Temat: kluski z makiem?

Chciałam zrobić kluski z makiem na święta . Jak macie jakiś sprawdzony przepis to bym prosiła.

DZIEKUJE ZA PRZEPIS!!!!

tylko że mak z puszki, ten zmielony i teoretycznie gotowy - to on jest, obojetnie jakiego producenta, ze sztucznym miodem oraz z emulgatorem i konserwantem

 

kupiłam kilka lat temu mak mielony, ale suchy, bez żadnych dodatków. . . potem go juz bezskutecznie szukałam, a czar roboty kuchennej rzeczywiście znacznie skrócił

Pasek wagi
Mysle ze własnej roboty jest smaczniejszy.
kluski z makiem :D to był mój koszmar wigilijny z dzieciństwa. nienawidziłam tego dania z całym sercem. zawsze jemy go na samym początku.... oj jak ja pamiętam to ściśnięte gardło podczas połykania i jedzenie by tylko zjeść i zabrać się już za kolejne danie którym zawsze jest moja ulubiona grzybowa ... :D

takie sa niedobre?

> takie sa niedobre?

dzieckiem byłam :P

teraz są dla mnie znośne :) ALE DLA MNIE:P   ludzie lubią to danie
to sa łazanki . :)
Z ciasta takiego jak do pierogów robisz takie łazanki kupujesz mase makowa juz z rodzynkami i w ogóle i dodajesz wszystko do siebie i gotowe . ! :)
chyba również skorzystam z przepisu, łazanki makaron można kupić w sklepie

uwielbiam kluski z makiem, zawsze, gdy dzieckiem byłam, wydawało mi sie że dostaje mniejszą porcję..... niż moja siostra

 

dla mnie Wigilia mogłaby sie składać z czerwonego barszczu bez niczego, z dużego kawałka karpia i z GÓRY klusek z makiem

Pasek wagi
no właśnie, a co to znaczy utrzeć mak? zawsze używałam gotowej masy makowej, ale w tym roku będę od podstaw sama robić. Teoretycznie się już trochę naczytałam, ale jak się uciera ten mak? Gdzie, w czym?

© Fitatu 2005-24. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.