Temat: Monsieur cuisine connect

Ktoś ma ten potocznie nazywany lidlomix? Podzielicie się opinią na jego temat?

Bardzo intensywnie nad nim myślę, najbardziej zależy mi na przepisach w których wykorzystuje się mąkę czyli wszelkie zagniatane ciasta ( na pierogi, pizze, chleb), ale także chciałabym częściej coś upiec i wiedzieć że coś z tego wyjdzie  

Pasek wagi

Mam ten robot kuchenny, zakupiony jakiś czas temu...a teraz jest jeszcze tańszy...ech...;-)

Kupiłam go z takim samym zamysłem, tzn. nie lubię wygniatać ciasta, więc miał służyć głownie do tego. Zrobiłam w nim już ciasto na pizzę, drożdżówke, a ostatnio pierwszy raz w życiu uszka. jak dla mnie rewelacja. Wyrabianie ciasta migusiem: ok 4 minut. Konsystencja taka jak trzeba.

Robiłam również zupę czosnkową, parowałam rybkę i warzywa. Jak na razie super.

Nie mam porównania z niczym innym bo to mój jedyny multicooker.

Pasek wagi

Mam i polecam. :-)

ja może nie lidlomixa, ale mam biedromixa. Ogólnie bardzo lubię ten sprzęt ale ma jedną wadę - ciężko  się myje. Podobno niektórzy myją to w zmywarce - ale ja jakoś ze względu na te styki nie bardzo to widzę. I to jest jedyna rzecz którą myję bez zmywarki więc może też dlatego to mnie denerwuje :D 

Pasek wagi

Mam od 2 lat,polecam

Pasek wagi

aż strach co to będzie jak już w końcu znajdzie się w moim domu... żeby mi pasek ten na dole uciekał w dobrą stronę 😱

Pasek wagi

Mam od niedawna dopiero ale na pewno czystość w kuchni na duży plus. Zawsze miałam problem z utrzymaniem porządku podczas gotowania, a teraz niedosc, że nie trzeba tyle przedmiotów używać to jeszcze mogę w trakcie gotowania coś ogarnąć nie bojąc się, że coś przypale. 

Ja jestem zadowolona. Jedyne czego mi w tym robocie brak to możliwość dokupienia mniejszej misy, bo ta jest bardzo duża, a zazwyczaj nie gotuję takich dużych porcji. A ciężko się myje dużą misę w zlewie :/ 

Pasek wagi

Duzo czytałam, bo też się zastanawiałam nad tym. Różnica to przede wszystkim cena - cena sprzętu i cena dodatków i części wymiennych. Thermomix ma dużo większa renomę. Ale w codziennym.uzytku nie wiem, czy te sprzęty się czymś różnią. Mam koleżankę, która ma obydwa i mówi, że różnicy nie ma.

Tak czy siak to fajny sprzęt ;-) Mnie na TM po pierwsze chwilowo nie stać a po drugie nie wiem, czy chciałabym wywalić tyle kasy nie wiedząc, czy będę z tego na tyle korzystać. Wiec myślę, że gdybym miała kupować, kupiłabym Lidlomix.

yolandak napisał(a):

Mam ten robot kuchenny, zakupiony jakiś czas temu...a teraz jest jeszcze tańszy...ech...;-)Kupiłam go z takim samym zamysłem, tzn. nie lubię wygniatać ciasta, więc miał służyć głownie do tego. Zrobiłam w nim już ciasto na pizzę, drożdżówke, a ostatnio pierwszy raz w życiu uszka. jak dla mnie rewelacja. Wyrabianie ciasta migusiem: ok 4 minut. Konsystencja taka jak trzeba. Robiłam również zupę czosnkową, parowałam rybkę i warzywa. Jak na razie super.Nie mam porównania z niczym innym bo to mój jedyny multicooker.

Ale jak to uszka? Ciasto zagniótł? Czy farsz? Fajnie by było jakby lepił. 

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.