5 listopada 2011, 13:03
ja wkładam do 4 papierków i wtedy nie wypływa[te 3 zbędne papierki i tak zwykle przydają się następnym razem]
5 listopada 2011, 13:34
ja pieke zawsze w papierkach i w formie. czytalam gdzie ze jezeli wezmiesz dwa papierki to nei wypłynie ale nie probowalam
5 listopada 2011, 13:55
pyszne sa z rabarbarem, śliwkami, jabłkami ogólnie nadziane :)
a na tych fotkach to Twoje wypieki?
ja przymierzam sie do dekorowanych cupcakes :)
- Dołączył: 2010-07-20
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 5711
5 listopada 2011, 14:17
tak, ja lubię gotować i nie ma dla mnie rzeczy niemożliwych :)
tyle co ja się w życiu nagotowałam to.. :p
- Dołączył: 2010-11-12
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 982
5 listopada 2011, 15:13
Lepiej zainwestować w blaszkę
5 listopada 2011, 15:24
kiedys robiła w samych papilotkach, papier nie rozmiękał ale dawałam po kilka żeby były sztywniejsze. Na dłuzszą mete nie opłacalne.. kupiłam sobie takie silikonowe- super sprawa
![]()
zdj. http://domilkowy-domek.blogspot.com
- Dołączył: 2010-09-20
- Miasto:
- Liczba postów: 416
5 listopada 2011, 15:38
dobry patent: zapiec przez chwilę same papilotki (papierki). większość (nie wszystkie, to zależy od jakości papieru) się w ten sposób utwardza. można zauważyć, że w upieczonych muffinkach też często jest on sztywniejszy.
uwielbiam piec i gotować, polecam tę zabawę! :D
a wyżej piękne wypieki:))
Edytowany przez TheBigWorld 5 listopada 2011, 15:41
- Dołączył: 2010-09-19
- Miasto: Biała Podlaska
- Liczba postów: 362
5 listopada 2011, 15:39
wkładaj w 3 foremki to nic się nie rozpłynie :) sama tak robię :)
- Dołączył: 2010-03-02
- Miasto: Chatka Puchatka
- Liczba postów: 3309
5 listopada 2011, 15:48
e tam, ja robiłam takie kupne babeczki i robiła w samych papierkach i nic nie wypłynęło, tylko ladnie urosło. uważaj tylko, żeby nie wlewać za dużo tej masy.