- Dołączył: 2011-09-22
- Miasto:
- Liczba postów: 329
5 listopada 2011, 10:31
Po dwa papierki i nie do pełna, a powinny wyjść :)
5 listopada 2011, 10:38
mi bez się zawsze rozleją
5 listopada 2011, 10:49
zależy jakie masz papierki
jeśli są takie "sztywniejse" to muffinki wyjdą, choć nie tak ładne jakby mogły być
niestety w takich cieniutkich papilotkach na pewno się rozpłyną....
a! jeszcze dodam ze najlepiej zamiast mleka dać jogurt naturalny to ciasto będzie takie bardziej zwarte a babeczki mięciutkie :)
Edytowany przez karaibka95 5 listopada 2011, 10:51
- Dołączył: 2006-11-14
- Miasto: Leszno
- Liczba postów: 11573
5 listopada 2011, 10:50
jaki smak robisz?
ja najbardziej lubię z bananem, borówkami lub z czekolada w kosteczkach;)
- Dołączył: 2006-01-10
- Miasto: Moje Miejsce Na Ziemi
- Liczba postów: 4069
5 listopada 2011, 10:53
Malalady a masz moze przepis na re z czekolada? bo mam dzis zamiar zrobic? moge jeszcze z jablkami zrobic..
5 listopada 2011, 11:10
jak nie miałam blachy to robiłam w samych papilotkach, po jednym na jedna babeczke. trzeba wlac troche mniej ciasta bo moze sie wylać. muffiny bez blachy maja troche brzydszy kształt moim zdaniem. z ciasta ktore zazwyczaj robie bez blachy wychodzą raczej płaskie i tak hm... na boli rozrośnięte. w blasze ładnie ida w góre i wygladaja jak powinny :)
- Dołączył: 2011-07-24
- Miasto: Gdańsk
- Liczba postów: 1761
5 listopada 2011, 11:13
Nie musisz mieć blachy, jak zawsze robię na różne uroczystości rodzinne to świetnie mi wychodzą w samych papierkach i nie rozlewają mi się! Musisz tylko zobaczyć jakie są to papierki - jak sztywne to ok, a jak takie cienkie, nie sztywne to po prostu 1 muffinka musi być w 2 foremkach papierowych :) I nalej tak do połowy, może troszkę więcej, bo bardzo urosną :)
- Dołączył: 2011-08-06
- Miasto: Radom
- Liczba postów: 227
5 listopada 2011, 11:15
babeczki trzeba raczej robić w blaszce i papilotkach a muffinki można w takich usztywnianych brązowych dużych papilotkach i wtedy wychodzą bez blaszki :)
- Dołączył: 2011-06-17
- Miasto: Katowice
- Liczba postów: 987
5 listopada 2011, 11:23
ja robię bez blaszki, w jednym papierku, ciasto do połowy i wychodzą super kształtne, smaczne i nic się nie wylewa :)