Temat: Pierniki

Czy któraś by mogła się podzielić sprawdzonym przepisem na miękkie pierniki? Trzy lata podczas świat próbowałam coś zrobić i niby dobre w smaku ale zawsze twarde, że ciężko w ogóle ugryźć. 

U mnie od kilku lat sprawdzają się te: https://www.mojewypieki.com/przepis/pierniczki-jak...

Zawsze wychodzą miękkie i idealne do jedzenia nawet zaraz po upieczeniu.

Pasek wagi

Zależy od rodzaju piernika, niektóre żeby były dobre na święta trzeba piec już na początku listopada ;) 

Dziękuję Wam za przepisy, spróbuję coś z nich stworzyć:)

 

Te pierniki to sztos robię co roku, miękkie od razu i przepyszne! Sprawdzone!!!

Pasek wagi

Piramil77 napisał(a):

araksol napisał(a):

pierniczki: 2 szklanki mąki tortowej 1 duża łyżka miodu 3/4 szklanki cukru 2 łyżki przyprawy korzennej 2 jajka 1 łyżeczka sody 10 dag miękkiej margaryny 1 duża łyżka gęstej śmietanymiałam zwykłą mąkę i grubo wałkowałam. Piec 10 minut w 180 . Były miękkie 
tylko łyzka miodu ??????? to takie malo piernikowe ciasto :)))
i margaryna... Pierniki z margaryna nie mogą być smaczne...

Pasek wagi

Wilena napisał(a):

Ja piękę z kwestii smaku i wychodzą miękkie. Jedyne co to pilnuję, żeby były w piekarniku równe 10 minut i żeby ich bardzo cieniutko nie rozwałkować. 

Też polecam te z kwestii smaku. 

Robiłam i z masłem i z margaryną. W przypadku pierników 0 różnica w smaku ;)

Pasek wagi

Do moich daje pol kg prawdziwego miodu I 250dag masla na ponad 1kg maki.

Robie juz w pazdzierniku. Pieke w grudniu. Nie maja sobie rownych:)

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.