Temat: Ninja Foodi MAX Dual - kto opowie z praktyki czy warto?

Mysle o zakupie ninja po jakims dawnym temacie, gdzies ktos polecil. 

Denerwuje mnie uzywanie piekarnika do malych porcji i zastanawiam sie czy ninja jest faktycznie w takim przypadku pomocna. Jakie macie modele i jakie sa wasze opinie? 

Ja mam Ninja 15in1 i w sumie to nie wiem, czy jestem az tak zadowolona. Denerwuje mnie to otwieranie od gory. Natomiast pieczenie i air fryer spoko. Teraz bralabym sam air fryer z wyciaganymi od przodu szufladkami. Nie potrzebuje az tylu funkcji, ile on ma. Ale dziala sprawnie i szybko ;-)

Mam Ninje 15-in-1 i jestem bardzo zadowolona, używam praktycznie codziennie i od kiedy mam praktycznie nie włączam piekarnika. Oprócz piekarnika, zastąpiła mi wolnowar, szybkowar, parowar i duży gar więc zwolniła trochę miejsca w kuchni :) 

cancri napisał(a):

Ja mam Ninja 15in1 i w sumie to nie wiem, czy jestem az tak zadowolona. Denerwuje mnie to otwieranie od gory. Natomiast pieczenie i air fryer spoko. Teraz bralabym sam air fryer z wyciaganymi od przodu szufladkami. Nie potrzebuje az tylu funkcji, ile on ma. Ale dziala sprawnie i szybko ;-)

mi tez podoba sie ta z dwoma szufladkami, nie wiem czy uzywalabym tylu funkcji co w tym 14w 1- musze poczytac dokladniej co w tym mozna robic🙈🤣

vegadula napisał(a):

Mam Ninje 15-in-1 i jestem bardzo zadowolona, używam praktycznie codziennie i od kiedy mam praktycznie nie włączam piekarnika. Oprócz piekarnika, zastąpiła mi wolnowar, szybkowar, parowar i duży gar więc zwolniła trochę miejsca w kuchni :) 

mozna w nim tez dwie rozne potrawy robic jak w tym dwukomorowym? Np. Rybe i warzywa grillowane? 

vegadula napisał(a):

Mam Ninje 15-in-1 i jestem bardzo zadowolona, używam praktycznie codziennie i od kiedy mam praktycznie nie włączam piekarnika. Oprócz piekarnika, zastąpiła mi wolnowar, szybkowar, parowar i duży gar więc zwolniła trochę miejsca w kuchni :) 

Masz sprawdzone ustawienia na rosol? :D

Berchen napisał(a):

vegadula napisał(a):

Mam Ninje 15-in-1 i jestem bardzo zadowolona, używam praktycznie codziennie i od kiedy mam praktycznie nie włączam piekarnika. Oprócz piekarnika, zastąpiła mi wolnowar, szybkowar, parowar i duży gar więc zwolniła trochę miejsca w kuchni :) 

mozna w nim tez dwie rozne potrawy robic jak w tym dwukomorowym? Np. Rybe i warzywa grillowane? 

W akcesoriach są dodane takie półeczko-ruszty więc można układać rzeczy warstwowo, no ale wtedy wszystko się piecze w jednej temperaturze, mnie to akurat nie przeszkadza, ale jak szukałaś typowo air fryera to ten dwuszufladkowy moze lepiej się sprawdzi :) 

cancri napisał(a):

vegadula napisał(a):

Mam Ninje 15-in-1 i jestem bardzo zadowolona, używam praktycznie codziennie i od kiedy mam praktycznie nie włączam piekarnika. Oprócz piekarnika, zastąpiła mi wolnowar, szybkowar, parowar i duży gar więc zwolniła trochę miejsca w kuchni :) 

Masz sprawdzone ustawienia na rosol? :D

Ja nastawiam na najniższa temperaturę wolnowaru na 11h i zawsze wychodzi aromatyczny i klarowny, kiedyś próbowalam też na 10 minut na podciśnieniu i na "natural release" I też był spoko, ale wg mnie ten z wolnowaru dużo lepszy :) 

vegadula napisał(a):

Berchen napisał(a):

vegadula napisał(a):

Mam Ninje 15-in-1 i jestem bardzo zadowolona, używam praktycznie codziennie i od kiedy mam praktycznie nie włączam piekarnika. Oprócz piekarnika, zastąpiła mi wolnowar, szybkowar, parowar i duży gar więc zwolniła trochę miejsca w kuchni :) 

mozna w nim tez dwie rozne potrawy robic jak w tym dwukomorowym? Np. Rybe i warzywa grillowane? 

W akcesoriach są dodane takie półeczko-ruszty więc można układać rzeczy warstwowo, no ale wtedy wszystko się piecze w jednej temperaturze, mnie to akurat nie przeszkadza, ale jak szukałaś typowo air fryera to ten dwuszufladkowy moze lepiej się sprawdzi :) 

wlasnie czytam o funkcjach twojego, to w sumie dwa rozne urzadzenia, podoba mi sie funkcja wolnowara. Najlepiej byloby miec obydwa🙈🤣🤣🤣🥰

vegadula napisał(a):

cancri napisał(a):

vegadula napisał(a):

Mam Ninje 15-in-1 i jestem bardzo zadowolona, używam praktycznie codziennie i od kiedy mam praktycznie nie włączam piekarnika. Oprócz piekarnika, zastąpiła mi wolnowar, szybkowar, parowar i duży gar więc zwolniła trochę miejsca w kuchni :) 

Masz sprawdzone ustawienia na rosol? :D

Ja nastawiam na najniższa temperaturę wolnowaru na 11h i zawsze wychodzi aromatyczny i klarowny, kiedyś próbowalam też na 10 minut na podciśnieniu i na "natural release" I też był spoko, ale wg mnie ten z wolnowaru dużo lepszy :) 

Dzieki ;-) Musze sie w koncu zabrac za zrobienie rosolu w nim...Taki normalny to 3-4h gotuje.

© Fitatu 2005-24. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.