- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
-
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
17 marca 2022, 09:50
Poszukuję sprawdzonego przepisu na keto, LCHF kruche ciasto z mąki migdałowej (mogą być jajka jako składnik ale żadnej śmietany,johurtu) . Potrzebuję do zrobienia takiego jablecznika
17 marca 2022, 10:45
nie dostaniesz odpowiedzi, bo wszyscy wiedzą, że mali migdałowej nie można piec
https://www.ajwendieta.pl/dlaczego-maka-migdalowa-nie-nadaje-sie-wypiekow/
17 marca 2022, 10:48
a jeśli masz już mąkę migdałowa to po prostu zrób z niej marcepan
17 marca 2022, 10:50
nie dostaniesz odpowiedzi, bo wszyscy wiedzą, że mali migdałowej nie można piec
https://www.ajwendieta.pl/dlaczego-maka-migdalowa-nie-nadaje-sie-wypiekow/
A w necie mnustwo przepisów nawet Olga Smile ma przepisy
17 marca 2022, 10:57
nie dostaniesz odpowiedzi, bo wszyscy wiedzą, że mali migdałowej nie można piec
https://www.ajwendieta.pl/dlaczego-maka-migdalowa-nie-nadaje-sie-wypiekow/
A w necie mnustwo przepisów nawet Olga Smile ma przepisy
wycofuja się z tego mocno, pooglądaj filmiki na YT i artykuły, że nie można piec tej mąki. Nawet Skoczylas coś tam wspominał. Ale to nic straconego, marcepan jest pyszzny więc zrób marcepan ;)
17 marca 2022, 11:05
nie dostaniesz odpowiedzi, bo wszyscy wiedzą, że mali migdałowej nie można piec
A w necie mnustwo przepisów nawet Olga Smile ma przepisy
wycofuja się z tego mocno, pooglądaj filmiki na YT i artykuły, że nie można piec tej mąki. Nawet Skoczylas coś tam wspominał. Ale to nic straconego, marcepan jest pyszzny więc zrób marcepan ;)
A no to trudno zrobię tradycyjne niezdrowe kruche ciasto z białej mąki i masła 😁. Dziękuję za odpowiedź i podpowiedź
marcepanu nie cierpię,ble. Niestety smaku kokosa też nie zniesię
Edytowany przez Noir_Madame 17 marca 2022, 11:11
17 marca 2022, 12:15
A ja lubię biszkopty na mące migdałowej :)
A ciasto kruche:
2,5 szklanki mąki, 1/3 szklanki cukru czy erytrolu, 1/4 łyżeczki soli, 1 jajko, pół szklanki tłuszczu (olej kokosowy, masło roślinne, masło ghee itd.). Ja lubię też dodać cynamon, jeśli mam robić szarlotkę.
17 marca 2022, 12:22
Polecam kanał na yt low carb love. Babeczka piecze i gotuje niskowęglowodanowe dania. Czasami coś robię z jej pomysłów i na serio są smaczne.
17 marca 2022, 13:02
Jak nie chcesz używać mąki pszennej to kruche wyjdzie z każdej. Robiłam w weekend z mieszanki ryżowej i jaglanej (bo bezglutenowo), kiedyś robiłam z owsianej, kokosowej, różnych miksów.
U mnie proporcje są takie: 300 gr mąki, 200 gr masła, 100 gr cukru lub ksylolu (erytrolu dałam 115 i było ok), jedno jajko, łyżeczka proszku (nie trzeba dawać).