migdalowymi przełożony kremem kokosowym koszt 90 zł 

Tort ananasowy koszt 80 zł 

Tort różowy z falbankami koszt 90 zł 

Tort truskawkowy lub z innymi sezonowymi owocami np białe winogrono kiwi brzoskwinie banan koszt 90 zł 

Tort orzechowy koszt 90 zł 

Tort makowy z kremem z białej czekolady 90 zł 

Tort czekoladowy na bazie gorzkiej mlecznej i białej czekoladzie koszt 80 zł 

Tort brzoskwiniowy z kremem na bazie batonów milky way koszt 80 zl 

wszystkie te torty są z blatów biszkoptowych i średnicy 25 cm.Przewaznie skład kremu to smietana kremowka łączona z serkiem mascarpone .


Ciasta pieczone na wielkość brytfanny 25cm x 40 cm to:

Knoppers cena 80 zł 

Sernik z kulkami orzechowymi cena 60 zł

Ciasto orzechowe z brzoskwiniami cena 60zł 

Ciasto biszkoptowe z pianką truskawkowa na wierzchu galaretka z owocami cena 60 zł 

Sernik z jagodami cena 60zł 

Fale Dunaju z wiśniami cena 60zł 

Seromak cena 60zł 

Snicers cena 55zl

Sernik z pianką kokosowa cena 55 zł 

3 Bit cena 55zl 

Shrek cena 55zl

Prince Polo cena 55zl 

Pychotka cena 55 zł 

Królewicz cena 55 zł 

Sernik tradycyjny cena 60 zł 

Ciasto czeskie cena 50zl 

Pyszingier czekoladowy z podwójnej paczki wafli andrutowych cena 35 zł

Makowiec drozdzowy zawijany wielkość 11x 40 cm cena 45 zl

Keks z bakaliami wielkość 10x 30 cm cena 35zl 

Keks czterosmakowy wielkość 10x30 cm cena 35 zł 

Drozdzowa strucla orzechowa wielkość 11x40 cm  cena 45zl

Tiramisu wielkość 20 x 30 cm 60zł

Rolada biszkopotowa z masą orzechowa wielkość 11 x 40 cm cena 35 zł 

Ciastka rurki z kremem 30sztuk długości około 5 cm szerokości około 3 cm cena 50zl. 

Piernikowe serduszka oblane lukrem zapakowane w celofanowe woreczki wielkość 10x7 cm cena 1 zł za sztukę. 

A tu mniej więcej przykładowe zdjęcia jakby miały wyglądać takie wypieki.


Ja za domowe wypieki płacę 30 zł za ciasto i 40 za tort z tym, że produkty dostarczam sama. Natomiast u innej koleżanki za gotowy tort (nie daję już składników) w przeróżnych kształtach, kolorach, wybajerowane do granic możliwości płacę 50 zł od kg. Nie wiem czy Ci ta informacja w czymś pomoże. Aha  i też jestem z małopolski :)

Pasek wagi

nie wiem- wiem natomiast, że od patrzenia ssie mnie w żołądku a jest przed 12.00 a ja już po obfitym śniadaniu i tuż po drugim!!!!! aaaaaaa!!!! powinni karać za takie zdjęcia  hihihihihihihi no i co? idę po coś słodkiego do kuchni przez Ciebie :P

sorry ja tam bym nie dała tyle , u nas są takie torty w cukierniach że szok... pycha zwłaszcza w trzech, wolałbym nawet w cukierni dac 20 zł. więcej niz u kogoś jakoś nie ufam, co fachowiec to fachowiec, piec inny, wygląd ze sklepu bardziej estetyczny. za duży tort malinowo jagodowy płaciłam 100,00 zł. a był rewelacyjny. także ja w takie  bym nie zmówiła  na zadna imprezę.

Pasek wagi

AwesomeGirl napisał(a):

Chociaż kurcze tak myślę może na ciasto weselne bym się u Ciebie skusiła :) pieczesz na tych największych blachach? I w jakich cenach? 

No ceny i wielkość na wstępie wpisu sa podane te które chciałam byście ocenily i wypowiedziały się czy są dobrymi cenami.

basiczka27 napisał(a):

Ja za domowe wypieki płacę 30 zł za ciasto i 40 za tort z tym, że produkty dostarczam sama. Natomiast u innej koleżanki za gotowy tort (nie daję już składników) w przeróżnych kształtach, kolorach, wybajerowane do granic możliwości płacę 50 zł od kg. Nie wiem czy Ci ta informacja w czymś pomoże. Aha  i też jestem z małopolski :)

Kurcze na kilogramy tego  nie nie przeliczalam ale widziałam w cukierni ciasto wielkości 10x20 cm ważące 0,5 kg za cenę 15 zł.  Nie wiem jak się to ma do domowych wypieków.  Ale dużo sobie policzyla te 40zł nie wliczając składników bo ja tak ustalilam nie licząc kosztów składników do każdej blachy ciasta dodaje 15-20 zł zarobku w tym zużycie prądu. 

Pepa_ napisał(a):

U mnie jest cukiernia, w której cena za duży tort to 40zł na dzień dzisiejszy. Wypieki przywożą z innego miasta (150km). Nie kupiłabym tortu za 90zł, nawet domowego, z gwarancją jakości wiejskich jaj ;-) Dla mnie po prostu za drogo.

Takie cukiernie Robiąc produkcję w ilościach hurtowych mogą sobie pozwolić na cięcie cen. Wydaje mi się z pojedyncze zamówienie kalkuluje się ciut drożej. 

Ceny są dobre :) Ostatni raz jak kupowałam tort na swoje urodziny, bodajże 1,5 roku temu, płaciłam 60 zł w cukierni. Tort wyglądał ok, ale smak był "sztuczny", dlatego następnym razem poszukam kogoś, kto zajmuję się robieniem tortów domowych, spokojnie dopłacę te 30 zł. Na poprzednich urodzinach dostałam tort od Cioci, która kupiła biszkopt w cukierni (koszt bodajże 15 zł), resztę zrobiła sama i był o niebo lepszy. Tort malinowy, to nie do końca mój smak, ale był dobry w przeciwieństwie do tego śmietankowego. Jak widać, nie spędziła wiele czasu nad przygotowaniem i nie wyglądał bardzo dobrze, ale smakiem nadrabiał. Nie zmieniaj cen, to nie będzie miało sensu, tym bardziej, kiedy wychodzi 72 zł za produkty, a 18 zł za robociznę... 

Zdjęcia tortów:

Ceny za torty takie jak w cukierni w Kraku i okolicach, a tam przemysłówka. Torty (z bitą śmietaną) na imprezy przywożę od znajomego cukiernika i za tort 25 cm płacę ok. 55 zł. Co do ciast to trzeba by to przeliczyć na kilogramy, żeby porównać. Za pysznego makowca z cukierni w Wieliczce o takich wymiarach jak podajesz wychodzi 20 zł, ale blacha sernika za 60 zł to cena ok, bo to ciężkie ciasto, wydaje mi się, że to dużo taniej niż w cukierni.

edit

Jesli Twoj target, to ludzie, ktorzy odzywiaja sie zdrowiej to tak. Ale np. zamiast cukru za taka cene powinnas slodzic tez stewia/xilitem/miodem. Ogolnie w miare ok. Srednia polka cena za takie "zwykle" ciasta.

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.