Temat: Domowe wypieki

Dziewczyny mam do Was takie pytanie. Czy dalybyscie takie kwoty za domowe wypieki ciast pieczone indywidualnie pod zamówienie każdego klienta . Ciasta bez margaryn na maśle i na wiejskich jajkach. Torty średnicy 25 cm jednopietrowe. Czy to ewentualnie za wysokie lub za niskie ceny ? Wypowiecie się w tym temacie ?

Tort Rafaello z kulkami rafaello i płatkami migdalowymi przełożony kremem kokosowym koszt 90 zł 

Tort ananasowy koszt 80 zł 

Tort różowy z falbankami koszt 90 zł 

Tort truskawkowy lub z innymi sezonowymi owocami np białe winogrono kiwi brzoskwinie banan koszt 90 zł 

Tort orzechowy koszt 90 zł 

Tort makowy z kremem z białej czekolady 90 zł 

Tort czekoladowy na bazie gorzkiej mlecznej i białej czekoladzie koszt 80 zł 

Tort brzoskwiniowy z kremem na bazie batonów milky way koszt 80 zl 

wszystkie te torty są z blatów biszkoptowych i średnicy 25 cm.Przewaznie skład kremu to smietana kremowka łączona z serkiem mascarpone .


Ciasta pieczone na wielkość brytfanny 25cm x 40 cm to:

Knoppers cena 80 zł 

Sernik z kulkami orzechowymi cena 60 zł

Ciasto orzechowe z brzoskwiniami cena 60zł 

Ciasto biszkoptowe z pianką truskawkowa na wierzchu galaretka z owocami cena 60 zł 

Sernik z jagodami cena 60zł 

Fale Dunaju z wiśniami cena 60zł 

Seromak cena 60zł 

Snicers cena 55zl

Sernik z pianką kokosowa cena 55 zł 

3 Bit cena 55zl 

Shrek cena 55zl

Prince Polo cena 55zl 

Pychotka cena 55 zł 

Królewicz cena 55 zł 

Sernik tradycyjny cena 60 zł 

Ciasto czeskie cena 50zl 

Pyszingier czekoladowy z podwójnej paczki wafli andrutowych cena 35 zł

Makowiec drozdzowy zawijany wielkość 11x 40 cm cena 45 zl

Keks z bakaliami wielkość 10x 30 cm cena 35zl 

Keks czterosmakowy wielkość 10x30 cm cena 35 zł 

Drozdzowa strucla orzechowa wielkość 11x40 cm  cena 45zl

Tiramisu wielkość 20 x 30 cm 60zł

Rolada biszkopotowa z masą orzechowa wielkość 11 x 40 cm cena 35 zł 

Ciastka rurki z kremem 30sztuk długości około 5 cm szerokości około 3 cm cena 50zl. 

Piernikowe serduszka oblane lukrem zapakowane w celofanowe woreczki wielkość 10x7 cm cena 1 zł za sztukę. 

A tu mniej więcej przykładowe zdjęcia jakby miały wyglądać takie wypieki.


Wg mnie za drogo. Fakt w cukierni taniej ale jeszcze taniej można kupić pieczone przez kogoś. W życiu nie dałabym 90 zl za tort. Już bym wolała sama upiec

a  ja lubię zdobrych produktów, a nie jakiś podobnych....tu gdzie mieszkam przywożone są ciasta z polski, od dwóch producentów....jedna cukiernia robi ciasta z prawdziwych produktów i gdy jem sernik, to niebo w gębie....oni tną na kawalki te ciasta, bo rzadko kto kupiłby całą blachę....

zaś druga cukiernia inna-produkty mam wrażenie gorszej  jakości, np margaryna zamiast masła....ceny ciut niższe...i raz tylko tam kupiłam i dałam się zachęcić sprzedawczynią,że takie super.....szajs jaki mało,  a moja francuska rodzina odmówiła po posmakowaniu.....

więc wolę z produktówdobrej jakości, a jakość ma cenę...wiadomo, że tortów nie jada się codziennie....

AwesomeGirl napisał(a):

Wg mnie za drogo. Fakt w cukierni taniej ale jeszcze taniej można kupić pieczone przez kogoś. W życiu nie dałabym 90 zl za tort. Już bym wolała sama upiec

Kochana ja to wszystko kalkulowalam i za ten  Tort Rafaello same składniki do niego wyszło mi dokładnie 72 zł wiec te 18 zł to koszt prądu i robocizna.  

wiesz co sobie pomyślałam...że zamówiłabym od Ciebie kilka ciast np 2 torty i ze 3 blachy ciast....gdybym miała dobrego przewoźnika do francji....bo jest wiele firm przewozowych bardzo niesolidnych, które przewożą jedzenie do fr i  specjalnie tak robią, że wszystko na miazgę....a wolałabym nie ryzykować, bo potrzebuję ciast na chrzest na wielkanoc...

znam tu jednego przewoźnika,  który jest solidny i jęździ do naszej miejscowości i ma na pewno chłodnię w aucie, bo ciasta przywozi świeże...

pomyślę nad tym....bo to trochę skomplikowane...

Myślę, że to nie w porządku. W poście wrzuciłaś zdjęcia nie swojego autorstwa, skopiowane z bloga i nie podałaś źródła informacji. Nie pochlebiam takiego postępowania. 

Pasek wagi

Grubaska.Aneta napisał(a):

AwesomeGirl napisał(a):

Wg mnie za drogo. Fakt w cukierni taniej ale jeszcze taniej można kupić pieczone przez kogoś. W życiu nie dałabym 90 zl za tort. Już bym wolała sama upiec
Kochana ja to wszystko kalkulowalam i za ten  Tort Rafaello same składniki do niego wyszło mi dokładnie 72 zł wiec te 18 zł to koszt prądu i robocizna.  

Nie wątpię. Dla mnie jednak nawet te 72 zł to za dużo. Może mam chamskie podniebienie i starcza mi tort śmietanowy z owocami pieczony za 30 zł ;) 

Ja osobiscie wolalabym upiwc sama niz tyle zaplacic. Tylko ze ja akurat lubie piec i nawet spoko mi to wychodzi:)

Zaplacilabym tyle, za dobre produkty i bez ulepszaczy jak najbardziej warto

Pasek wagi

Grubaska.Aneta napisał(a):

AwesomeGirl napisał(a):

Wg mnie za drogo. Fakt w cukierni taniej ale jeszcze taniej można kupić pieczone przez kogoś. W życiu nie dałabym 90 zl za tort. Już bym wolała sama upiec
Kochana ja to wszystko kalkulowalam i za ten  Tort Rafaello same składniki do niego wyszło mi dokładnie 72 zł wiec te 18 zł to koszt prądu i robocizna.  

jadłam torty rafaello z cukierni i jadłam domowej roboty, różnica w smakach KOLOSALNA! Dlatego też lepiej dopłacić te 30zeta i zjeść coś dobrego niż przesłodzony ulipek z wszystkopodobnych produktów... to jak z naturalną czekoladą a produktem czekoladopodonym

Pasek wagi

i tak mi się pomyślało, nie wiem jakiej używasz czekolady do tortów, ale mnie w różniastej ofercie brakuje tortów i ciast z czekoladą mleczną. Na ogół tylko gorzka, ewentualnie jakaś niesmaczna wersja pomiędzy... A dzieci i część dorosłych woli jednak chyba mleczną czekoladę aniżeli gorzką.

Pasek wagi

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.