Temat: Kruche ciasto z mąki migdałowej

Poszukuję sprawdzonego przepisu na keto, LCHF kruche ciasto z mąki migdałowej (mogą być jajka jako składnik ale żadnej śmietany,johurtu) . Potrzebuję do zrobienia takiego jablecznika 

Pasek wagi

Wielbiona napisał(a):

Noir_Madame napisał(a):

Wielbiona napisał(a):

nie dostaniesz odpowiedzi, bo wszyscy wiedzą, że mali migdałowej nie można piec

https://www.ajwendieta.pl/dlaczego-maka-migdalowa-nie-nadaje-sie-wypiekow/

A w necie mnustwo przepisów nawet Olga Smile ma przepisy

wycofuja się z tego mocno, pooglądaj filmiki na YT i artykuły, że nie można piec tej mąki. Nawet Skoczylas coś tam wspominał. Ale to nic straconego, marcepan jest pyszzny więc zrób marcepan ;)

Wątpię, żeby cukierniczy świat się z tego wycofał, w końcu makaroniki są robione z mąki migdałowej. O ile w innych przypadkach można ją pewnie czymś zastąpić, tak w przypadku makaroników wątpię. Aż się zbulwersowałam na myśl, że mogliby zacząć wycofywać makaroniki :D 

Wilena napisał(a):

Wielbiona napisał(a):

Noir_Madame napisał(a):

Wielbiona napisał(a):

nie dostaniesz odpowiedzi, bo wszyscy wiedzą, że mali migdałowej nie można piec

https://www.ajwendieta.pl/dlaczego-maka-migdalowa-nie-nadaje-sie-wypiekow/

A w necie mnustwo przepisów nawet Olga Smile ma przepisy

wycofuja się z tego mocno, pooglądaj filmiki na YT i artykuły, że nie można piec tej mąki. Nawet Skoczylas coś tam wspominał. Ale to nic straconego, marcepan jest pyszzny więc zrób marcepan ;)

Wątpię, żeby cukierniczy świat się z tego wycofał, w końcu makaroniki są robione z mąki migdałowej. O ile w innych przypadkach można ją pewnie czymś zastąpić, tak w przypadku makaroników wątpię. Aż się zbulwersowałam na myśl, że mogliby zacząć wycofywać makaroniki :D 

hahah nie chciałam Cię zderwowac. Ja akurat jadłam makoroniki z kawałkami migdałów, tyle że ja nie przepadam za tym przysmakiem. Ja tylko napisałam, że może się wam wydawać że wypiek z mąki migdałowej może być super zdrowszy, a tu się okazuje, że już zła mąka pszenna jest lepsza do wypieków 😅 toż jak zjesz raz na pół roku makoroniki to nie umrzesz 😅

Wielbiona napisał(a):

Wilena napisał(a):

Wielbiona napisał(a):

Noir_Madame napisał(a):

Wielbiona napisał(a):

nie dostaniesz odpowiedzi, bo wszyscy wiedzą, że mali migdałowej nie można piec

https://www.ajwendieta.pl/dlaczego-maka-migdalowa-nie-nadaje-sie-wypiekow/

A w necie mnustwo przepisów nawet Olga Smile ma przepisy

wycofuja się z tego mocno, pooglądaj filmiki na YT i artykuły, że nie można piec tej mąki. Nawet Skoczylas coś tam wspominał. Ale to nic straconego, marcepan jest pyszzny więc zrób marcepan ;)

Wątpię, żeby cukierniczy świat się z tego wycofał, w końcu makaroniki są robione z mąki migdałowej. O ile w innych przypadkach można ją pewnie czymś zastąpić, tak w przypadku makaroników wątpię. Aż się zbulwersowałam na myśl, że mogliby zacząć wycofywać makaroniki :D 

hahah nie chciałam Cię zderwowac. Ja akurat jadłam makoroniki z kawałkami migdałów, tyle że ja nie przepadam za tym przysmakiem. Ja tylko napisałam, że może się wam wydawać że wypiek z mąki migdałowej może być super zdrowszy, a tu się okazuje, że już zła mąka pszenna jest lepsza do wypieków ? toż jak zjesz raz na pół roku makoroniki to nie umrzesz ?

A ja nigdy nie jadłam tych słynnych ciasteczek i zawsze się zastanawiam na czym polega ich fenomen ale o tym że są pieczone z mąki migdałowej nie wiedziałam 🤭


Pasek wagi

Wielbiona napisał(a):

Wilena napisał(a):

Wielbiona napisał(a):

Noir_Madame napisał(a):

Wielbiona napisał(a):

nie dostaniesz odpowiedzi, bo wszyscy wiedzą, że mali migdałowej nie można piec

https://www.ajwendieta.pl/dlaczego-maka-migdalowa-nie-nadaje-sie-wypiekow/

A w necie mnustwo przepisów nawet Olga Smile ma przepisy

wycofuja się z tego mocno, pooglądaj filmiki na YT i artykuły, że nie można piec tej mąki. Nawet Skoczylas coś tam wspominał. Ale to nic straconego, marcepan jest pyszzny więc zrób marcepan ;)

Wątpię, żeby cukierniczy świat się z tego wycofał, w końcu makaroniki są robione z mąki migdałowej. O ile w innych przypadkach można ją pewnie czymś zastąpić, tak w przypadku makaroników wątpię. Aż się zbulwersowałam na myśl, że mogliby zacząć wycofywać makaroniki :D 

hahah nie chciałam Cię zderwowac. Ja akurat jadłam makoroniki z kawałkami migdałów, tyle że ja nie przepadam za tym przysmakiem. Ja tylko napisałam, że może się wam wydawać że wypiek z mąki migdałowej może być super zdrowszy, a tu się okazuje, że już zła mąka pszenna jest lepsza do wypieków ? toż jak zjesz raz na pół roku makoroniki to nie umrzesz ?

A ja nigdy nie jadłam tych słynnych ciasteczek i zawsze się zastanawiam na czym polega ich fenomen ale o tym że są pieczone z mąki migdałowej nie wiedziałam 🤭


Pasek wagi

Noir_Madame napisał(a):

Wielbiona napisał(a):

Wilena napisał(a):

Wielbiona napisał(a):

Noir_Madame napisał(a):

Wielbiona napisał(a):

nie dostaniesz odpowiedzi, bo wszyscy wiedzą, że mali migdałowej nie można piec

https://www.ajwendieta.pl/dlaczego-maka-migdalowa-nie-nadaje-sie-wypiekow/

A w necie mnustwo przepisów nawet Olga Smile ma przepisy

wycofuja się z tego mocno, pooglądaj filmiki na YT i artykuły, że nie można piec tej mąki. Nawet Skoczylas coś tam wspominał. Ale to nic straconego, marcepan jest pyszzny więc zrób marcepan ;)

Wątpię, żeby cukierniczy świat się z tego wycofał, w końcu makaroniki są robione z mąki migdałowej. O ile w innych przypadkach można ją pewnie czymś zastąpić, tak w przypadku makaroników wątpię. Aż się zbulwersowałam na myśl, że mogliby zacząć wycofywać makaroniki :D 

hahah nie chciałam Cię zderwowac. Ja akurat jadłam makoroniki z kawałkami migdałów, tyle że ja nie przepadam za tym przysmakiem. Ja tylko napisałam, że może się wam wydawać że wypiek z mąki migdałowej może być super zdrowszy, a tu się okazuje, że już zła mąka pszenna jest lepsza do wypieków ? toż jak zjesz raz na pół roku makoroniki to nie umrzesz ?

A ja nigdy nie jadłam tych słynnych ciasteczek i zawsze się zastanawiam na czym polega ich fenomen ale o tym że są pieczone z mąki migdałowej nie wiedziałam ?

ja jadłam i jakby mi dopłacali to bym więcej do ust nie wzięła, a niektórzy je uwielbiają

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.