- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
-
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
10 marca 2015, 09:08
Dziewczyny mam do Was takie pytanie. Czy dalybyscie takie kwoty za domowe wypieki ciast pieczone indywidualnie pod zamówienie każdego klienta . Ciasta bez margaryn na maśle i na wiejskich jajkach. Torty średnicy 25 cm jednopietrowe. Czy to ewentualnie za wysokie lub za niskie ceny ? Wypowiecie się w tym temacie ?
Tort Rafaello z kulkami rafaello i płatkami migdalowymi przełożony kremem kokosowym koszt 90 zł
Tort ananasowy koszt 80 zł
Tort różowy z falbankami koszt 90 zł
Tort truskawkowy lub z innymi sezonowymi owocami np białe winogrono kiwi brzoskwinie banan koszt 90 zł
Tort orzechowy koszt 90 zł
Tort makowy z kremem z białej czekolady 90 zł
Tort czekoladowy na bazie gorzkiej mlecznej i białej czekoladzie koszt 80 zł
Tort brzoskwiniowy z kremem na bazie batonów milky way koszt 80 zl
wszystkie te torty są z blatów biszkoptowych i średnicy 25 cm.Przewaznie skład kremu to smietana kremowka łączona z serkiem mascarpone .
Ciasta pieczone na wielkość brytfanny 25cm x 40 cm to:
Knoppers cena 80 zł
Sernik z kulkami orzechowymi cena 60 zł
Ciasto orzechowe z brzoskwiniami cena 60zł
Ciasto biszkoptowe z pianką truskawkowa na wierzchu galaretka z owocami cena 60 zł
Sernik z jagodami cena 60zł
Fale Dunaju z wiśniami cena 60zł
Seromak cena 60zł
Snicers cena 55zl
Sernik z pianką kokosowa cena 55 zł
3 Bit cena 55zl
Shrek cena 55zl
Prince Polo cena 55zl
Pychotka cena 55 zł
Królewicz cena 55 zł
Sernik tradycyjny cena 60 zł
Ciasto czeskie cena 50zl
Pyszingier czekoladowy z podwójnej paczki wafli andrutowych cena 35 zł
Makowiec drozdzowy zawijany wielkość 11x 40 cm cena 45 zl
Keks z bakaliami wielkość 10x 30 cm cena 35zl
Keks czterosmakowy wielkość 10x30 cm cena 35 zł
Drozdzowa strucla orzechowa wielkość 11x40 cm cena 45zl
Tiramisu wielkość 20 x 30 cm 60zł
Rolada biszkopotowa z masą orzechowa wielkość 11 x 40 cm cena 35 zł
Ciastka rurki z kremem 30sztuk długości około 5 cm szerokości około 3 cm cena 50zl.
Piernikowe serduszka oblane lukrem zapakowane w celofanowe woreczki wielkość 10x7 cm cena 1 zł za sztukę.
A tu mniej więcej przykładowe zdjęcia jakby miały wyglądać takie wypieki.
Edytowany przez Grubaska.Aneta 10 marca 2015, 09:17
10 marca 2015, 09:19
Dzieki za takie okropne zdjęcia z rana :) ciekawe ile dziewczyn będzie miało dzisiaj czita ;)
Myśle ze ceny ok, ja w cukierni płace 40 zeta za kilka ciastek a tu za torty i ciasta na zamowienie nie wiele drożej
10 marca 2015, 09:27
ceny za torty i wypieki podawane są zwykle za kilogram. Taki tort to może wyjść z brytfanny 25cm np. 1kg 300g także wyjdzie więcej.
10 marca 2015, 09:31
Prawdę mówiąc wolałabym już sama umieć takie cudo, bo wyszłoby taniej. Ale jeśli ktoś nie ma zdolności i zawsze wyjdzie mu zakalec to myślę, że by się skusił na coś od ciebie - sądzę, że wypieki na naturalnych produktach przyniosą zainteresowanie.
10 marca 2015, 09:35
Ludzie jeszcze nie doceniają wypieków domowych. Patrzą na cenę. To ona jest wyznacznikiem tego, czy kupi. A często dziwią się - jak to, u Pani drożej niż w cukierni?! Jeżeli tylko opracowując swoje ceny nie będziesz siedziała w kuchni za półdarmo to ok :)
10 marca 2015, 09:39
Zapłaciłabym ceny nie są wygórowane i wszystko zrobione z sercem na pewno byłoby lepsze niż z cukierni.
10 marca 2015, 10:03
ja bym zaplaciła :) za sam fakt, że to są ciasta domowe a nie z cukierni :) lubię wspierać takie pomysły :) sama czasami piekę na zamówienie, ale zazwyczaj są to drożdżówki :D
10 marca 2015, 10:08
Ja bym brała bo jak wywale ser na gotowe ciasto biszkoptowe, poleje sosem czekoladowym z torebki i walne do lodówki to dla mnie to sernik na zimno ;D Fajna inicjatywa, znajomi otwierają teraz podobny biznes ale same torty na zamówienie, różne rodzaje. Podziwiam osoby, które potrafią takie rzeczy wyczarować a ceny podalas bardzo Logiczne.
10 marca 2015, 10:09
.
Edytowany przez 6d914b83e874645d940a50ab1bdc2c5d 11 marca 2015, 21:27