- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
-
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
10 marca 2015, 09:08
Dziewczyny mam do Was takie pytanie. Czy dalybyscie takie kwoty za domowe wypieki ciast pieczone indywidualnie pod zamówienie każdego klienta . Ciasta bez margaryn na maśle i na wiejskich jajkach. Torty średnicy 25 cm jednopietrowe. Czy to ewentualnie za wysokie lub za niskie ceny ? Wypowiecie się w tym temacie ?
Tort Rafaello z kulkami rafaello i płatkami migdalowymi przełożony kremem kokosowym koszt 90 zł
Tort ananasowy koszt 80 zł
Tort różowy z falbankami koszt 90 zł
Tort truskawkowy lub z innymi sezonowymi owocami np białe winogrono kiwi brzoskwinie banan koszt 90 zł
Tort orzechowy koszt 90 zł
Tort makowy z kremem z białej czekolady 90 zł
Tort czekoladowy na bazie gorzkiej mlecznej i białej czekoladzie koszt 80 zł
Tort brzoskwiniowy z kremem na bazie batonów milky way koszt 80 zl
wszystkie te torty są z blatów biszkoptowych i średnicy 25 cm.Przewaznie skład kremu to smietana kremowka łączona z serkiem mascarpone .
Ciasta pieczone na wielkość brytfanny 25cm x 40 cm to:
Knoppers cena 80 zł
Sernik z kulkami orzechowymi cena 60 zł
Ciasto orzechowe z brzoskwiniami cena 60zł
Ciasto biszkoptowe z pianką truskawkowa na wierzchu galaretka z owocami cena 60 zł
Sernik z jagodami cena 60zł
Fale Dunaju z wiśniami cena 60zł
Seromak cena 60zł
Snicers cena 55zl
Sernik z pianką kokosowa cena 55 zł
3 Bit cena 55zl
Shrek cena 55zl
Prince Polo cena 55zl
Pychotka cena 55 zł
Królewicz cena 55 zł
Sernik tradycyjny cena 60 zł
Ciasto czeskie cena 50zl
Pyszingier czekoladowy z podwójnej paczki wafli andrutowych cena 35 zł
Makowiec drozdzowy zawijany wielkość 11x 40 cm cena 45 zl
Keks z bakaliami wielkość 10x 30 cm cena 35zl
Keks czterosmakowy wielkość 10x30 cm cena 35 zł
Drozdzowa strucla orzechowa wielkość 11x40 cm cena 45zl
Tiramisu wielkość 20 x 30 cm 60zł
Rolada biszkopotowa z masą orzechowa wielkość 11 x 40 cm cena 35 zł
Ciastka rurki z kremem 30sztuk długości około 5 cm szerokości około 3 cm cena 50zl.
Piernikowe serduszka oblane lukrem zapakowane w celofanowe woreczki wielkość 10x7 cm cena 1 zł za sztukę.
A tu mniej więcej przykładowe zdjęcia jakby miały wyglądać takie wypieki.
Edytowany przez Grubaska.Aneta 10 marca 2015, 09:17
10 marca 2015, 10:41
Myślę, że to nie w porządku. W poście wrzuciłaś zdjęcia nie swojego autorstwa, skopiowane z bloga i nie podałaś źródła informacji. Nie pochlebiam takiego postępowania.
Okey. Dla jasnosci Zdjęcia tortów są z blogu Moje Wypieki.... reszta moje osobiste. Wrzucone dla przykładu jakie torty konkretnie i ciasta miałam na myśli.
10 marca 2015, 10:42
U mnie jest cukiernia, w której cena za duży tort to 40zł na dzień dzisiejszy. Wypieki przywożą z innego miasta (150km).
Nie kupiłabym tortu za 90zł, nawet domowego, z gwarancją jakości wiejskich jaj ;-) Dla mnie po prostu za drogo.
10 marca 2015, 10:43
i tak mi się pomyślało, nie wiem jakiej używasz czekolady do tortów, ale mnie w różniastej ofercie brakuje tortów i ciast z czekoladą mleczną. Na ogół tylko gorzka, ewentualnie jakaś niesmaczna wersja pomiędzy... A dzieci i część dorosłych woli jednak chyba mleczną czekoladę aniżeli gorzką.
Tam gdzie należy przełamać smak słodyczy dodaje gorzką choć wiele ciast i tortów lub kremów powstaje na bazie czekolady białej lub mlecznej
10 marca 2015, 10:50
Ceny ok, wiem bo w pracy na różne imprezy zamawiamy od takiej pani, która piecze wszystko u siebie w domu i ceny podobne.
I oczywiście smaka mi narobiłaś :)
10 marca 2015, 10:51
Chociaż kurcze tak myślę może na ciasto weselne bym się u Ciebie skusiła :) pieczesz na tych największych blachach? I w jakich cenach?
10 marca 2015, 10:52
no jak dla mnie ceny bardzo dobre, bo jak policzyć skladniki, prad, gaz, no i twoj czas to cena jest jak najbardziej ok. Fantastyczne jest to ze robisz prawdziwe domowe ciasta a nie biszkopt z bita smietana ubrany w ładnie wyglądająca ale obrzydliwa mase cukrowa. POWODZENIA:)
10 marca 2015, 10:59
Witaj. Za torty na bazie wiejskich jaj, śmietany, masła, osiem lat temu płaciłam 65 zł za tort np. owocowy i 75 za makowy.Podkreślam, osiem lat temu. Placki kosztowały 45-50 zł. Twoje ceny, wydają mi się bardzo przystepne. Oczywiście, można kupić w dobrej cenie tort firmowy, ale zawsze będą to produkty przemysłowe. Ważne żeby po odliczeniu kosztów produkcji, coś zostało dla Ciebie.Pozdrawiam.