- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
-
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
20 lutego 2018, 20:45
Witajcie, robię już dłuuugo jadłopis z Low Carb. Ale nadal coś tam nie wychodzi, pomożecie?
ŚN -jajecznica na maśle+kiełbasa(+sos) -jajecznica na maśle+boczek -jajecznica na oleju kokos+boczek+pomidor+cebula -jajecznica na maśle+oopsiebread -placki keto
2ŚŃ/POD -oopsiebread+warzywa+sałata+ogórek+masło(+sos) -jogurt+maliny/truskawki -placki keto -jogurt+orzechy -pomidor+mozarella+oliwa z oliwek -orzechy -jakieś keto ciastka? -oopsiebread+masło orzechowe
OB -kurczak+szparagi+olej kokos -cukinia+kurczak+mozarella+olej kokos/oliwa z oliwek
KOL -dorsz+szpinak+oliwa z oliwek
Wiem, idealny jadłopis to nie jest :/ ale ja sama nie mam czasu żeby bawić się w kuchni. A żeby smażyć to tylko masło delma, olej kokosowy albo oliwa z oliwek, i nie mam pojęcia na jakie posiłki oleje podzielić. Jak powinien jadłopis wyglądać? z góry dziękuje ;)
Edytowany przez 20 lutego 2018, 20:47
20 lutego 2018, 21:11
Ale delmę to ty sobie daruj :D Kup zwykłe prawdziwe masło 82% albo klarowane do smażenia, ale na pewno nie margarynopodobną Delmę - zobacz jej skład
21 lutego 2018, 02:05
"A żeby smażyć to tylko masło delma, olej kokosowy albo oliwa z oliwek"
Tylko olej kokosowy się z tego nadaje do smażenia. Smaży się na oleju kokosowym albo smalcu ;) Oliwa z oliwek i oleje się nie nadają, bo podczas smażenia zmieniają skład na szkodliwy, a prawdziwe masło ma za niski punkt dymienia. Delma to chemia z chemią i nic poza tym.
Jak dla mnie posiłki są w porządku. Wiadomo, nie musi być idealnie. Ja nie raz zapotrzebowanie parówkami zajadam i żyję Ważne, żeby Ci się zgadzały kalorie i makro.
21 lutego 2018, 09:54
Do smażenia jeszcze masło klarowane, ma wyższą temp dymienia niż olej koko ;) De facto wszystkie rafinowane oleje mają temp dymienia około 200-220st
21 lutego 2018, 10:39
"A żeby smażyć to tylko masło delma, olej kokosowy albo oliwa z oliwek"Tylko olej kokosowy się z tego nadaje do smażenia. Smaży się na oleju kokosowym albo smalcu ;) Oliwa z oliwek i oleje się nie nadają, bo podczas smażenia zmieniają skład na szkodliwy, a prawdziwe masło ma za niski punkt dymienia. Delma to chemia z chemią i nic poza tym. Jak dla mnie posiłki są w porządku. Wiadomo, nie musi być idealnie. Ja nie raz zapotrzebowanie parówkami zajadam i żyję Ważne, żeby Ci się zgadzały kalorie i makro.
21 lutego 2018, 10:42
Ale delmę to ty sobie daruj :D Kup zwykłe prawdziwe masło 82% albo klarowane do smażenia, ale na pewno nie margarynopodobną Delmę - zobacz jej skład
21 lutego 2018, 10:44
Do smażenia jeszcze masło klarowane, ma wyższą temp dymienia niż olej koko ;) De facto wszystkie rafinowane oleje mają temp dymienia około 200-220st
21 lutego 2018, 11:33
Jedz na co masz ochotę i pilnuj żeby się średnie tygodniowe kalorie i makro zgadzały - na tej diecie nie trzeba bóg wie ile planować, a jedynie sprawdzać makro i się cieszyć brakiem głodu i ciągot do słodkiego. To bez różnicy, czy olej koko dasz do śniadania czy do obiadu.
Edytowany przez Corinek 21 lutego 2018, 11:33
21 lutego 2018, 13:31
A masz zalozenia co do makro? Dla mnie jadlospis wyglada bardzo ok i podobnie jak moje posilki na keto. Jedynie tego kurczaka bym sie starala zamieniac na jakies tluste mieso, bo po co pchac oliwe i olej kokosowy tam gdzie moze byc fajny naturalny tluszczyk np z wolowiny, wieprzowiny :) a piers z kurczaka to kaurat najchudsze miesko... poza tym nudno tak z tym samym kurczakiem ciagle. Polecam tez awokado dla urozmaicenia, zwlaszcza z jajkiem megaaaa :) I tez jak wyzej wywalila bym ta delme a zakupila maslo klarowane. Sama smaze tylko na oleju koko, masle klarowanym lub smalcu, oliwa tylko do salatek :)