- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
-
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
10 marca 2015, 09:08
Dziewczyny mam do Was takie pytanie. Czy dalybyscie takie kwoty za domowe wypieki ciast pieczone indywidualnie pod zamówienie każdego klienta . Ciasta bez margaryn na maśle i na wiejskich jajkach. Torty średnicy 25 cm jednopietrowe. Czy to ewentualnie za wysokie lub za niskie ceny ? Wypowiecie się w tym temacie ?
Tort Rafaello z kulkami rafaello i płatkami migdalowymi przełożony kremem kokosowym koszt 90 zł
Tort ananasowy koszt 80 zł
Tort różowy z falbankami koszt 90 zł
Tort truskawkowy lub z innymi sezonowymi owocami np białe winogrono kiwi brzoskwinie banan koszt 90 zł
Tort orzechowy koszt 90 zł
Tort makowy z kremem z białej czekolady 90 zł
Tort czekoladowy na bazie gorzkiej mlecznej i białej czekoladzie koszt 80 zł
Tort brzoskwiniowy z kremem na bazie batonów milky way koszt 80 zl
wszystkie te torty są z blatów biszkoptowych i średnicy 25 cm.Przewaznie skład kremu to smietana kremowka łączona z serkiem mascarpone .
Ciasta pieczone na wielkość brytfanny 25cm x 40 cm to:
Knoppers cena 80 zł
Sernik z kulkami orzechowymi cena 60 zł
Ciasto orzechowe z brzoskwiniami cena 60zł
Ciasto biszkoptowe z pianką truskawkowa na wierzchu galaretka z owocami cena 60 zł
Sernik z jagodami cena 60zł
Fale Dunaju z wiśniami cena 60zł
Seromak cena 60zł
Snicers cena 55zl
Sernik z pianką kokosowa cena 55 zł
3 Bit cena 55zl
Shrek cena 55zl
Prince Polo cena 55zl
Pychotka cena 55 zł
Królewicz cena 55 zł
Sernik tradycyjny cena 60 zł
Ciasto czeskie cena 50zl
Pyszingier czekoladowy z podwójnej paczki wafli andrutowych cena 35 zł
Makowiec drozdzowy zawijany wielkość 11x 40 cm cena 45 zl
Keks z bakaliami wielkość 10x 30 cm cena 35zl
Keks czterosmakowy wielkość 10x30 cm cena 35 zł
Drozdzowa strucla orzechowa wielkość 11x40 cm cena 45zl
Tiramisu wielkość 20 x 30 cm 60zł
Rolada biszkopotowa z masą orzechowa wielkość 11 x 40 cm cena 35 zł
Ciastka rurki z kremem 30sztuk długości około 5 cm szerokości około 3 cm cena 50zl.
Piernikowe serduszka oblane lukrem zapakowane w celofanowe woreczki wielkość 10x7 cm cena 1 zł za sztukę.
A tu mniej więcej przykładowe zdjęcia jakby miały wyglądać takie wypieki.
Edytowany przez Grubaska.Aneta 10 marca 2015, 09:17
10 marca 2015, 10:18
Wg mnie za drogo. Fakt w cukierni taniej ale jeszcze taniej można kupić pieczone przez kogoś. W życiu nie dałabym 90 zl za tort. Już bym wolała sama upiec
10 marca 2015, 10:21
a ja lubię zdobrych produktów, a nie jakiś podobnych....tu gdzie mieszkam przywożone są ciasta z polski, od dwóch producentów....jedna cukiernia robi ciasta z prawdziwych produktów i gdy jem sernik, to niebo w gębie....oni tną na kawalki te ciasta, bo rzadko kto kupiłby całą blachę....
zaś druga cukiernia inna-produkty mam wrażenie gorszej jakości, np margaryna zamiast masła....ceny ciut niższe...i raz tylko tam kupiłam i dałam się zachęcić sprzedawczynią,że takie super.....szajs jaki mało, a moja francuska rodzina odmówiła po posmakowaniu.....
więc wolę z produktówdobrej jakości, a jakość ma cenę...wiadomo, że tortów nie jada się codziennie....
10 marca 2015, 10:25
Wg mnie za drogo. Fakt w cukierni taniej ale jeszcze taniej można kupić pieczone przez kogoś. W życiu nie dałabym 90 zl za tort. Już bym wolała sama upiec
Kochana ja to wszystko kalkulowalam i za ten Tort Rafaello same składniki do niego wyszło mi dokładnie 72 zł wiec te 18 zł to koszt prądu i robocizna.
Edytowany przez Grubaska.Aneta 10 marca 2015, 10:26
10 marca 2015, 10:26
wiesz co sobie pomyślałam...że zamówiłabym od Ciebie kilka ciast np 2 torty i ze 3 blachy ciast....gdybym miała dobrego przewoźnika do francji....bo jest wiele firm przewozowych bardzo niesolidnych, które przewożą jedzenie do fr i specjalnie tak robią, że wszystko na miazgę....a wolałabym nie ryzykować, bo potrzebuję ciast na chrzest na wielkanoc...
znam tu jednego przewoźnika, który jest solidny i jęździ do naszej miejscowości i ma na pewno chłodnię w aucie, bo ciasta przywozi świeże...
pomyślę nad tym....bo to trochę skomplikowane...
10 marca 2015, 10:32
Myślę, że to nie w porządku. W poście wrzuciłaś zdjęcia nie swojego autorstwa, skopiowane z bloga i nie podałaś źródła informacji. Nie pochlebiam takiego postępowania.
10 marca 2015, 10:32
Kochana ja to wszystko kalkulowalam i za ten Tort Rafaello same składniki do niego wyszło mi dokładnie 72 zł wiec te 18 zł to koszt prądu i robocizna.Wg mnie za drogo. Fakt w cukierni taniej ale jeszcze taniej można kupić pieczone przez kogoś. W życiu nie dałabym 90 zl za tort. Już bym wolała sama upiec
Nie wątpię. Dla mnie jednak nawet te 72 zł to za dużo. Może mam chamskie podniebienie i starcza mi tort śmietanowy z owocami pieczony za 30 zł ;)
10 marca 2015, 10:34
10 marca 2015, 10:34
Zaplacilabym tyle, za dobre produkty i bez ulepszaczy jak najbardziej warto
Edytowany przez silvie1971 10 marca 2015, 10:34
10 marca 2015, 10:35
Kochana ja to wszystko kalkulowalam i za ten Tort Rafaello same składniki do niego wyszło mi dokładnie 72 zł wiec te 18 zł to koszt prądu i robocizna.Wg mnie za drogo. Fakt w cukierni taniej ale jeszcze taniej można kupić pieczone przez kogoś. W życiu nie dałabym 90 zl za tort. Już bym wolała sama upiec
jadłam torty rafaello z cukierni i jadłam domowej roboty, różnica w smakach KOLOSALNA! Dlatego też lepiej dopłacić te 30zeta i zjeść coś dobrego niż przesłodzony ulipek z wszystkopodobnych produktów... to jak z naturalną czekoladą a produktem czekoladopodonym
10 marca 2015, 10:38
i tak mi się pomyślało, nie wiem jakiej używasz czekolady do tortów, ale mnie w różniastej ofercie brakuje tortów i ciast z czekoladą mleczną. Na ogół tylko gorzka, ewentualnie jakaś niesmaczna wersja pomiędzy... A dzieci i część dorosłych woli jednak chyba mleczną czekoladę aniżeli gorzką.