- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
-
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
10 grudnia 2019, 20:13
Czy któraś by mogła się podzielić sprawdzonym przepisem na miękkie pierniki? Trzy lata podczas świat próbowałam coś zrobić i niby dobre w smaku ale zawsze twarde, że ciężko w ogóle ugryźć.
11 grudnia 2019, 08:13
U mnie od kilku lat sprawdzają się te: https://www.mojewypieki.com/przepis/pierniczki-jak...
Zawsze wychodzą miękkie i idealne do jedzenia nawet zaraz po upieczeniu.
11 grudnia 2019, 08:19
Zależy od rodzaju piernika, niektóre żeby były dobre na święta trzeba piec już na początku listopada ;)
11 grudnia 2019, 10:55
Te pierniki to sztos robię co roku, miękkie od razu i przepyszne! Sprawdzone!!!
11 grudnia 2019, 14:31
tylko łyzka miodu ??????? to takie malo piernikowe ciasto :)))pierniczki: 2 szklanki mąki tortowej 1 duża łyżka miodu 3/4 szklanki cukru 2 łyżki przyprawy korzennej 2 jajka 1 łyżeczka sody 10 dag miękkiej margaryny 1 duża łyżka gęstej śmietanymiałam zwykłą mąkę i grubo wałkowałam. Piec 10 minut w 180 . Były miękkie
11 grudnia 2019, 15:27
Ja piękę z kwestii smaku i wychodzą miękkie. Jedyne co to pilnuję, żeby były w piekarniku równe 10 minut i żeby ich bardzo cieniutko nie rozwałkować.
Też polecam te z kwestii smaku.